הכוונה שלי היא שבוסטון נגד הניקס החבולים לא הייתה כזו טובה יותר מאשר הלייקרס ששיחקו מול ניו אורלינס, אפילו אם התוצאה הראתה סוויפ של 4-0. הקבוצות הטובות מנצחות בסוף, אני מסכים - לכן גם מיאמי וגם דאלאס הן הקבוצות הטובות יותר, לא משנה איך תנסה לסובב את מהלך הדברים. מה הקושי של דאלאס מול פורטלנד, קשור לזה שהלייקרס עפו מולם בסוויפ? זה כמו שתגיד "איך יכול להיות שמכבי חיפה מנצחת 3-0 את מנצ'סטר יונייטד ואז מפסידה 4-0 לקריית גת" ותנסה לצייר תמונה שקריית גת הייתה מנצחת את מנצ'סטר יונייטד, או שהניצחון של חיפה על יונייטד לא אומר על כלום על היכולת שלהם בגלל אותו הפסד לקריית גת.
תפסיק להיות ילדותי. מנצ'סטר יונייטד אדישה עם מחליפים וחיפה באלף אחוז מוטיבציה? קרית גת באלף אחוז מוטיבציה וחיפה באדישות? מספיק טוב? זה ממש לא כמו. מה זה קשור? שלייקרס אלופה ופורטלנד קבוצה פצועה. בגלל זה תמיד מראים לך בהסטוריה כמה פעמים אלופה עפה בסוויפ וזה קרה רק פעם אחת מלבד הסדרה הזו שמיאמי עפה לשיקאגו 4-0 שמיאמי כבר הייתה מפורקת ופצועה ככה שלא נראה מוזר כל הסיפור הזה? אני יכול להבין גם אם ללייקרס היו מאצ' אפים כל כך רעים איתם אבל זה לא הסיפור. בקיצור כמובן שלדאלאס מגיעה כל הכבוד על כך שגמרה את הסדרה בצורה הזו אבל אני בטח שלא יתן להם קרדיט על כך שגאסול נראה כמו ג'יימי ארנולד.
כי המוטיבציה של דאלאס מול פורטלנד ומול הלייקרס היא דומה? כמו שאמרתי בראייה סלקטיבית לא קשה להמציא טיעון לכל צד. אף אחד לא אומר שהלייקרס נראו כמו אלופים ודאלאס ניצחה את הלייקרס הכי טובה שיכולה להיות - אבל הטענה שלי היא שאתה יכול להגיד בדיוק אותו הדבר על מיאמי והסלטיקס. מגיע ל-2 הקבוצות כל הכבוד, בלי שום כוכביות ודברים מוזכרים בסוגריים כי הם ניצחו בצדק כמו שצריך, זה כל מה שאני טוען.
אני מסכים עם ריקלמה שיש פה עניין של שובע, מריבות פנימיות ואולי גם מאבקי אגו בלייקרס, שעשו את החיים של דאלאס יותר קלים, אבל זה לא מוריד מאיך שדאלאס נראו בסדרה הזו. חיפשת העלאת הילוך בלייקרס? קיבלת אותו אצל דאלאס. הם נראו מצויין כמעט בכל דקה שלהם על המגרש, והיו פשוט נהדרים בדקות ההכרעה של כל משחק. להגיד שקובי לא היה טוב, רק כי לא הייתה לו מוטיבציה, זה לא הוגן כלפי דאלאס. לפעמים נותנים לך, אבל צריך לדעת גם לקחת.
אני שמח שכנראה ראינו בפלייאוף הזה שם עידן בבוסטון, הלייקרס וסן אנטוניו, אבל אני רק לא מקווה שקיבלנו בחזרה קבוצה עם שני כוכבים שאין להם שום נאמנות לקבוצות המקוריות שלהם...עד כמה שאני שמח שהסלטיקס והלייקרס עפו, אני לא רוצה לקבל עכשיו את לברון ג'יימס שחושב שהוא אלוהים. בעיניי זו הקבוצה של דוויין ווייד ולא של אף אחד אחר. נכון, ג'יימס קבר אתמול בסוף את הסלטיקס, אבל לפני עונה הוא אולי עשה בכוונה שביתה איטלקית. אם כל המלים היפות שלו בסוף המשחק אתמול זה לא משנה את מה שראינו מג'יימס בשנים האחרונות. לדבר עכשיו על גמר בין מיאמי לדאלאס לא רלוונטי. אין לנו עדיין 4 קבוצות שיתמודדו אחת מול השנייה בגמרים האזוריים. בהנחה שהקבוצות הבאות עולות לגמר האזורי אני לא מוחק את יכולת הבולס ולא את יכולת התאנדר להגיע לגמר. ודבר ממש אחרון. אם זה יקרה, האם לדאלאס היתה מאצ' אפ לעצור את הלייקרס? מי בכלל חשב שהמאבס לוקחים את הסדרה הזאת ועוד בסוויפ? לפעמים גם המומנטום או רגשי הנקמה יכולים להכריע סדרות. אם לברון ג'יימס סגר עכשיו מעגל עם הסלטיקס מה תגידו על הנקמה של נוביצקי ושות' במיאמי? מבחינה מקצועית נטו באמת הכל נראה כאילו האליפות מונחת כמעט בידיים של ההיט, אבל בארה"ב שיטת הפלייאוף נותנת לסינדרלות לקחת אליפות...מי שיודע מה קורה למשל בביסבול בחיים לא היה חושב שסן פרנסיסקו היתה לוקחת לפני עונה אליפות...לך תדעו, אולי האלופה עוד תגיע מדאלאס, אוקלהומה סיטי או שיקאגו שיודעת לשחק הגנה...
מזאת אומרת? להפך, זו השיטה הספורטיבית ביותר כי במשחק אחד הכול יכול לקרות. ---- מה אתם חושבים על סדרה בין שיאקגו מול מיאמי. לבולס יש סיכוי לעבור? דווין וויד יכול פשוט לאמלל את דרק רוז כל הסדרה ולבטל את כל ההתקפה של שיקאגו אבל מצד שני אף אחד לא מצליח לעצור את דרק רוז השנה ויש לבולס הגנה מספיק טובה בשביל לעצור את הטריו של ההיט. זו יכולה להיות סדרה מצויינת. בינתיים טעיתי (כמעט) בכל ההימורים שלי העונה בפלייאוף אבל כמה אנשים באמת האמינו שאורלנדו יעופו כבר בסיבוב הראשון ובוסטון והלייקרס יעופו שלב אחרי זה בצורה משפילה מול מיאמי ודאלאס בהתאמה.
לגבי הפלייאוף. אני חושב שאוהד ספורט באירופה יכנס לויכוח עם אוהד ספורט אמריקאי. כאירופאי אני לפעמים שואל את עצמי בשביל מה אתה צריך עונה שלמה להזיע אם לביתיות בהרבה מאד מקרים אין השפעה. יהיה מעניין לדעת באיזה סוגי ספורט בארה"ב יש הכי הרבה השפעה לביתיות. כרגע מתקיימים למשל פלייאוף ההוקי קרח ושם פשוט אין שום השפעה לביתיות. בבית או בחוץ, הקבוצות לא בדיוק 'מתות מפחד' אם הם משחקים בחוץ. בשביל מה אז לקיים עונה של איזה חצי שנה? שיטת הפלייאוף בהחלט נותנת אפשרויות רבות להפתעות ולכן אני אומר שכרגע מיאמי נראים הכי טוב, אבל שום דבר לא מבטיח להם דבר. הקבוצות שעוד נותרו במרוץ יכולים בסדרה להפתיע. בעיניי שיקאגו, אם תעלה לגמר האזורי, יכולה להפתיע את מיאמי. בוסטון פשוט נראתה כקבוצה עייפה וזקנה וכשהשחקן הכי טוב שלה היה מאמצע הסדרה פצוע אז הניצחון הכולל של מיאמי בסדרה לא כל כך מפתיע אותי. מול שיקאגו או אטלנטה מיאמי תפגוש קבוצה הרבה יותר צעירה ותוססת. אני בהחלט מצפה ששיקאגו תגמור בקרוב את הסדרה עם אטלנטה, אבל למיאמי לא מצפים חיים קלים מול הקבוצה של רוז. אם הסדרה נגמרת בתוצאה חיובית למיאמי כמו נגד בוסטון אני ממש אהיה מופתע. רק לחשוב איזה נזק יאניק נואה יכול לעשות מול הקו הקדמי של ההיט. דרק רוז נמצא בעונת שיא, האם ההיט יכולים לעצור אותו? אולי בוזר יתעורר? אם כל הדברים האלה יקרו אז למיאמי יש עוד הרבה עבודה בדרך!
וויד לא יכול לשמור על רוז, הוא לטעמי די אוברייטד בתור שומר ורוז העונה אולי השחקן הטוב בליגה. את הכניסות שלו לצבע בלתי אפשרי לעצור, פשוט מפלצת. זה יתרון ענק לשיקאגו אבל אני לא רואה מי לוקח את וויד ולברון, הקבוצה שהיה לה את הפוטנציאל הכי גדול לעצור אותם היא בוסטון ודווקא מולם הם נתנו סדרה אדירה. לשיקאגו גם אין ספסל שזה דבר חשוב מאוד, הספסל של ההיט לא נופל מהספסל של שיקאגו... אני רואה את הסדרה הזאת 4-1 או סוויפ.
לואל דנג מסוגל להקשות על ג'יימס, וכבר עשה זאת בעבר. אני לא ממהר לקבוע שדאלאס בגמר מול מיאמי בגמר, בטח ובטח בפלייאוף בו הפתעות זה כבר עניין שבשגרה. אוקלהומה קבוצה מצויינת, עם התקפה בלתי ניתנת לעצירה, שמסוגלת להקשות על כל קבוצה. להזכירכם בוסטון לא הייתה היחידה שלקחה את הלייקרס למשחק 7 בשנה שעברה, ובניגוד לבוסטון, אוקלהומה רק השתפרה מאז, ובלא מעט. מי יעצור את לברון ג'יימס ודוויין וויד באוקלהומה? מי במיאמי יעצור את קווין דוראנט וראסל ווסטברוק? לגבי הסגל המשלים, של אוקלהומה טוב בהרבה מזה של מיאמי.
לא לדבר על זה שעם איבאקה בצבע יהיה מאוד קשה לחדור, יחד עם פרקינס ונאזי מוחמד יש להם גבוהים שיכולים לעשות את החיים מאוד קשים על מיאמי. וגם נדב הנפלד האמריקאי ניק קוליסון שיגיע כל שנייה מהweak side לקחת עבירת תוקף.. זה יכריח את מיאמי להיות קבוצה של ג'אמפ שוטרס לרוב. ומי שיצטרך לשמור את דוראנט, וכנראה זה יהיה לברון - ממש יתעייף בהגנה כי דוראנט הוא סוג של ריי אלן משופר שלא מפסיק להתרוצץ ולעייף את המגנים שלו - ואם בממפיס היה את טוני אלן, שיין באטייה וסאם יאנג שעושים עליו רוטציה וכולם שומרים מעולים במיוחד ה-2 הראשונים שהם מהשומרים הטובים ביותר בליגה ולא כאלה שמוסיפים יותר מידי בהתקפה שצריכים לשמור כוחות - אז במיאמי מלבד לברון אין ממש מישהו שיכול לקחת את העבודה הזאת על עצמו.
דוראנט גם גבוה מג'יימס, ויש לו ידיים מאוד ארוכות ביחס לגוף שלו, הדבר מקשה עוד יותר לשמור על הקליעה שלו, אבל כפי שאמרתי, אנחנו מקדימים את המאוחר. אי אפשר לדעת מי יגיע לגמר. זה יכול להיות גם שיקגו - ממפיס בסוף.
לא זה לא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אני גם מסכים שאוקלהומה זה המאצ' אפ הכי קשה להיט ולדעתי גם מיאמי יודעים את זה.