NBA 2011

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏5/10/10.

1. k_700 Member

ארטסט חתם בלייקרס והוא רצה להגיע לשם.
    באשר לאריזה, השמועות אומרות שגם הוא רצה במעבר בלניו אורלינס.
    אמממ לדעתי הבעיה שם זה קווין מרטין.
    אני לא אוהב תאיש הזה. הוא רך מדי, אנטי קבוצתי, מפציץ סדרתי, חור בהגנה.
    בקיצור לא שייך לענף.

2. Muurad Member

100%

קווין מרטין מביא בינוניות לכל קבוצה שהוא יהיה בה.. היה ככה בסאק, וזה ממשיך ביוסטון.

הוא לא יכול להתקיים עם שחקנים אחרים בקו האחורי אלא אם כן הוא כופה את המשחק שלו על הקבוצה.. מסכן ארון ברוקס.

נערך לאחרונה ב: ‏18/11/10
  3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

סיבות אישיות כאלו ואחרות של שחקנים לעזוב הם עדיין לא תירוץ של קבצה לא להביא שחקנים אחרים במקומם ולבנות את עצמה חכם מחדש. גם הפציעה של מינג וההמתנה מלאת התקווה עוד לקבל ממנו משהו בעתיד נראת לי כמו כשל ניהולי ממדרגה ראשונה.

4. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שקווין מרטין הוא הבעיה של הקבוצה, והוא בהחלט לא הגורם העיקרי למצבה; אדרבא, "קיי מארט" הוא דווקא אחד הבודדים שבאמת מספקים את הסחורה ביוסטון של העונה הנוכחית (ביחד עם סקולה הנפלא).

כפי שכבר ציינתי מקודם, הגורם העיקרי לפתיחת העונה האומללה של הרוקטס טמון בכשל ניהולי ובבניית קבוצה לקויה. לדעתי, ריק קרלייל טעה בהתבססות על ארון ברוקס (רכז בינוני) כמוביל כדור יחיד, וכמובן, גם התלות ביאו ופרשת "אריזה את ארטסט" המגוחכת בוודאי לא עזרו. כפי שהעניינים מתנהלים כעת, אני בספק רב אם הרוקטס יגיעו העונה לפלייאוף המערב- כפי שציפו שם בקיץ. חבל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/11/10
  5. Muurad Member

זה בדיוק העניין, מרטין בד"כ יספק את הסחורה וימלא את הסטט' האישית שלו על חשבון הקבוצה.. כמו שצביאל רשם בצדק, הוא נטל הגנתי אדיר על הקבוצה, וקשה לו להתקיים עם שחקנים משמעותיים אחרים בקו האחורי, דף הסטט' לא תמיד מספר את הסיפור המלא במקרה הזה לדעתי-המאמן אגב הוא ריק אדלמן.

סה"כ העניין עם יאו פשוט הרס אותם, מכל כיוון שנסתכל על זה.

6. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

קווין מרטין הוא סקורר אדיר, ובנוסף לכך משמש גם כפרנצ'ייז פלייר של הרוקטס; אי לכך ובהתאם לזאת, מובן מאליו שרוב ההתקפות יעברו דרכו והוא לפעמים יבצע מהלכים סוליסטיים. אבל האנוכיות מצד הכוכבים היא בעיה שקיימת אצל כל קבוצה בליגה, כך שקשה לי להאמין שדווקא קיי מארט הוא הגורם העיקרי לחולשת הרוקטס העונה.

אני מסכים בהחלט שהבעיה העיקרית של הרוקטס- מבחינה מקצועית- היא בהגנה, אבל בהחלט היה ניתן לפתור אותה על ידי השארתו של אריזה או הבאת תחליף הולם. כך או כך, ברור שהחורים בסגל של יוסטון הם, בראש ובראשונה, תוצר של בנייה לקויה.

7. k_700 Member

אתה מתכוון שארון ברוקס, השחקן המשתפר של העונה, הוא רכז בינוני?
    תגדיר בינוני.... שחקן שנבחר 276 בדראפט 2007 כשלפניו 20 ומשהו ליצנים.
    אף אחד לא ציפה ממנו לגדולות ואף על פי כן הוא רכז מצוין.
    אתלטי ברמות מפחידות, נלחם, שומר טוב, סקורר מצוין, מוסר לא רע בכלל.

ברוקס ממש לא הבעיה.

לעומתו, קווין מרטין השחיף, מבזבז כמעט 36 דקות על המגרש, זורק בלי הבחנה ב43 אחוזים עלובים מהשדה.
    אין אף שחקן בליגה שקווין מרטין יכול לשמור בעמדה שבה הוא משחק. וזה הנתון הבעייתי ביותר.
    שים לב שמרטין מוגדר עוד מהקולג' כסווינגמן, יעני יכול לשחק גם כ-2 וגם כ-3 ובאמת בכמה הרכבים הוא משחק גם כ-3 שזה אפילו נראה עוד יותר רע.

זה הנתון הכי בעייתי באמת. כשההשחקן שלך תופס שתי עמדות שבאף אחת מהם הוא לא יכול לשמור ולהתמודד עם שחקני היריבה אתה בבעיה.

נחמד להגיד את הקלישאה הקבועה שהקבוצה הזאת קורסת מדי שנה בגלל יאו מינג שהוא הפרנצ'ייז הבכיר והיקר ביותר של המועדון שלא משחק . אבל הקבוצה הזאת גם הגיעה לפלייאוף בלי יאו והייתה לאחת מקבוצות ההגנה הטובות בליגה.
    יואו ממזמן לא פקטור, והרוקטס חייבים להתחיל לחשוב איך להיפתר ממנו כי בדרך הזו הם ישארו בקיץ הבא קרחים בדיוק כמו שנשארו קרחים כשהפרנצ'ייז הקודם(TMAC וארטסט) עזבו ללא תמורה.

אגב, יש בסיס לא רע לטריידים ביוסטון וחייבים להתחיל לחפש ביג מן דומיננטי.
    אגב, שתי הבחירות האחרונות שלהם בדראפט דווקא התגלו כלא רעות בכלל(בודינגר ב2009 וג'ורדן היל- שנבחר על ידי ניו יורק המטומטמים והגיע הקיץ).

8. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראשית, תרשה לי להבהיר את עצמי כהלכה- מעולם לא טענתי שברוקס הוא הבעיה העיקרית של הרוקטס; אבל אכן, אני חושב שקבוצה שמתיימרת להגיע לפלייאוף המערב חייבת להתבסס על רכז יותר טוב ומנוסה, על אחת כמה וכמה אם אין לה מחליף ראוי. כמובן, עדיין לא חרצתי את גורלו של AB; אין ספק שהוא בדרך הנכונה לצמרת הרכזים בליגה, אבל הוא חייב לשפר את קבלת ההחלטות שלו אם ברצונו להוביל קבוצה בסדר גודל של יוסטון עד לפלייאוף. אולי בעוד שנה-שנתיים הוא יהיה מסוגל לעשות זאת לבד. כרגע, נראה לי שהנטל הזה מעט גדול עליו.

ממתי 43% מהשדה הם נתונים "עלובים" עבור פרנצ'ייז פלייר? אפילו קובי הגדול מעמיד עד עתה ממוצע קריירה של 45% מהשדה (העונה יש לו "רק" 43.5%) "בלבד"; דוראנט, לדוגמה, קולע פחות מ40% מהזריקות שלו. גם הם עלובים ושחיפים בעינייך?

עד כמה שידוע לי, מרטין מתופקד ביוסטון בעמדה מספר 2 ושיין באטייה הוא זה שמאייש את עמדת הסמול פורוורד. לא יודע מה איתך, אבל אני דווקא שבע רצון מיכולתו של קיי מארט העונה- לפחות בהתקפה. ממה שראיתי, הוא מספק את המספרים הדרושים לפרנצ'ייז פלייר אבל לא כופה את עצמו יותר מדי על המשחק- הכל במינון הדרוש. אני חושב שטרייד עבורו יהיה טעות מרה מבחינת הרוקטס, שכן הוא השחקן היחיד שיכול להבריק בקבוצה הזו, ולספק לה ניצוצות של כשרון ואסתטיקה.

עם שאר תוכן ההודעה שלך אני מסכים.

9. k_700 Member

אתה רציני?
    K-MART פרנצ'ייז?!!!! אני חשוב שגם הוא יצחק מזה. איזה פרנצ'ייז ואיזה נעליים.
    תקשיב, אין לי בעיה עם 43 אחוזים אם אתה הכוכב הגדול של הקבוצה שזה אומר שאתה המנהיג, השחקן המוביל בהגנה, המוח של הקבוצה, השחקן שלוקח את הקבוצה על הידיים.

איך אפשר להזכיר את קובי בראיינט ודארנטולה באותה נשימה עם קווין מרטין העלוב.
    מרטין לא עונה על אף אחד ממה שהזכרתי פה.
    הוא לא מנהיג, הוא רך בהגנה, הוא לא שחקן קלאץ', הוא לא שחקן קבוצתי, הוא פשוט רק זורק.
    זה מה שהוא יודע לעשות(אגב אני לא מת על סגנון הזריקות שלו).
    קווין מרטין שחקן שלא עשה עדיין כלום בקריירה. החריב קבוצה אחת טוטאלית(משחק ההתקפה של סקרמנטו היה אפילו עלוב מעכשיו כשהוא היה שם). הוא שיחק עונה אחת בפלייאוף, בדיוק סיבוב אחד וממש לא בתור שחקן מוביל(אז הוא אפילו לא היה שחקן חמישייה).
    זו התאבדות לתת לשחקן כזה יד חופשית לזרוק ופה אני מאשים את אדלמן.

אין לי בעיה שלסקורר יהיה 32 אחוז מהשדה אם הוא נותן רבע ממה שנותן לך דארנטולה ובראיינט גם בשאר האספקטים. אבל המרטין שלך אפילו לא מגרד את הרבע.

אגב, זה לא נכון מה שאתה אומר על ברוקס. ברוקס הוכיח את עצמו בפלייאוף הקודם שלה.
    לדעתי היה השחקן המרשים ביותר אצליהם בפלייאוף לפני שנתיים, נתן שם סטט' מצוינת והרבה לחימה ב-2 הסיבובים שהם שיחקו.
    אני שוב חוזר ואומר, הם יכולים להצליח עם ברוקס, הוא מתאים לשיטה, לחשיבה, לסגנון ההגנה.
    הבעיה שלהם זה ביג מן ולהעיף את קווין מרטין. מרטין הוא אחלה בסיס לטרייד עבור הרבה ג'נרל מנג'רים שירצו להחריב את הקבוצה שלהם בשנים הקרובות.

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

איזה תותח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

http://img442.imageshack.us/img442/5157/111rje.Xxx

זה הדובדבן שמחכה לנו הלילה. אני מניח שאין צורך להרחיב הרבה במילים.

12. Carlo Zampa Member

כולה פיניקס.
    blowout

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

דווקא הם מפתיעים מאוד לטובה העונה ועדיין אחת הקבצות הכי מהנות לצפייה בליגה (אם לא המהנה ביותר).

14. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

חס וחלילה, בכלל לא התכוונתי להשוות בין קיי מארט לקובי ודוראנט (אני בהחלט מודע להבדלים הרמות העצומים ביניהם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx); בסך הכל רציתי להוכיח שהטענה שלך- אשר גורסת כי שחקן שקולע ב43% מהשדה הוא "עלוב"- היא פשוט לא נכונה.

לדעתי, קצת מוגזם לדרוש מקלעי נהדר כמרטין (ואכן, מדובר בקלעי גדול- כ40% דיוק בזריקות לשלוש במהלך הקריירה הוא נתון שלא משקר) לשלב במשחקו גם אלמנטים של מסירה ופרגון. האם אתה רואה את ג'ייסון ריצ'ארדסון, למשל, מחלק אסיסטים לחבריו בסאנס? בוודאי שלא, הרי זה לא התפקיד שלו. למעשה, אני מתעקש להמשיך עם ההקבלה בינו לבין קיי מארט, שכן מדובר בשחקנים דומים במיוחד: סקוררים נהדרים, גבוהים יחסית לעמדתם, לוקים מעט בפן ההגנתי ולעתים גם קצת אגואיסטים. אולם, למרות כל החסרונות שציינתי- שניהם ממלאים את תפקידם כמעט על הצד הטוב ביותר- קולעים. ואין לי ספק שגם קיי מארט וגם ג'יי ריץ' מהווים נכסי צאן ברזל לכל אחת מקבוצותיהם, בהתאמה.

לגבי ברוקס- אין לי ספק שהוא עוד יוביל את הרוקטס להישגים בעתיד, אבל השאלה היחידה היא האם בטקסס מוכנים לחכות עוד עונה או שתיים, עד להבשלתו הסופית (אז, אין צורך בשינויים)- או שמא הם רוצים להרגיש את טעם הפוסט סיזן כבר העונה (במקרה כזה, עדיף להביא רכז מעט יותר מנוסה מברוקס).

על יאו אין הרבה מה להרחיב- מדובר בשחקן גמור. אני באמת מרחם עליו.

15. k_700 Member

לא מדויק. הוא קולע ב37.9 אחוזים ל-3 במהלך הקריירה.
    אגב, חשוב לא לערבב. ריצ'ארדסון מעבר להיותו קלעי הוא עוד יודע דבר או 2 על הגנה.
    בכל זאת יותר מחטיפה למשחק, 5.3 ריבאונדים למשחק בכל הקריירה לא הולכים ברגל.

לא יודע, גם בתור קלעי אני לא מתרשם ממנו בכלל. אין לו יותר מדי ג'אמפים שאתה יכול להחשיב אותו לקלעי מגוון. ריצארדסון קולע טוב מכל טווח בעיקר כשהוא חופשי בפינה.
    קווין מרטין לעומתו לא קולע הכי טוב כשהוא חופשי. מה גם שעובדתית בחיבור לקבוצה ריצ'רדסון מתחבר הרבה יותר טוב. זה כבר לא קלישאה שמרטין הורס כל קבוצה שהוא נוחת אצלה. נכון ליוסטון יש הרבה בעיות, בעיקר אם היא מכוונת גבוה אבל תסכים איתי שהיא צריכה להראות הרבה יותר טוב.
    ואם יוצא לך לראות אותם משחקים(לי יצא רק השנה לראות 2-3 משחקים שלהם), אז אתה שם לב שהמשחק שלהם שונה.
    מעט מהלכים קבוצתיים, יותר רכות, יותר הפצצות לטבעת של מרטין דווקא בדקות שאתה צריך שהקלעי שלך יקלע ולא יחטיא.

לא יודע, אני ממש לא מחזיק ממנו. לדעתי באף קבוצת NBA אין טעם להחזיק שחקן כזה.