מיאמי היא לא עיר אנטי כדורסל אלא עיר אנטי ספורט. אפשר להאשים אותם באדישות? 30 מעלות בנובמבר, חוף ים מדהים, בחורות לא מהעולם הזה, גם אני הייתי מעדיף להשאר בחוץ וללכת למסיבה מאשר לראות חבורה של שחורים מיליונרים בגופייה משחקים בכדור. אה כן, אני מתחיל לחשוב שלעולם לא יצא מדוויט האוורד שחקן התקפה נורמאלי. מול ג'ואל אנת'וני הוא אפילו לא הגיע לדאבל דאבל.
אגב דוויט, סתם מחשבה שעולה לי בראש כבר כמה זמן.. מישהו עוד בדעה שהוא יהיה בסופו של יום בלייקרס איכשהו?
האופציה היחידה שלו לזכות באליפות זה כנראה אם יחבור לליקרס או לבוסטון. וזה פשוט עצוב. שחקן שבמימדים שלו אין לו היום מתחרים בליגה. ספק אם גם היה לו בעבר יותר מדי מתחרים. היה את שאק שהוא בכמה רמות מעל כל זכר שמפקיץ כדור ברמת המפלצתיות, אבל עדיין. פשוט לא ברור לי איך שחקן במימדים כאלה שכבר לקח עשרות אימונים אישיים אצל סנטרים גדולים כמו יואינג, אלג'ואן, ועדיין משחק בכזאת רפיות בהתקפה. לא פלא שבמשחקים שאורלנדו הושפלה בשנים האחרונות בפלייאוף דוויט האוורד היה פשוט זוועה. שחקן ענק בהגנה שאין לו מתחרים בליגה בתחום הזה. אבל בהתקפה נדה. שוב מוב רציני, שוב ניסיון לקחת את השחקן לסל עם הגב, מוציאים עליו עבירות תוקף כמו כלום, שוב עבודה על זריקות העונשין. אצל שאק הכל היה מושלם חוץ מזריקות העונשין. אז כשאתה קולע רוב הקריירה 30 נק' למשחק, מוריד 16 ריבאונדים ובדרך נותן גם איזה 5 חסימות למשחק אז אפשר להחליק על אחוזי העונשין האיומים שלך. אבל אצל דוויט המצב עגום. לא סתם כתבתי בתחילת הפיסקה שרק אצל קבוצות כמו לייקרס ובוסטון הוא יצליח לקחת אליפות. המשחק בין גבוהים של הלייקרס הוא מהמשובחים שראיתי.בכל ערב נתון גאסול ואודום יכולים לחלק 6 אסיסטים לערב. מה גם שטרייד פוטנציאלי זה אנדרו ביינום שהוא עדיין צעיר, נחשב לפוטנציאל גדול בצבע אבל נפצע יותר מדי. בבוסטון, אם למרות מצבת הגבוהים שלהם הם יפשלו גם השנה בהחלט יהיו את מי שיתהו שאולי דוויטי יכול להיות האיש הנכון שיגיע בשיא הקריירה כדי להחיות את הצבע של הירוקים. ביחד עם רכז כמו רונדו שבכל רגע נתון יכול להשאיר אותו לבד מול הטבעת(בזה לפחות האחוזים שלו טובים) וכמו כן הוא יזכה לשחק לצד אחד הגבוהים החכמים בליגה(גארנט) בשילוב של הורדת עומס כשפרקינס/דייוויס/אחד האונילים יוריד ממנו קצת דקות. רק אז אולי הוא יצליח להוציא מעצמו את המקסימום.
כנראה ששום דבר לא השתנה...אחרי המחמאות על משחק לא רע שלנו בבוסטון, הגיע הפסד הבית הראשון לפורטלנד, אחרי שכבר הובלנו לקראת הסוף. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx צ'נדלר נהדר עם 22 נק' ו-16 ריב', גם סטודמאייר, פלטון ופילדס היו טובים (איזה מהלך גדול של פלטון ברבע הרביעי), אבל לצערי שוב האחוזי קליעה הנוראיים היו בעוכרנו (כיאה לקבוצות של ד'אנטוני וכמו בהפסד לבוסטון, יותר מדי זריקות ל-3 לטעמי, רק 7 מ-28, כאשר גם מהעונשין רשמנו אחוזים עלובים (56%) ובמשחק שנגמר כ"כ צמוד, זה קריטי. אני עדיין נשאר אופטימי, דווקא בגלל הפוטנציאל הגדול שיש לצעירים האלו (בהנחה ולא נעשה טרייד מטופש איתם). אני מקווה שכרמלו יגיע אלינו, יכול לשדרג אותנו מאוד.
דוויט האוורד שחקן ללא טיפת קורדינציה. אני רואה גם את הסלים שהוא כן שם בהתקפה לא מהטבעות, וזה מגעיל. לא מסוגל לראות אותו משחק. איפה הוא ואיפה שאקיל שהיה עובר מגרש בכדרור.
תשמע זה קשה כי המשחק כבר היה בידיים שלנו, אבל אני מעודד! הורדנו יותר ריבאונדים מהם שזה מרשים מאוד, היינו חזק במשחק, והובלנו כבר לקראת הסוף ושמטנו את זה, אבל עדיין רואים את השיפור בקבוצה לדעתי.. אנחנו נלחם על מקום בפלייאוף ואני מקווה שגם נגיע. צ'נאדלר חיה רעה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אגב, פורטלנד מאוד מרשימה אותי. עוד ממשחקי סוף העונה שעברה וממשחקי טרום העונה. יותר מדי נאחס עבר שם בשנים האחרונות, סוג של קללה מרחפת. והעונה פתאום הם מתחילים ברגל ימין, בלי פצועים. באטום נראה פשוט שחקן אדיר, חיבור מושלם לרוי. אין ספק שהם מועמדים לקבוצה המפתיעה של השנה כי לא הרבה הימרו עליהם לעשות את הקפיצת מדרגה. המומחיות שהם פתחו בשנים האחרונות זה לשחק עם הגב לקיר ובמשחקים עם רוטציה קטנה. אני חושב שהם רגילים לזה כבר וזה נתון מאוד חשוב. הדקות מחולקות באופן טוב. מה שמדאיג שם זה שחסר להם גבוהים. לפחות עוד גבוה אחד שיכנס לרוטציה אם קמבי/אולדריג' נפצעים. אגב, כשבאטום ורוי כשירים ווסלי מתיוס נראה כאחד מהשחקנים השישיים הטובים והמשפיעים בליגה. מי שרואה מבין למה אני מתכוון.
בקשר לגבוהים, יש להם אותם הם פשוט פצועים.. פריזבילה ואודן גבוהים איכותיים מאוד והיו פותחים בהמון קבוצות בליגה.. כשהם חוזרים, או לפחות פריזבילה, יהיה להם עומק מצויין בקו הקדמי...בין הטובים בליגה. ומסכים איתך לחלוטין, כמו שרשמתי לפני הם הבחירה שלי להפתעה השנה בפלייאוף, כל עוד הם והמאמן שלהם ישארו בריאים איכשהו... באטום אחד השחקנים האהובים עלי בליגה, חבל שהוא לא מקבל יותר דקות ותפקיד טיפה יותר גדול, כי כל מה שהוא עושה, הוא עושה מצויין. וצריך לציין את מרקוס קמבי פה, הוא לדעתי השחקן הטוב ביותר שלהם עד כה השנה.. פשוט משחק מדהים.. מנצח להם משחקים בהגנה, וגם בהתקפה הוא נותן תפוקה כל משחק, כל הכבוד לו שרק ימשיך ככה.
לדעתי העונה לא יהיה מנוס מכך שגאסול שמגיע לשיאו יהיה השחקן הבולט במספרים ב LA. קובי מתבגר ועדיין מצויין, אבל נראה שג'קסון בונה המון מהקבוצה על גאסול.
לעעע עדיין הסקורר בקבוצה הוא קובי. אגב אני לא רואה בכלל ירידה ביכולת, באתלטיות, בכוח של קובי של השנה מאשר קובי של לפני שלוש שנים. כמו הרוצחים הטובים ביותר הזמן רק משבח אותו. הוא חכם הרבה יותר. אגב, נראה לי שהעונה עם ההעדרויות של ביינום את תפקיד הריבאונדר המרכזי יקח אודום(שהוא ריבאונדר מצוין). כאשר גאסול ישאב קצת פחות ריבאונדים אבל יעלה את מס' האסי' שלו. משחק של גאסול ואודום ביחד הוא קטלני וגורם לגאסול למסור הרבה יותר(משחק בין גבוהים הטוב בNBA). שימו לב שלא מעט משחקים גאסול מתקרב לטריפל דאבל.
דיברו על זה כבר בלייקרס השנה.. שגאסול את פתיחת העונה ואת רוב העונה הרגילה יצטרך לסחוב על הגב שלו, כי צריך לשמור את קובי רענן. when the going gets tough קובי יתעורר וייקח על עצמו, אין ספק בנוגע לזה.
הוא גם בעונה שעברה היה הכי בולט בנק' מדד אם זה מה שאתה מחפש. אם אתה חותר לכך שהוא יהיה הקלע המוביל אז זה לא יהיה. קובי עדיין יקלע 26-27 לערב בלי הרבה מאמץ.
הוא לא יהיה הקלע המוביל, לא הזכרתי דבר כזה בשום מקום. קובי כן התבגר, לכן מדברים פה על חלוקת הכוחות שלו בעונה הרגילה ובפלייאוף. זה דבר שצעירים לא חושבים עליו. גם אם קובי ירד ל 25 נק' במשחק אני לא אופתע, כבר לא קל לו לסחוב עונה שלמה. גם בגמר הוא כבר הראה שהכוחות אוזלים ונתן 1-2 משחקים ממש טובים וכל השאר בינוני מינוס ביחס למה שהוא יכל לפני כמה שנים. בכל מקרה, במאזן הכוח שמתחלק יפה בלייקרס ובמה שיש לליגה להציע - LA יכולים לחיות עם זה יפה עדיין לעוד עונת אליפות.
יש לי הרגשה שקובי ירד לפחות מ25 נקודות, וכן אין ספק שגאסול בכל מה שקשור לעונה סדירה הוא הנאמבר וואן של הלייקרס. בפלייאוף זה כבר סיפור אחר.