אז לפי דעתך אליאור ביינום אמור לעשות את הדרך ההפוכה והיה ואם דווייט הווארד נוחת בצד הווינר של אל איי? ובכלל יש איזשהו ביסוס לטענה הזו?....... אני לא שלם עם הטרייד הזה במאת האחוזים אבל........ נ.ב : למה אתה לא מגיע לפורום של הקבוצה המשותפת היחידה שאנחנו אוהדים?
אם, ואני לא חושב שזה יקרה פעם נוספת, אבל אם דוויט עובר ל-LA - הטרייד הכי הגיוני שאני יכול לראות קורה יהיה משהו כמו ביינום +גאסול\אודם+בחירות דראפט ואולי עוד כמה פילרים קטנים שאורלנדו תרצה - תמורת דוויט+הידו טורקוגלו+עוד פעם אולי פילרים קטנים לפה או לשם. אבל כעיקרון הבסיס יהיה השחקנים האלה, כשהמטרה של אורלנדו תהיה להעיף את החוזה של הידו לכל הרוחות ולהוריד את תקרת השכר שלה, ולהתכונן לשחק גרוע ככל שאפשר לקראת הדראפט הבא - או שהאמת עכשיו שאני חושב על זה אולי יעדיפו לזרוק את גילברט ארינאס במקום ולחסוך אפילו יותר כסף במקום להשתמש עליו את חוק החנינה כמו שתוכנן, וכבר להשאיר את הידו שמרוויח פחות ויש לו שנה פחות בחוזה איתם. כשגאסול\אודם (אני משער שהלייקרס ינסו לשמור על גאסול אבל אם יגיע המצב הם יוותרו עליו) יומרו בטרייד צד שלישי לקבוצה אחרת תמורת כישרונות צעירים\בחירות דראפט וכו' שיועברו לאורלנדו, שלא צריכה אף אחד מבין שתיהם במצב הREBUILD החדש שהם יעברו אליו פוסט-דוויט, בגלל הגיל,המשכורת וגם כי הם טובים מידי ולא יעזרו להשיג בחירת לוטרי גבוהה. העניין המרכזי כאן הוא שאני לא יודע כמה אטקרטיבי יהיה מה שהלייקרס תקבל תמורת גאסול\אודם מבחינת אורלנדו, ויותר חשוב מזה - העובדה שביינום, אפילו אם שמים בצד את הפציעות הבלתי סופיות ומחשיבים אותו כאחד הסנטרים המבטיחים בליגה בגיל 24, גם כבר יושב על חוזה של 15 מיליון דולר - וגם תוך שנה וחצי הופך לשחקן חופשי לחלוטין כשלאורלנדו אין שום זכויות עליו ואז הוא יכול ללכת בלי שום תמורה. ברור שאם זה כל מה שיהיה לאורלנדו לקחת בגלל שדוויט יכריח אותה היא תיקח אפילו אם רק בשביל הבחירות ופינוי המקום בתקרת השכר, אבל קשה לי להאמין שדוויט באמת יגיע למצב שיגיד "לייקרס או כלום" ויסכים לדפוק ככה את הקבוצה שלו כשיש אפשרויות נחמדות אחרות בשבילו שמציעות הצעות טובות יותר לאורלנדו, כנ"ל עם פול, כששתיהם כדי להשיג את מירב הכסף שלהם יצטרכו להיות מועברים בטרייד בזמן הקרוב ולא לחכות לסוף השנה כשהם שחקנים חופשיים אמיתיים.
עוד פעם, גם קשה להאמין - האמת הלייקרס עוד יותר הגיוני מהסלטיקס - אבל כל זה אני אומר בהנחה שגם הוא וגם פול רוצים את הטרייד הזה כרגע, מה שישמור על הbird rights שלהם ויאפשר חוזה ל-5 תמורת 110 מיליון, מאשר חוזה ל-4 שנים תמורת בערך 80. אם הוא באמת מוכן לחכות במקרה הצורך עד הקיץ אז יהיה פרי אייג'נט לא משנה מה, ויסכים לקבל את החוזה ל-4 שנים(וכמוהו כריס פול), אז הסלטיקס נמצאים אולי במצב הכי טוב להחתים אולי אפילו את שניהם(בהנחה שרונדו יעזוב), כשהחוזים של 3\2 מלהקת צעירי תל אביב יורדים מתקרת השכר.. למרות שאתם ממש תהיו על הגבול במקרה כזה ואין לי כוח להתעמק אבל לא בטוח ששניהם זה אפשרי כהחתמות פרי אייג'נטס בלי שיש לכם את הBIRD RIGHTS, כשאני לוקח בחשבון שיש כמובן גם את מס' השחקנים ברוסטר שצריך למלא והמינימום כסף שצריך לשלם להם. אבל את דוויט לבד אני לא רואה מגיע, הוא יעדיף את הקליפרס ובעיקר את העיר לוס אנג'לס על פניכם גם אם לא יקבל את הטרייד ללייקרס, עם כל הכבוד ל"והדרת פני זקן". הבעיה הגדולה של בוסטון כרגע מבחינת טרייד, היא שאין להם מקום לספוג משכורות של הידו או אייג'נט זירו - אלא אם כן תעשו טרייד על מהביג 3(משהו שאורלנדו לא ממש ירצו ושלא יהיה לו שום ערך מבחינתם ולהפך רק יהיה נטל כלכלי, כשכנראה ירצו גם את ג'ף גרין בנוסף אליו(שכבר שנה הבאה יצטרכו לזרוק עליו את הכסף הגדול כשהוא מסיים חוזה, למרות שהוא RFA) ואל רונדו כמובן עם בחירות דראפט. וגם אז ההצעה דיי שווה בחוסר האטרקטיביות שלה לזו של הלייקרס, ונחותה משמעותית מבחינת קבוצה שרוצה ללכת לREBUILD מזו שהקליפרס למשל יכולים להציע.
לכולם יש כמעט מה לתת עבור כל שחקן, השאלה מה נשאר לך אחרי זה בקבוצה ואז השאלה, אם המעבר היה שווה את זה, אחרי שהמחיר להביא אותו שולם בכוכבים אחרים, שבשבילם הוא רצה להגיע. לדוגמא, הסלטיקס יכולים לתת את הווארד תמורת רונדו ואלן (לא יקרה) או רונדו ועוד 3 שחקנים לא רעים מהסגל ואז השחקן יסכים לעבור (ואולרנדו תסרב). הלייקרס יכולים להביא את הווארד תמורת גאסול ועוד כמה שחקנים מהסגל וזה עשוי להשמע מפתה יותר עבור אורלנדו, אבל ספק אם הדבר יקרוץ מספיק להווארד עם צוות אימון חדש וקובי מזדקן. אם הוא יצטרך לבחור רק בין אלו, אז זאת בכל מקרה תיהיה פשרה והלייקרס תיהיה הבחירה. הם יבנו את הקבוצה סביבו כמו שעשו בזמנו עם שאק, יזרקו לו הבטחות לחיזוקים בהמשך והוא ישמח להנות מהשמש של בוורלי הילס. לא אוהב את זה, אבל יאללה שיהיה, העיקר ש... יתחיל כבר! http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374597_10150426050398463_8245623462_8607532_1569653433_n.Xxx
עם כל הגעגוע לכדורסל כבר שכחתי שמדובר בליגה שהופכת יותר ויותר הליגה של הגדולות והעשירות, התחרות מצטמצמת ולכן גם ההנאה לצפות בה כבר לא כמו בעבר. הווארד יעזוב את אורלנדו, לכל המאוחר בקיץ ופול ינטוש קבוצה בעליה כמו ניו אורלינס וגם הקבוצות שלהם יהפכו להיות עוד סתם צמד קבוצות לא מעניינות לאוסף. התחרות תצומצם ל-4 ואולי במקרה הטוב 5 קבוצות שבנו עצמן בסגנון של הלייקרס, מיאמי ובוסטון. הליגה לא הולכת לקראת עתיד מזהיר כל כך.
דרון וויליאמס בראיון היום : "90% שאני אחתום על חוזה חדש עם הנטס" זה אומר שבטוח יגיע מישהו לידו, השאלה מי. אולי דוויט, למרות שנראה לי שהוא רוצה את העיר לוס אנג'לס יותר וגם אם לא יכריח ללייקרס, יש את הקליפרס כאמור את ההצעה הכי טובה שקבוצה כמו אורלנדו יכולה לרצות, והם יהיו משוגעים לא לקחת אותו לפני כריס פול. האם ננה, טייסון צ'נדלר וכו' מספיק אטרקטיביים להשאיר את דרון בעיר? ואפילו אם כן, האם זה מספיק כדי באמת להתמודד במזרח? ממש לא נראה לי. אגב הוא נשאל לגבי חתימה עם הניקס בפרי אייג'נסי, התשובה : "highly unlikely" - דיי הגיוני בהתחשב שאנחנו לא נוכל להציע לאף אחד יותר מכ-13 מיליון יורו בקיץ.
אתה מזלזל בכוחו של הכסף. כנראה שדוויט באמת לא יגיע(יותר בגלל ההצעה הלא כזו אטקרטיבית לדעתי אגב) ויהיה בדרך למשהו כמו הקליפרס שיקגו או הלייקרס, אבל דרון וויליאמס לא הולך לוותר על עשרות מיליוני דולרים ככה סתם. אם הם יביאו את ננה או משהו כזה ויוסיפו עוד קצת כישרון סביבו בעמדות אחרות הוא יישאר לדעתי.