NBA 2011

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏5/10/10.

1. k_700 Member

6 הפסדים רצופים לספרס.
    הפעם האחרונה שהיו להם 5 הפסדים רצופים הייתה ב96/97.
    לא רוצה לבדוק מתי הפעם האחרונה שפהסידו 6 ברצף.

באשר לLA. אתמול אוד משחק לפנטאון. יוטה ירדה בסביבות היתרון 10 למחצית והלייקרס ברבע 3 ענק פשוט גמרו את הסיפור.

כל כך הרבה בשר בצבע, לאמר אודום פשוט גמר את שני המשחקים האחרונים.
    לפני יומיים הוא עשה את זה ב11 נק' רצופות ברבע השלישי ואתמול גם כן בכמה פעולות מצוינות הוא שלח את יוטה לבכות בחדר הלבשה.

אגב, אתמול ניו אורלינס מפסידה, יוסטון ופיניקס מנצחות, ממפיס מנצחת.
    כריס פול ממשיך לקלוע 5נקודות למשחק.

אני כבר מת לקבל את ניו אורלינס סיבוב ראשון, מת!

2. Lebron Member

הייתי מאוד רוצה לראות את לברון זוכה השנה באליפות אבל לצערי זה לא יקרה כי מיאמי לא מספיק טובים ואפילו אורלנדו יכולה להעיף אותם.
    בגלל זה אני מעדיף שבוסטון תזכה, כי היא היחידיה שיכולה לגנוב מהלייקרס את התואר.

3. k_700 Member

מאני טיים מאני טיים. מתי שלברון יתחיל להראות כמו קובי במאני טיים אני יתחיל להגיד שיש לו סיכוי לקחת אליפות.

אני את האמת לא סופר העונה את מיאמי, מה שכן אני צופה שהיריבה שתגיע לגמר מהמזרח תגיע פשוט סחוטה.

4. Armstrong Member

אם סדרת הגמר הייתה מורכבת ממשחקי back-to-back אזי לבוסטון אין שום סיכוי והטריפיט בפתח ויעקב האנס יכול לפתוח שמפניות. בהנחה שבוסטון מגיעה בריאה לפלייאוף היא היחידה (הסיבה היחידה שאינני סופר את שיקגו היא מפאת חוסר ניסיון) שיכולה באמת לעצור את הלייקרס. אבל, לצערי, הטרייד של פרקינס הפך גם את בוסטון הבריאה ללא כל כך מאיימת. הכימיה התפוגגה והמאזן במשחקים האחרונים פשוט נורא (למרות ניצחון נהדר על הספרס).

אז אני אומר...מזל"ט ללייקרס.

5. Lebron Member

לדעתי זה היתרון היחידי שקובי יותר טוב ממנו מלברון, מבחינת יכולת אישית ופוטניציאל לברון יכול להיות גדול יותר מקובי. אני גם יכול להבטיח לך שקובי עם קליבלנד גם לא היה זוכה באליפויות.

6. k_700 Member

לברון,

ווינר ואופי זה ההבדל בעצם.
    קובי הוא מנהיג על המגרש שרואים שהוא מס' 1 במאני טיים. לברון בדיוק ההפך במאני טיים.
    לברון בן 25 קובי בן 32 אז מן הסתם ההבדלים באתלטיות גבוהים.

גם ג'ורדן לא היה הכי אתלטי בליגה בגיל 32 ועדיין שניהם עדיין מהשומרים הטובים ביותר שיש בליגה גם בגיל 32.
    החוכמה משחק של קובי, היעילות לעשות כל כך הרבה נק' למרות שירדו לו הדקות באופן משמעותי העונה זה פשוט מדהים.

המזל הגדול של לברון שהוא "לקח את הכישרון" שלו למיאמי בשביל לתת את המפתחות לוויד במאני טיים.

7. Lebron Member

קודם כל בוא לא נעשה מקובי יותר ממה שהוא.
    מתוך 5 האליפויות של הלייקרס ב-3 מהן הוא היה מספר 2 מובהק של שאק, ולמרות שהיא לו חלק אינטגרלי באליפויות אלו זה עדיין לא שווה ערך לאף אליפות של ג'ורדן.
    ה-2 הנוספות אמנם כן שוות ערך לאלו של ג'ורדן, אך אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש ללייקרס סגל חלומי ומהטובים שנראו בתולדות הליגה.

קובי נמצא ברשימה של 10 השחקנים הגדולים בתולדות הNBA, אך הוא בינתיים מבחינתי אפילו לא שני לג'ורדן.

לברון יכנס לרשימה הזאת רק אם וכאשר יזכה ב-4 או 5 אליפויות לפחות, אבל הוא עדיין די צעיר ואני חושב שיש לו את הפוטציאל, בינתיים כל מה שנותר זה לחכות ולראות.

8. k_700 Member

לא משווה את קובי לג'ורדן לא יודע מאיפה הבאת את זה.
    כמו שכתבת קובי ב10 הגדולים ביותר(וזה כבר מתחיל להיות מקובל על הרבה מאוד צופי כדורסל) וג'ורדן כמובן בראש הרשימה אז הבאתי אותם כדוגמא.

לגבי לברון, יפה שהוא צעיר, אבל המנטרה חוזרת. ראו את זה יותר מדי העונה שכשהכדור אצלו בידיים בשניות האחרונות זה נגמר באסון. שוב הוא משחק ליד אחד השחקנים הטובים ביותר בNBA שבמקרה כבר עונד טבעת אחת אז זה הרבה יותר קל לתת לו את הכדור לכשיצטרך.

לא יודע למה, אבל אני זוכר את קובי בגיל של לברון משחק עם הרבה יותר ביצים.
    לשחקנים האלה יש אופי שונה פשוט מאוד. אתה יכול לבחור את מי מהם לאהוב יותר ואת מי פחות אבל קצת קשה להתווכח םע העובדות.

בכל אופן, כאוהד לייקרס, אשמח מאוד לגמר בין מיאמי ללייקרס. הליגה צריכה גמר בין לברון לקובי.
    וזה יהיה נחמד לראות את קובי "לוקח את הכישרון שלו לסאות' ביץ'" כדי להביא עוד טבעת.

נערך לאחרונה ב: ‏2/4/11
  9. Pipe Member

LeBron will NEVER be Kobe or MJ. We thought he can be but its not who he is.
    Kobe would NEVER defer to players like eddie house, chris bosh or carlos aroyo in the last play of a game when his team is down and needs a bucket.

They are made from different cloths. Kobe is a winner, a type A personality to the point of narcissism.
    Lebron is an athletic freak who is closer to Magic character wise than he is to Kobe. which isnt a bad thing. but he is who he is.

10. Lebron Member

לא אמרתי שאתה משווה אותו, אבל אני חושב ששאק, דאנקן, ג'ונסון בירד, וקארים עבדול ג'אבר לא פחות גדולים ממנו אם לא יותר, והרבה חושבים שהוא השני הכי טוב אחרי ג'ורדן, ואני חושב שזה מוגזם ההשואה זה הכל.

ומהניק שלי אפשר להבין שאני מעריץ את לברון, אני לא מסתכל על תארים ועל מי נחשב יותר גדול, יש שחקנים שפשוט אני מעריץ בכלל שאני אוהב את סגנון המשחק שלהם, כמו זידאן ועכשיו אוזיל בכדורגל, ולפני לברון צ'רלס בארקלי וגם סטיב נאש.

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני כבר לא נוהג להתערב בדיונים מסוג זה, אבל למען הדיוק, גם קובי של גיל 25 ואחורה, היה שחקן שעושה את הזריקות הכי פרועות ולא אינטלגנטיות בקלאץ'. זה לא דבר שלא לומדים עם הזמן, כי היום הוא זורק אותם אחרת לגמרי, טוב בהרבה.

12. k_700 Member

לא אמרתי שהוא לא היה פרוע. אמרתי שבמאני טיים הוא היה שחקן שונה לחלוטין.
    לא יודע היה בקובי משהו שגרם לך להבין מהשנייה הראשונה שעלה על הפרקט במסדרונות הNBA שהדבר הזה עם פוטנציאל להיות בטופ 10.

אל תשכח שהוא לקח MVP של סדרת גמר כשהוא בן 23. היה מדהים בפלייאוף והוא בדיוק ההיפך הגמור לדעתי מלברון.
    לברון השחקן שהוא הכי בורן גיפטד בNBA. קיבל הכל מאלוהים ואי אפשר לקחת ממנו. מימדים לא אנושיים לשחקן שיכול לשחק ב-3 עמדות, אתלטיות, הבנת משחק, קליעה טובה וכמובן אגו. אבל אין מה לעשות עם כל הגוף הזה הביצים נשארו סטנדרטיות.

עד שיוכח אחרת מבחינתי לברון לא בליגה של קובי. פשוט לא.

אגב, אני נוטה להסכים עם DUDE(מה הקטע של הכתיבה באנגלית, אנחנו לא בשיעור של סוזי מילר אחי).
    קובי הוא פשוט ווינר. הוא היה כזה בגיל 23, למרות שהיה כשחקן צעיר כינור שני לשאק אל תשכחו איך בפלייאוף בגיל כל כך צעיר הוא היה עולה ברמה שלו בכמה רמות ממה שהפגין בעונה הרגילה. פשוט לוקח פיקוד, כן גם בקבוצה של שאק.

לברון, אמרתי כבר, הוא הבורן גיפטד הכי גדול שיש בNBA כיום, פשוט לא ווינר. וכדי להיות ב10 הגדולים באמת אתה צריך להיות ווינר.

13. Ian Wright Member

יש קו מאוד דק בין להיחשב 'לוזר' או 'ווינר' בסוף הקריירה שלך כספורטאי. בטח ב-NBA שאתה משחק המון משחקים בשביל טבעת אחת מזורגגת.

הרי עד לא מזמן קווין גארנט היה הלוזר הגדול של הליגה והיום הוא הווינר של בוסטון.

לברון לא חייב להיות קלעי מאני טיים גדול כמו קובי ברייאנט או מייקל ג'ורדן כדי להיחשב אחד הגדולים בהיסטוריה כי מבחינת יכולת הוא הוכיח כבר מספיק פעמים למה הוא שחקן של פעם בדור. הכול תלוי במספר הטבעות שיהיו לו אם יהיו לו כאלה בכלל. זה תקף לגבי כל שחקן גדול בסופו של דבר.

14. k_700 Member

איאן רייט להיות ווינר זה לא לקחת את הזריקה האחרונה במאני טיים.
    זה פשוט להיות השחקן מס' 1 על המגרש במאני טיים.
    זה לעשותץ את הפעולות הנכונות, זה לדרבן שחקנים לחשוב כמוך, זה לעשות את החטיפה הגדולה שמעבירה אליך את הכדור, זה לדעת ללכת לקו גם כשכל המשחק הצבע היה תקוע וזה כמובן גם לקלוע את הקליעות החשובות.

אל תשווה בין לברון לגארנט. לברו לליגה עם הייפ שאני לא זוכר אף שחקן בהגיע איתו לליגה.
    כבר בראיון הראשון הוא הבטיח אליפות.
    גארנט נחשב תמיד לאחד מגבוהים הטובים בליגה, אולטסטאר אמיתי אבל אף אחד לא ציפה שיסחוב את מינוסטה לאליפות. אולי העונות המטישות שם חישלו אותו ובסוף הביאו לו את הרעב לעשות את זה עם בוסטון.

אגב, אני גם לא קורא ללברון לוזר וגם אם יסיים את הקריירה בלי אף טבעת הוא לא יהיה לוזר. כי את מה שעשה ויעשה אי אפשר לקחת ממנו. כמו שאני לא נוהג לקרוא להרבה שחקנים טובים ומוכשרים אחרים שסיימו קריירה בלי טבעת לוזרים.

הוא פשוט לא בלבל של הגדולים ביותר וזה לא כזה נורא האמן לי.

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

שוב אני חייב להגיב והפעם כדי לתקן טעות. שאק היה הפיינלס MVP של כל שלושת האליפויות של LA בתחילת שנות ה 2000. קובי לא היה ה MVP של סדרת גמר בגיל 23. תבדקו את עצמכם. זה לא אומר שלברון יהיה, אבל שניהם לא היו שחקני קלאץ' לפני גיל 26 (למרות שלברון היה ה MVP של הליגה בגיל הזה כבר פעמיים!).
    קובי נכון לאז לא היה שחקן קלאץ', הוא הפך לאחד כזה בעונת האליפות שהוא הוביל אותה במו ידיו לפני כשנתיים וחצי.

נערך לאחרונה ב: ‏3/4/11