Liverpool FC - Champions of Europe 2004/5

הנושא בפורום 'Asoccer Classics' פורסם ע"י עומר, ‏19/5/05.

1. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

לשאלתך ארתור, לא.

2. Paolo Maldini שחקן ותיקים

מסכים, הכמות של האוהדים האנגלים ששרים במשחק עם העוצמה עושה את האווירה באנגליה כל כמה דקות. באיטליה הרעש באצטדיון, הפירוטכניקה, השירים הבלתי נפסקים, כל אלה יוצרים אווירה של קרב, של מלחמה, של כדורגל תחרותי.

אם כבר, אז אתמול אוהדי ליברפול קצת התלהבו יתר על המידה מהשיר היחיד שלהם You'll Never Walk Alone, כל 5 דקות שרו אותו.

3. Yeste Member

האמת עומר שהקהל באנגליה בניגוד לרמת הכדורגל הוא הטוב בעולם ,ועל זה אין וויכוח.
    בספרד למשל ,למרות שחבורת האנגלים פה טוענים שבאים עם תיקי אוכל וגרעינים: ריאל,ברצלונה,סביליה,סארגוסה,בטיס,בילבאו,אתלטיקו וולנסיה ממלאות את אצטדיוני הענק שלהן כמעט עד אפס מקום .כול שאר הקבוצות מביאות ממוצע של 20 -30 אלף למשחק.
    באטליה לעומת זאת,ממוצע הקהל הוא הנמוך ביותר מבין שאר הליגות הגדולות בעולם... למרות שאותי אישית הקהל לא מעניין ,אלא מה שקורה בתוך המגרש.

נערך לאחרונה ב: ‏27/5/05
  4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מיותר לציין שבמשך 45 הדקות הראשונות הקהל היחידי שנשמע כל הזמן ברקע היה הקהל של מילאן. אבל איתי אתה יודע יך זה עם הניצחון אז רוכבים על הגל חושבים נתנו עידוד 90 דקות...

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה ככה מכיוון שהמגרשים של רוב הקבוצות בקושי עולים על 20 אלף...כמו לדוגמא ליבורנו, ברשיה, אטאלנטה, סיינה...באנגליה לא תמצא דבר כזה גם מכיוון שהמצב הכלכלי הטוב שם בהשוואה לאיטליה לדוגמא מאפשר להם לבנות מפלצות ענק מה ג ששם המגרשים הם כמו פיקניק ביום שבת באים עם הסבתא פותחים מפה וצופים במשחק...מה גם שאסור לקלל, לפצח גרעינים, לעמוד, לעשן וכל הבא ליד. בקיצור פארק, או בשימוש השני של זה: וואנה בי לייק NBA.

תאמין לי הייתי במספיק משחקים גם באנגליה וגם באיטליה בשביל להבין שאווירה אמיתית של כדורגל זה באיטליה ולא באנגליה. אני מעדיף טירוף ביציעים 90 דקות עם פירוטכניקה, קללות, גם מכות, עידוד בלתי פוסק וכל המסיב מאשר ללכת לראות עם הסבתא או השפית של נוריץ' משחק כדורגל שבאמצע היא תתחיל לחמם לי סירים.

אפרופו מסורת, אני בטוח שעד כניסת הפריימר ליג, באנגליה לא רק שנשים לא היו באות לכדורגל אלא הכדורגל היה מקום בדיוק כמו באיטליה...הכסף פשוט קילקל את הטוהר שיש מסביב למה שמתרחש בכר הדשא, וגם האוהדים האנגלים האמיתיים יודעים את זה.

אם זאת האווירת קונצרטים/תיאטרון שאתה אוהב שיבושם לך, רק אל תירדם לי בהייבורי ביחד עם שאר 30 אלף הודים ושאר המהגרים, שחלילה הקהל ה"אנגלי" לא יברח.

6. oleg19 Member

לי יש רק כמה מילים לגביי מה שהתפתח כאן :

1. יקיר מימון או איך שלא קוראים לך ( זה שאוהד יובה ) תשמע :

אתה אחד שנתפס בביצים של אחרים , מה אתה ומילאן קשורים ? , 2 - השנה אנגליה הרבה יותר מאיטליה ( יש להם ביד גביע ) .

2. שאני יזכיר לך את השנתיים שאף אטלקית לא עברה את רבע הגמר ? , זה לא היה מזמן תאמין לי .

3. אתה אוהד יובה , לך תתעסק בעניינים של הקבוצה שלך , במקום לבלבל לכול האנגלים במוח , לך תבכה על המצב של הקבוצה שלך ( לוזרית למדיי )

4 . הכי מעניין מכול הסיפור הוא ש : ליברפול הדיחה גם את יובה .
    מקום 5 באנגליה ( ובכוונה ההשואה הזאת כדיי להראות לכם כמה אתם למעטה ) .

איטלקים בלי אופי - המשחק של ליברפול הזכיר קצת גרמנים - אוליי בגלל האמן בסיום , כנראה שינה משהו
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

7. oleg19 Member

ומשהו קטן לגביי הקהל :

אנגלים זה מופנה אליכם :

למה אף אחד לא סותם לאיטלקים את הפה ולא מביא את הממוצע הצופים השנתי באנגליה , ויש הרבה הפרש מאיטליה .
    המגרשים באטליה פשוט זבל , זבל לעומת אנגליה ספרד גרמניה , - אפילו בפורטוגל יש אצטדיונים יותר טובים .
    ממוצע צופים קטן , קהל שבקושי מעודד - ועוד אתם מתלהבים .
    יובנטוס - הם בכלל ממלאים קהל ? , פחות מחצי אצטדיון - למרות האליפות .

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א.האיצטדיונים באיטליה להוציא את האולימפיקו, טארדיני, לואיג'י פראריס של סאמפדוריה, החדש של מסינה, ועוד 2-3 איצטדיונים והסאן סירו באמת זבל אחד גדול. הלוואי שיום אחד יבוא שיפור גם בזה.

ב.כשאיטליה יארחו יורו/מונדיאל אני חושב שגם הם ישקיעו 300 מיליארד דולר באיצטדיונים ואז נראה עד כמה האיצטדיונים של פורטוגל יראו "טובים".

ג.הקהל האיטלקי לא מעודד? הקהל האיטלקי יכול לעשות ביצפר לכל האנגלים בעידוד...רואים שבחיים שלך לא היית במשחק באיטליה. הייתי במשחק של אמפולי הלוואי שהאוהדים באנגליה יעודדו בכזה להט וטירוף 90 דקות כמו שה-10 אלף שלהם מעודדים כל משחק (וגם זה בגלל שהמגרש קטן)

בכלל הביקוש לכרטיסים במקומות הקטנים באיטליה הוא מאוד גדול אני לא חושב אבל שיש לאיטלקים את המאשבים שיש לאנגלים בכל הנוגע להקמת מגרשים!

9. Yeste Member

אז זהו שהקהל האנגלי לא מזיז לי . אני מודה שהוא הטוב בעולם .כמעט כול קבוצה ,לא משנה עד כמה עלובה היא תהייה ,מצליחה למלא שם את האצטדיון עד אפס מקום, גם במשחקים זניחים שלא משנים כלום לקבוצות...
    אישית אני לא סובל את הקהל האנגלי .בספרד ,הליגה שאני אוהב,לא הייתי רוצה לראות קהל שיכורים וזקנות שמוחא כפיים לכול תקל מסכן...

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד למגרשים בנומנסיה חטאפה ברשיה, אמפולי אטאלנטה ואנאעארף (ואני לא מדבר על ברנאביאו, מסטאייה ושות' ואולימפיקו וסאן סירו)...ביום שהמגרשים באיטליה וספרד כולם יגיעו לרמת השעה שמשקיעים בהם תהיה בטוח שלא יהיה מגרש אחד שירד מהתכולה של 50 אלף! והוא גם יתמלא כל מגרש.

לאוהדים אנגלים, אני מזמין אתכם ללכת לדרבי של גנואה, או לחליפין דרבי של מילאנו ורומא. אחרי שתיהיו שם אנפילד יראה לכם כמו הקופסה. בניגוד לרובכם פה אני אחד שהיה גם פה וגם פה כך שאני יכול לתת הבדלים על קהלים. אני בספק אם מישהו ממכם אנגלופילים בכלל יודע איפה זה גנואה. או מאיפה התחיל כל האולטראס, שבצ'לסי מאוד אוהבים לשנוא (הסקין האדס הניאו נאצים שלהם) ובאנגליה בפרט.

11. oleg19 Member

בוא נגמור את הסיפור ככה :

ליברפול אלופת אירופה , ניצחה את מילאן הגדולה וזהו זה .
    הקהל של ליברפול עשה ביצפר לקהל של מילאן , איזה שירה מרגש מה שקרה שם במהלך המשחק , היה אפשר לשמוע טוב טוב מהטלוויזה .

ב. לאנגליה יש ממוצע צופים גבוע יותר , באנגליה גם בליגה ה 3 יש קהל ענק שממלא תמיד את האצטדיון - תגידו אחר כך מה שבא לכם .

והאומנם - המדינה שממלה הכי הרבה מגרשים זו דווקא גרמניה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

12. Yeste Member

אני לא יודע מה לגבי איטליה .אבל בספרד יש את האצטדיונים הטובים בעולם למעט גרמניה .

13. oleg19 Member

אה.... שחכתי גם לציין שלליברפול יש את הקהל הטוב בעולם , אז עומר אל תגיד לי שהקהל האטלקי יכול לעשות בית ספר לקהל האנגלי כי זה לא ככה .

הקהל של ליברפול עדיף על הקהל של אינטר, ומילאן וכול קבוצה מאטליה !

14. Paolo Maldini שחקן ותיקים

אתה מפריח דעות באוויר, אי אפשר להגיב לך.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א.הקהל של לבירפול לא עשה שום ביצפר ושום נעליים...אתה מוזמן לראות שידור חוזר..בכל שלבי המשחקים שומעים את אוהדי מילאן בשירים מגוונים...הפעמים היחידות ששומעים את הקהל של ליברפול זה ב-יול נבר וואלק אלון...הדבר היחידי שהם מכירים (משהו כמו בית"ר ירושלים)

ב.בארץ שלנו עם כל הכבוד לליגה השלישית באים יותר אנשים למשחקים.