NBA 2011

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏5/10/10.

1. Ian Wright Member

מעניין מתי יתחילו לקחת ברצינות את החבורה הנפלאה של טום תיבודו. סופסוף הצוות המסייע מעלה הילוך בזמן הנכון.

איזה מהלכים בהגנה ובהתקפה של גיבסון במשחק הזה. דאנק מדהים על וויד שהוא אומנם נמוך ממנו בהרבה אבל הוא כבר הראה שהוא מסוגל לחסום שחקנים גבוהים ממנו מספיק פעמים.

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/11
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הניצחון הזה הוא statement.
    לדעתי במיאמי חגגו פשוט קצת מוקדם מדי. בשביל לברון ג'יימס הסלטיקס היו הנאחס שלו, אבל אם הקבוצה שלו לא תתחיל לסגור לריבאונד אז האדון הנכבד שוב לא יגיע לפיינלס. מבחינתי יש למיאמי מספיק כלים לקחת את הסדרה הזאת, אבל הבולס עכשיו בבירור העבירו הילוך. מה גם שהם לא הפייבוריטים!

המשחק השני הוא בגדר חובה להיט. הפסד שם והסדרה הזאת עלולה להגמר די מהר. אני חוזר ואומר, למיאמי כרגע אין ביתיות והיא הפייבוריטית הברורה לקחת אולי את כל הקופה. לשיקאגו אין למעשה שום דבר להפסיד וזה יכול להיות הדבר שיקטול בסופו של דבר את ההיט...

במערב, ניצחון לדוראנט וחבריו. יהיה גמר מערב נחמד מול דאלאס.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מסכים שזאת הקבוצה של דוראנט.
    לטעמי ווסטברוק כוכב ענק, כמעט ברמה של דוראנט, ואפשר גם ללכת על מהלכים שלו בדקות הסיום, זה ממש לא מעשה מגונה.
    כל הביקורת הלא מוצדקת שווסטברוק קיבל בשבועיים האחרונים תמוהה בעיני, הוא לוקח על עצמו מהלכים, בד"כ זה ינצח לנו משחקים ולפעמים לא, אף אחד לא מושלם.
    במשחק 4 כשכולם קפאו זה היה ווסטברוק עם מהלכים ענקיים שהחזיר אותנו לעניינים, במשחק 3 דיברו הרבה על זה שדוראנט לא מקבל את הכדור אבל הוא בא נטול אנרגיות למשחק, הוא עומד ומצפה שהכדור יגיע אליו, באטייה מכסה את כל האופציות מסירה, ברור שהכדור לא יגיע אליו. גם במשחק 6 דוראנט בא כבוי לחלוטין.
    אני לא צריך לסנגר על דוראנט, כולם כבר מכירים בו וביכולות האדירות שלו, ווסטברוק לעומת זאת רחוק מאוד מהקונצנזוס, לכן אני מרגיש את הצורך להגן עליו. הוא שחקן נהדר ואני שמח שאנחנו נותנים לו אחריות גם במהלכים מכריעים.
    בסדרה נגד דאלאס המיסמאץ' הכי גדול שנצטרך לנצל הוא ווסטברוק על קיד, קיד לא מסוגל לשמור עליו.

4. piston Member

ההגנה של דאלאס לא מתבססת על יכולת הגנתית אישית, אלא בדומה לשיקגו על שמירה קבוצתית טובה, כולל חיפויים מהירים ורוטציה נהדרת.

לגבי שיקגו ומיאמי, מיאמי צריכים להגיע לרבע האחרון ביתרון יפה בכדי שהסיכוי שלהם לנצח את המשחק יהיה טוב. שיקגו קבוצת רבע רביעי קלאסית, שהיכולת שלה ביחס לקבוצה השניה רק עולה כשמגיע הלחץ של הרבע הרביעי.

מה שמרשים במיוחד אצל שיקגו זה שכל שחקן יודע טוב מאוד מה הוא יכול ולא יכול לעשות, ודובק במה שהוא כן יכול לעשות. את הקרדיט צריך כמובן לתת לת'יבודו על כך, וזו גם הסיבה העיקרית ששיקגו היא קבוצת רבע רביעי מצויינת. כל אחד עושה מה שהוא יודע, וזה יותר קל לשמור על זה כשהלחץ עולה.

כשהמשחק בנוי מאילתורים, ובידודים שמתבססים על יכולת אישית, ללחץ יש השפעה מכרעת.
    אגב זה מבחינתי תקף גם להגנה וגם להתקפה של שיקגו.

5. johnnie walker Member

בכל קבוצה צריכה להיות היררכיה מסוימת, צריך להיות ברור מי האופציה הראשונה בהתקפה וכשהוא לא ביום טוב מי האופציה השניה וכן הלאה, דוראנט חייב להיות האופציה הראשונה ואחריו ווסטברוק והארדן, אם דוראנט לא פוגע אין בעיה שמישהו אחר יקח יותר זריקות אבל אתמול קיבלנו את ההוכחה הכי טובה איך אוקלהומה צריכה לשחק ומה קורה כווסטברוק מתעסק בלרכז במקום להיות סקורר, גם נתן טריפל דאבל גם הכניס את דוראנט למשחק בעזרת אסיסטים נפלאים לו ולשאר החברים, הארדן הוא הלדעתי האקס פקטור בקבוצה, יש לו חכמה וראיית משחק נדירה יחד עם קליעה מכל טווח ויכולת חדירה משובחת,לזה צריך להוסיף יכולת הגנתית גבוהה, חטיפות ואסיסטים גדולים, אפילו ראיתי חסימה שלו אתמול, אם הוא ימשיך ביכולת הזאת אפשר להיות אופטימיים.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה ההיררכייה במיאמי? אני רואה לפעמים את לברון לוקח מהלכים בדקות האחרונות, לפעמים ווייד. אני בעד שזה יהיה אצלנו אותו דבר עם דוראנט ו-ווסטברוק.

7. johnnie walker Member

מיאמי זה לא קבוצה, זה שניים וחצי סופרסטארים מוקפים בערמת גרוטאות, ממש לא כדאי לקחת מהם דוגמה לאיך קבוצה אמורה להראות.

8. Tony Adams Member

לקראת גמר המערב אחת השאלות הותיקות בפלייאוף עולה שוב.
    מה עדיף? מנוחה של שבוע פלוס, כמו במקרה של דאלאס שקיבלה עכשיו 8 ימים לנוח, או להגיע במומנטום כמו אוקלהומה שאמורה להגיע לסדרה סחוטה, אחרי 7 משחקים פיזיים ומתישים מול ממפיס?

אני אישית חושב שהת'אנדר, במיוחד עקב הגיל הצעיר של הסגל, מגיעים יותר טוב לסדרה. דאלאס נחה עכשיו לא מעט, ויכול להיות שהיא איבדה הרבה מהמומנטום שהיא צברה אחרי הסוויפ המרשים על האלופה.
    אם גמר המערב היה מתחיל 2-3 לילות אחרי הסוויפ אני מאמין שהמאבס היו יכולים לדרוס את דוראנט את ווסטברוק.

אבל במצב העניינים הנוכחי אני רואה את אוקלהומה חוגגת גמר ראשון מאז המעבר.
    1-1 אחרי טקסס, 3-1, וניצחון ביתי לכל אחת מהקבוצות. 4-2 בסיום לOKC.

9. johnnie walker Member

איזה כייף שאפשר להתעסק בכדורסל נטו ולא בהשוואות מטומטמות וחסרות טעם בין קובי לברון ומייקל..

10. Muurad Member

זה בדיוק מה שקורה אצלכם כל העונה.

11. johnnie walker Member

אני לא חושב שיש לנו סיכוי לעבור את דאלאס אם ווסטברוק ימשיך להשתולל כמו במשחק מספר 4 בו הוא לקח מעל 30 זריקות באחוז נוראי וייאש לחלוטין את דוראנט.

הראו אתמול סטטיסטיקה שמאז פיפן ב-92 שום שחקן לא השיג טריפל דאבל במשחק 7 בפלייאוף,
    זה רק מראה איזה שחקן מיוחד הוא ווסטברוק כשהוא מחליט להיות רכז במקום סקורר,
    אני ממש לא מצפה ממנו לתת מעשיו טריפל דאבל בכל משחק אבל שימשיך בצורת המשחק הזאת
    בהחלט אפשר לבקש ממנו.

12. Muurad Member

להגיד שווסטברוק הוא זה שייאש את דוראנט זה מצחיק - ההגנה החונקת של ממפיס עם טוני אלן, סאם יאנג ושיין באטייה ייאשו את דוראנט, ופשוט לא נתנו לו להכנס למשחק, לקבל כדורים - ואם הוא כן קיבל כדור הוא שיחרר שלשות אחרי מאית שנייה מטר מאחורי קו בשלוש, כי עד שהוא הצליח איכשהו לגעת בכדור עם ההגנה הזאת הוא כבר רצה ישר לזרוק לסל ולנסות להכנס למשחק.

ווסטברוק במצב כזה בצדק היה צריך לקחת 30 זריקות, כי פחות או יותר אף אחד אחר גם לא הגיע למשחק.

ברור שהוא צריך ללמוד ולהסתגל להיות פחות סקורר ויותר רכז טבעי שזה משהו שרואים גרף שיפור עמוק אצלו מאז שהגיע לליגה - אבל להפיל עליו את התיק של ההפסדים שהיו לOKC כמו שעשו בתקשורת זה בדיחה לטעמי, הוא עשה מה שהיה צריך להיעשות ולקח על עצמו את תפקיד הבאטמן כשבאטמן לא הגיע לעבודה... זה שבמשחק הזה הדברים לא הלכו לא אומרים שום דבר, כי לא חסרים משחקים שאותו הדבר קרה והוא ניצח לכם את המשחק.. ככה זה החיים של כוכבים שNBA, וצריך להסתגל וללמוד לחיות עם זה - לפעמים הולך לפעמים לא.

13. johnnie walker Member

תפסיק להתנשא כבר, אתה יוכל לומר את דעתך גם בלי לבטל את דעתו של האחר, לקרוא לדעתו של מישהו אחר בדיחה בגלל שדעתך שונה זה מתאים לדנידין ותרסיס היתושים,חשבתי שאתה קצת ברמה אחרת.

14. Muurad Member

אני ממש לא מתכוון לפגוע בך או לזלזל בדעתך אם זה מה שחשבת - אבל זו דעתי, שלהגיד שווסטברוק הוא זה שכביכול מייאש את דוראנט זה מצחיק ו\או לא נכון - וזה לא רק משהו שקשור אליך אלא גם נאמר בתקשורת בארה"ב, וגם הסברתי אותה בדבריי.

בכל מקרה מצטער ומתנצל אם נפגעת.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שיש זלזול ביכולות של ווסטברוק, הוא לא נמצא על המגרש כדי לפנות את הבמה לדוראנט. הוא כוכב בדיוק כמוהו, הוא רק מספק פחות נקודות אז מקבל פחות חשיפה. למה כל הכדורים בסיום משחקים צריכים ללכת לדוראנט? מי קבע דבר כזה? בסוף משחק 6 כל כדור שהלך לדוראנט הסתיים באיבוד, למה הוא לא קיבל ביקורות חריפות כמו אלה שהיו על ווסטברוק במשחק 3.
    אני אוהב את שניהם מאוד, אז אי אפשר להאשים אותי בהעדפת ווסטברוק או משהו כזה, אני פשוט תוהה למה התקשורת בארה"ב מתנפלת כל כך על ווסטברוק, יש לי תחושה שהם רוצים שמדוראנט ייצא השחקן מספר 1 בליגה ו-ווסטברוק נמצא שם רק כדי לקחת ממנו את התהילה. לשניהם יש לגיטמציה לקחת מהלכים מכריעים, ואני מקווה שכמו ששיחקנו בעבר כך נמשיך. מקווה שווסטברוק ימשיך להתעלם מהתקשורת ולעשות מה שהוא רואה לנכון ומה שאומר לו ברוקס.