עזוב את זה, תראה את הסלים שלו. הוא קולע מכל מקום. לא זכור לי גבוה כ"כ מגוון בקליעות שלו. אם הוא ידע לשמור על עצמו וידע להימנע מפציעות רציניות (טפו טפו), כבר אחרי חצי שנה אפשר להגיד בוודאות שזה הול אוף פיימר עתידי. קצת חבל שהוא נפל דווקא לקליפרס, אבל ההימור שלי שהוא לא ישאר שם יותר מדי שנים.
סרג'יניו הוא לא פחות טוב משאק בעונתו הראשונה. זה מה ששאק הציג: O'Neal put up 23.4 points, 13.9 rebounds and 3.5 blocks per game his rookie season שאק אומנם היה חוסם טוב יותר(בכל זאת 2.16, רזה וקפיצי בשנותיו הראשונות). גריפין מנפק 3.2 אסיסטים שזה בכלל נתון נדיר לגבוה. בנוסף 52 אחוזים מהשדה שזה ואוו אחד גדול. אגב, לא מאמין ששווה לבלייק לעבור. הוא הפנצ'ייז שלהם ואת האמת יש לו שם קבוצה יותר טובה ממה שהיה למשל ללברון בקליבלנד. יש לו את אריק גודרון שהוא אול סטאר לכל דבר. יש לו את בארון שהוא אלסטאר לשעבר ושחקן מאוד מנוסה ויש להם הרבה דם צעיר ובסיס מצוין לטריידים(דאנדרה ג'ונסון, אריק בלדוסה שהוא פוינט גארד גיבוי נהדר והוא גם רוקי, אל פארוק אמינו שהוא לדעתי יוכל להיות הלאמר אודום של הליגה ועוד ישמעו עליו). כן ,כרגע קליפרס לא יגיעו לפלייאוף ובגלל הגיל הצעיר של הסגל שלהם+אחד המאמנים הגרועים בליגה הם גם לא יכולים לסכן קבוצות רציניות. אבל עם יביאו שם כמה שחקנים מנוסים+יזרקו את המאמן הזה בהחלט יש שם קבוצה שיכולה לרוץ גבוה בעשור הקרוב.
כתבה נהדרת נוספת של ניצן פלד על הבן של אלוהים שמככב העונה באוניברסיטה הזניחה של מרכז פלורידה (UNF) שלראשונה נכנסה לדירוג המכללות הכללי(בסביבות המקום ה18 לפי CBS לפי דירוג אחר היא 21). http://www.calcalist.co.il/sport/articles/...3485922,00.html
ראיתי אותו בכמה משחקים.. כדורסל יש לו זה בטוח, לרוב הוא עשה את ההחלטה הנכונה ולא נבהל, ויש לו זריקה טובה מאוד מבחוץ, למרות שהוא מסתמך עליה יותר מידי..כשהוא על המגרש הכל עובר דרכו. לא ירש את האתלטיות של אבא, אבל אם את מוסר העבודה הוא קיבל אנחנו נראה אותו בתפקידים שוליים בNBA אם יתמיד... כי הגובה שלו עומד לרעתו. אגב בלייק באמת מדהים אבל לא פחות טוב משאק?.... cmon man, שאק, דאנקן ודיוויד רובינסון למשל היו כוח ב-2 הצדדים של המגרש, בלייק לא ברמה של שלושתם..מבחינת התקפה הוא כן, אבל סה"כ זה אפילו לא קרוב... זה שמדברים עליו באיזור שלהם זה מחמאה אדירה, אבל הוא לא שם ולדעתי לא יהיה שם... עם כל הריצה האחרונה של הקליפרס הם עדיין קבוצה עם אחד המאזנים הגרועים בליגה.. כמובן שזה כנראה ישתפר אבל לא בצורה דרסטית, לדעתי הם עדיין יסיימו עם מאזן שלילי.
מוראד, לא רואה סיכוי שהוא מגיע לNBA לפחות לא דרך הדראפט. צריך לזכור שבסך הכל באלינוי שהיא אוניברסיטה מדורגת קבועה ואיכותית הוא נכשל. מה גם שהוא מאוד מוגבל במשחק שלו. בגובה של 1.91 אתה יכול לפתח קליעה ולהיות אחלה של שוטינג גארד במכללות. בNBA אם אין לך אתלטיות ומהירות כמו של אריק גורדון אז אתה לא יכול. חד משמעית. מה גם שהקליעה שלו ל-3 עלתה רק השנה ל37 אחוז מ20 אחוזים במהלך הקריירה. המסירות שלו לא בשמיים, הכדרור עדיין לא לרמות של הNBA, אין לו שום ג'אמפ שוט ששווה להסתכל עליו כמשהו מיוחד לNBA והוא לא אתלטי בשביל להגיע לליגה הזו בגובה כזה. שחקן טוב שהצליח לקחת את עצמו בידיים ולהוביל מכללה כנגד כל הסיכויים, התחזיות ועם הצל הכבד של אבא שלו על הגב. אבל עדיין אם אתה לא משהו ממש מיוחד אז בגובה כזה אין לך מה לעשות כשוטינג גארד בNBA.
לשאק, דאנקן ורובינסון היו קבוצות טובות יותר בעונות הרוקי שלהם. צריך לזכור שהדבר המדהים הוא שבלייק מגיע אחרי עונה בחוץ ואחרי ניתוח בברכיים. כמה שחקנים אתה זוכר שחזרו אחרי ניתוח כזה ונהיו יותר מפלצות ממש שחשבו שיהיו? מוקדם עדיין לחזות איך הוא יהיה אבל אפשר לראות שהוא נותן עונת רוקי שהיא הרבה מעל הרמה של שחקן שהוא רוקי. הן בהבנת משחק, הן בסטט' והן בהגנה. בהחלט נדיר וכל זה הוא עושה כשהוא פחות או יותר הגבוה היחיד בקבוצה.
http://img201.imageshack.us/img201/5965/nbalogo.Xxx הפסד רביעי ברציפות למיאמי - סיכום משחקי הלילה (מתוך וואלה). תוצאות משחקי הלילה: מיאמי היט (13:30) - אטלנטה הוקס (15:28): 93:89 (אחרי הארכה) שיקגו בולס (14:28) - שארלוט בובקאטס (24:16): 83:82 משחקי יום חמישי לפנות בוקר (20.1): 2:00 בלילה: קליבלנד קאבלירס - פיניקס סאנס 2:00 בלילה: ניו ג'רזי נטס - יוטה ג'אז 2:00 בלילה: אורלנדו מג'יק - פילדלפיה סיקסרס 2:30 בלילה: בוסטון סלטיקס - דטרויט פיסטונס 3:00 בלילה: ניו אורלינס הורנטס - ממפיס גריזליס 3:00 בלילה: וושינגטון וויזארדס - מילווקי באקס 3:30 בלילה: יוסטון רוקטס - ניו יורק ניקס 3:30 בלילה: סן אנטוניו ספרס - טורונטו ראפטורס 4:00 בבוקר: דאלאס מאבריקס - ל.א. לייקרס 4:00 בבוקר: דנבר נאגטס - אוקלהומה סיטי ת'אנדר 5:00 בבוקר: סקרמנטו קינגס - פורטלנד טרייל בלייזרס 5:30 בבוקר: גולדן סטייט ווריורס - אינדיאנה פייסרס 5:30 בבוקר: ל.א. קליפרס - מינסוטה טימברוולבס * המשחק בין דאלאס ללייקרס יועבר בשידור ישיר בערוץ ESPN. (רק למנויי יס) ** שידורים לכל המשחקים אפשר למצוא באתרים הזה או הזה
בגלל זה הזכרתי את עניין מוסר העבודה.. אם הוא ישתפר באספקטים אחרים במשחק שלו כמו עם הקליעה הקיץ הזה, הוא יגיע בסופו של דבר לNBA, לא כמישהו משמעותי אבל במקום הנכון ובזמן הנכון הוא יכול להיות שחקן רוטציה(כאמור לא כרגע, אבל אם ישפר את המשחק שלו) בקשר לבלייק, אני לא בא אומר שום דבר נגדו, כל מה שהוא השיג ומשיג זה באמת יוצא דופן לשנים האחרונות מלברון או דאנקן, אבל לפחות בנתיים עונת הרוקי שלו לא עומדת באותה הסקאלה של שאק, דאנקן ורובינסון לפחות לדעתי, וגם לא תגיע כי הוא לא ממש יודע לשחק הגנה.
מוראד, צא מהסרט הבן של ג'ורדן לא יגיע לNBA. אין לו שום דבר יוצא דופן ושובה לב במשחק. אגב, הקליעה שלו גם לא מדהימה. העונה לראשונה בקריירה הוא מציג יכולת קליעה טובה אבל לא יוצאת דופן. במכללות מסתובבים עוד 150 גארדים עם קליעה טובה משלו ועם נתונים טובים משלו. אין לו גובה, אין לו אינטליגנציית משחק שמתאימה למשחק המהיר, הוא לא שומר גדול והקליעה שלו לא מדהימה. אף סקאוט לא העז לדבר עליו במונחים של NBA. מה שכן הוא עושה עבודה יפה שם בפלורידה ובהחלט מהנה לראות אותם השנה(כקבוצה הם נותנים הגנה נהדרת ומשחקים מאוד קבוצתי). באשר לבלייק. ברור שלא תוכל לראות את ההגנה המדהימה שלו כי הרי מאמן אותו ויני דל נגרו שהוא המאמן הגרוע בNBA לדעתי. אין שום קשר בין דל נגרו להגנה. בהתקפה עוד אפשר לתת את המושכות לשחקנים כמו בארון דיוויס וגורדון כדי לטשטש קצת את הדברים אבל הגנה לא תהיה כל עוד נמצא של דל נגרו. אגב, פוטנציאל הגנתי יש. בלייק הוא שחקן הגנה מצוין, אמינו שחקן הגנה מדהים, דאנדרה ג'ורדן גם הוא חוסם טוב, קפיצי עם מוטות ידיים ארוכות. לא יודע איזה עונות רוקי אתה ראית, אני לא ראיתי יכולות פנומליות של דאנקן בעונת הרוקי שלו יותר ממה שמציג בלייק. דאנקן אולי הפאוור פוורד הגדול בהיסטוריה שיחק בעונת הרוקי שלו עם הביג טווין שלו דיוויד רובינסון שהוא בעצמו אחד הגבוהים הטובים בהיסטוריה בקבוצה שהייתה עוד לפניו אחת מקבוצות ההגנה הטובות בליגה.
לגבי ג'ורדן, יכול להיות ויכול להיות שלא, כמו שאמרתי אם הוא ימשיך בלשפר את המשחק שלו וביכולת הטובה לדעתי הוא יימצא את עצמו בNBA בסופו של דבר. לגבי בלייק, לא יודע את מי ראית, אבל שחקן הגנה מצויין הוא ממש לא, אפילו לא קרוב, וזה לא כ"כ קשור לדל נגרו. יש לו פוטנציאל זה בטוח כי הוא אתלט מטורף ויכול לקפוץ לשמיים, בנוי כמו שור והוא לא עד כדי כך נמוך, אבל כרגע הוא שחקן הגנה חלש... השחקן שמחפה עליו ועוזר להעלים את ההגנה הלא טובה שלו הוא ד'אנדרה ג'ורדן שמשחק באמת יוצא מן הכלל... הוא שחקן מאוד משמעותי בקליפרס השנה... הוא יקבל חוזה טוב שנה הבאה לא משנה מאיזה קבוצה, כי סוףסוף הוא מצליח להישאר בפרקט לזמן דיי ממושך. ואני ממליץ לך לצפות עוד פעם בעונת הרוקי של דאנקן אם אתה לא רואה הבדל כ"כ גדול, דאנקן היה עוגן הגנתי כבר מעונת הרוקי הראשונה שלו, ביחד עם משחק התקפה מלוטש ומגוון ויכולת מסירה מצויינת.. הוא היה טופ 5 בNBA כבר מעונת הרוקי שלו.. הוא ובלייק בעונת הרוקי זה בכלל לא באותה רמה.. דאנקן בעונת הרוקי שלו היה שחקן הרבה יותר טוב... תסתכל מעבר לדאנקים המרהיבים.
זה מדהים איך שפורטלנד בשבעה וחצי שחקנים מחזיקה מעמד ואפילו מחזיקה במאזן חיובי. אתמול נחתה על הקבוצה עוד מכה כשיתברר שגם קמבי יצטרך ניתוח.
http://img201.imageshack.us/img201/5965/nbalogo.Xxx דאבל דאבל (10 נק' ו-11 ר') לכספי בהפסד סקרמנטו לפורטלנד (מתוך וואלה). הלייקרס הפסידו בדאלאס - סיכום משחקי הלילה (מתוך וואלה). תוצאות משחקי הלילה: דנבר (17:24) - אוקלוהומה סיטי (15:27): 107:112 דאלאס (14:27) - ל.א לייקרס (13:31): 100:109 סן אנטוניו (6:36) - טורונטו (29:13): 95:104 מילווקי (24:15) - וושינגטון (28:12): 87:100 יוסטון (23:20) - ניו יורק (19:22): 89:104 בוסטון (9:32) - דטרויט (27:15): 82:86 ניו אורלינס (16:27) - ממפיס (23:19): 102:103 (אחרי הארכה) ניו ג'רזי (31:11) - יוטה (15:27): 95:103 אורלנדו (15:27) - פילדלפיה (24:17): 98:99 (הארכה) קליבלנד (33:8) - פיניקס (21:19): 106:98 ל.א קליפרס (25:16) - מינסוטה (33:10): 111:126 גולדן סטייט (23:18) - אינדיאנה (23:16): 108:110 סקרמנטו (31:9) - פורטלנד (20:23): 94:90 משחקי יום שישי לפנות בוקר (21.1): 2:00 בלילה: שארלוט בובקטס - פילדלפיה סיקסרס 3:00 בלילה: שיקגו בולס - דאלאס מאבריקס 5:30 בבוקר: פורטלנד טרייל בלייזרס - ל.א. קליפרס ** שידורים לכל המשחקים אפשר למצוא באתרים הזה או הזה
קצת מוזר בשבילי להשוות בין דאנקן לבלייק. אומנם אני טוען שבלייק באמת משחק ברמה שהפגין דאנקן אבל מדובר בשני שחקנים שונים. האחד עשה קריירה על משחק עם הגב לסל וכנראה שעשה את זה הכי טוב בהיסטוריה. מיותר לציין שגם דאנקן גבוה יותר ובעל מוטות ידיים ארוכות יותר(נתון שאפשר לו להיות שומר טוב ובעיקר חוסם מצוין לאורך כל הקריירה). אמרתי כבר שבקבוצה כזו קשה לבוא בטענות ליכולות ההגנתיות של בלייק. צריך לזכור שהבחור גם רוקי והגנה רק משתפרת עם השנים. צריך לזכור שבמרבית העונה הוא הגובה הכמעט יחיד בהתקפה של הקליפרס וגם בהגנה. עם כל הכבוד והאהבה לדאנדרה ג'ורדן הקפיצי הוא לא מספיק יציב כדי שנוכל לדבר עליו כגבוה שני. דאנקן בעונת הרוקי שלו הגיע לקבוצה שגם לפני שהגיע אליה הייתה אחת מהקבוצות הטובות בNBA ובטח שאחת מקבוצות ההגנה הטובות. אגב, בעונה ה-1 שלו הם סיימו עם מאזן של יותר מ50 נצחונות ומקום 2 בליגה בסקור של היריב. לכל רוקי טוב ככל שיהיה יהיה מחסום מסוים בעונה הראשונה שלו וחסרונות בולטים. דאנקן בעונה ה-1 שלו למרות ששיחק באחת הקבוצות הטובות בליגה עדיין היה מאבק 3.4 כדורים למשחק ועושה 2.9 עבירות למשחק. זה היה הרבה בטח בסטנדרטים של דאנקן בהמשך הקריירה. הרעיון הוא שכן לא רק אני מדבר על זה שבלייק באמת נכנס לרשימה מאוד מכובדת של הרוקיז הטובים ביותר בכל הזמנים והוא בהחלט נכנס בינתיים לקטגוריה המכובדת שגם דאנקן שם ותאמין לי אני הייתי שם וראיתי את העונה הראשונה של דאנקן בליגה, ונהנתי מכל רגע. באשר ליריבות ספרס-לייקרס תרשו לי להביא לכם סיכום קטן על מה שנשאר להם פחות או יותר עד לסוף העונה: קוד: 1) בית / חוץ - הלייקרס שיחקו 22 משחקים בבית ו 21 בחוץ. ס"א שיחקו 24 בבית ו 17 בחוץ. כלומר גם אם ס"א ישחקו עוד 4 משחקי חוץ ויפסידו את כולם הם יהיו במקום הראשון. 2) מפגשים עם הגדולות - נספור משחקים מול גדולות, ובשביל זה נגדיר מי הן הגדולות - מיאמי, אורלנדו, דאלאס, בוסטון, לייקרס וס"א. אליהן נוסיף את יוטה, אוקלהומה, ניו אורלינס ושיקגו בעיקר כי הן באמת עשויות לגנוב עוד ניצחונות גם מהלייקרס וגם מס"א. כדי להיות הוגן אני אוסיף גם את אטלנטה שמדורגת מעל אורלנדו (כרגע), ואת ניו יורק שפתחה את העונה מאוד חזק ולאחרונה נעצרה. זה יוצא בעצם 6 הראשונות משני הצדדים (מזרח / מערב). אז ככה - הלייקרס - 8 משחקים מאזן 5-4. ס"א - 15 משחקים מאזן 11-5. כלומר בהקשר הזה נראה שס"א פגשה קבוצות חזקות יותר וניצחה יותר משחקים, כך שלא צפוי שהפער ביניהן יתקזז. 3) צפי עתידי. כמה משחקים נשאר לכל אחת מהן נגד ה - 11 האחרות שהוגדרו כאן מקודם. ללייקרס נותרו עוד 21 משחקים. לס"א עוד 12. 4) back 2 back - עד כה ראינו שברוב המשחקים הרצופים בס"א יש נטייה לשמור על השחקנים שלהם ולוותר על המשחק השני. זה נתון שגם בהחלט יכול להשפיע על המאזנים. לכן - הלייקרס - 5 בק טו בק, רק אחד אמור לסבך אותם. ס"א - 10 בק טו בק שזה המון אבל גם כאן רק אחד אמור לסבך אותם. מי שרוצה פירוט הוא מופיע בסוף. - אם אאלץ לסכם את העניין, נראה שהיתרון של ס"א הוא בולט. למרות משחקי הבק טו בק, ללייקרס נשארו משחקים קשים יותר ואני חושב שהביתיות היא חשובה אבל לא כאשר אתה יוצא למסע משחקי חוץ נגד קבוצות כמו סקרמנטו, גולדן סטייט ועוד כמה שהן פחות מאיימות. קבוצות שהתעלמתי מהן ועשויות להשפיע מאוד על ההמשך: קליפרס (עברו שינוי מטורף וכבר הנחילו ללייקרס הפסד), וקבוצות חסרות יציבות כגון - דנבר, פיניקס, יוסטון, פורטלנד והייתי אפילו מכניס את ממפיס, שארלוט ומילווקי שדיברו מאוד חזק בשנה שעברה ונעלמו לחלוטין השנה. פירוט משחקי הבק טו בק של 2 הקבוצות - הלייקרס - בוסטון ואז ניו יורק (10-11.02), אורלנדו ואז שארלוט (13-14.02). אטלנטה ואז פורטלנד (22-23.02), יוטה ואז גולדן סטייט (05-06.04), ס"א ואז סקרמנטו (12-13.04). כלומר 5 בק טו בק, אבל רק הראשון משמעותי, בשאר המקרים המשחק השני הוא מול קבוצה נחותה בהרבה ואין סיבה שיופיעו הפסדים עקב זה. ס"א - ניו יורק ואז ניו אורלינס (21-21.01), לייקרס ואז סקרמנטו (03-04.02) דטרויט ואז טורונטו (8-9.02) פילדלפיה ואז וושינגטון (11-12.02), ממפיס ואז קליבלנד (01-02.03), סקרמנטו ואח"כ יוסטון (11-12.03), דאלאס ואח"כ שארלוט (18-19.03), ממפיס ואז פורטלנד (27-28.03) אטלנטה ואח"כ סקרמנטו (05-06.03), לייקרס ואח"כ פיניקס (12-13.03) סה"כ 10 פעמים של בק טו בק, זה די מטורף. אפילו הייתי אומר לא נורמלי, מצד שני נראה שרק פעם אחת המשחק השני הוא מול קבוצה שבאמת אמורה לסכן את ס"א.
לדעתי זה סתם תירוצים, גריפין גם בקבוצת הגנה יותר טובה יהיה שחקן הגנה חלש, כי כרגע זה מה שהוא - שחקן הגנה חלש... ידיים ארוכות, ידיים קצרות, גובה, זה סתם תירוצים ולא ממש טיעון שאני מקבל.. you play the hand you're dealt (כנ"ל לגבי הקבוצה אגב, זה לא קל להוביל קבוצה ל50+ ניצחונות ולקחת אותה על הגב בפלייאוף לסיבוב שני כרוקי.. אולי שבלייק גם היה עושה את זה אבל זה אולי.. דאנקן עשה את זה) וזה לא שהוא קיבל יד גרועה מבחינת פוטנציאל הגנתי - ההפך הוא הנכון.... בהתקפה הוא בהחלט ברמה הזו, אבל סה"כ לבלייק ייקח שנה שנתיים להגיע לרמת שדאנקן היה בה בעונת הרוקי שלו אם בכלל... כדורסל משחקים ב-2 צדי המגרש, ובצד ההגנתי דאנקן ושאק - גם בגלל הנתונים הטבעיים שלהם וגם בגלל הבנת המשחק שלהם(בעיקר דאנקן) עולים עליו פי כמה וכמה מונים, ומסיבה זו אני אומר את מה שאני אומר. ובריצת הניצחונות של הקליפרס , זו שבעצם שמה אותם על המפה ושבה גריפין בעצם הגיע לנתונים שבגללם אנחנו מתדיינים כאן, ובעצם מאז הפציעה של קאמאן - דאנדרה ג'ורדן בהחלט הגבוה השני - אולי לא ברמה של כוכב, אבל הוא בלי ספק נותן הטון בהגנה של הקליפרס, וזה שמחפה על החסרונות והרשלנות של גריפין בצד הזה של המגרש.. זה לא נתון לויכוח בכלל, זה עובדה בשטח... הנוכחות שלו וההגנה שלו תמיד שם כשהוא על המגרש השנה, והוא משלים את גריפין בצורה נהדרת גם בהתקפה(לא מקבל את הכדור, לא זורק לסל, מנקה אחרי החטאות עם ריב' התקפה) וגם הגנתית(חוסר אדיר, נוכחות בצבע, הגנת עזרה יוצאת מן הכלל, ידיים ארוכות) - עכשיו יכול להיות שהוא לא ישמור על היכולת הזו לאורך זמן וכאן מגיע חוסר העקביות שדיברת עליו - אבל זה לא רלוונטי לויכוח שניהלנו. בעונה שלפני דאנקן הספרס ניצחו 20 משחקים אגב(כמובן שלפציעה של רובינסון הייתה השפעה). עוד פעם אם יש ביג-מן שיכול להכנס לדיון כזה זהו בלייק גריפין וזה מחמאה ענקית, אבל לרמה של שאק דאנקן ושות' הוא לא מגיע ולמרות שהוא הכי קרוב - הוא ממש לא קרוב(כמה שזה נשמע מוזר)
אח שלי בוא לא נעוות את העובדות. ספרס היו קבוצה נהדרת לפני בואו של דאנקן. כמו שציינת עונה לפני בואו היה זיוף בגלל פציעות וממש לא רק של רובינסון. סין אליוט ב96-97 שיחק ב39 משחקים בלבד, דומיניק ווילקינס(אחד השחקנים שהכי אהבתי) שיחק ב63 משחקים בלבד,מקסוויל ודל נגרו ב72 משחקים בלבד, רובינסון ב-6 בלבד ואייברי ג'ונסון ב76 משחקים. אגב, שחקני ספסל חשובים כמו וויל פרדו וצ'ארלס סמית' שיחקו באותה עונה 65 ו19 משחקים בהתאמה. הפצועים הכרוניים של אותה עונה היו: רובינסון,פירסון, אליוט וסמית'. 4 שחקנים שהם בטופ 6 סקוררים של אותה קבוצה של שנה אחת לפני זה. 20 נצחונות לקבוצה כזו שכל החמישייה שלה סבלה מפציעות זה נס. אפשר להשוות את זה למקרה של פורטנלד וגם המקרה של פורטלנד פחות טראגי. אבל בוא נבדוק רגע את הריצה של הקבוצה הזו בשנות ה90: 90-91- 55 נצחונות-27 הפסדים, הפסידו סיבוב 1. 91-92 47 נ-35 הפסדים, עפו סיבוב 1 92-93- 49נ-33 הפסדים, עפו בחצי גמר איזורי. 93-94 -55 נ-27 הפסדים, עפו סיבוב ראשון 94-95- 62 נצחונות- 20 הפסדים! עפו בגמר איזורי 95-96- 59 נ-23 הפסדים, עפו חצי גמר איזורי. 96-97- עונה של פציעות. אחרי זה ההיסטוריה עם פופוביץ' ודאנקן מתחילה שושולת של אליפויות אבל בין לבין אי אפשר להתעלם מהקבוצות שהם העמידו. בין היתר שיחקו שם רודמן המטורף, ווילקינס, ויני דל נגרו, סין אליוט, אייברי ג'ונסון ועוד רבים וטובים נתנו שם חלקים מהקריירה. הקבוצה הזו למעט מעידה של שנה אחת הייתה בטופ, הייתה הגנתית מצוינת. קבוצות בקושי הגיעו לצבע נגדם וכן היה לדאנקן הרבה יותר קל. אגב, להגיד שאתה לא מאמין בגובה, מוטות ידיים כמדד ליכולת של שחקן לשמור יותר טוב ולחסום יותר טוב אולי מלמד שלא שיחקת כדורסל בחייך. אורך ידיים זה משפיע בגדול על יכולת של שחקן לחטוף, לשמור, לחסום לשחקן שבא מולך את הזוויות הפניות לסל, לחסום תנועות לסל, לצמצם טווח ראייה של השחקן שבא ממולך לסל. אני יכול להמשיך לחפור ולהיכנס איתך גם לסטט' ההגנתית אבל אני מעריך שהבנת פחות או יותר את הרעיון.