NBA 2019/20 - Preseason

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏16/10/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. VAR Member

וממי מביא את העזרה? הוא יודע גם למסור, לא רק לקלוע.

שמע god mod והכל אבל הוא זרק כמעט מחצי מגרש, יש גבול כמה צמוד אפשר לשמור שחקן במרחק כזה מהסל.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שימסור. זו כל המטרה. תן למישהו אחר לנצח.

פול ג׳ורג׳ עשה מה שאפשר, אין לי טענות לאיך ששמר (כן על מה שאמר, כי סטטיסטית - גם עונתית ועל אחת כמה כמה בסדרה הנוכחית - זה לא נכון). אם היה נדבק אל לילארד לבדו הוא היה מסתכן בכך שיעבור אותו או סתם ב-cheap foul וסיום משחק עם שתי קליעות מהעונשין.

נערך לאחרונה ב: ‏24/4/19
  3. VAR Member

לא בטוח שלתת לשחקן אחר זריקה חופשית לגמרי (לא יודע מי היה על הפרקט באותו הרגע) זה עדיף על פני לתת ללילארד contested shot מ60 מטר. זו חכמה בדיעבד. כל מאמן יהיה מוכן לאפשר זריקה כזאת ולא משנה במי מדובר. חוץ מזה העובדה שאחד משומרי הפרימטר הכי טובים בליגה היה עליו כנראה הקלה את ההחלטה.

4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאוד משנה במי מדובר. על זה כל הדיון.

5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, עוד טוויט ענק.

6. VAR Member

על הפרקט נמצאים: סת' קרי (45% עונתי ו54% בפלייאוף מה3), CJ מקולום (37.5% עונתי ו45% בפלייאוף מה3), אל פארוק אמינו (34% עונתי ו41% בפלייאוף מה3) ומו הארקלס שאי אפשר להביא ממנו עזרה אחרת הוא מתחת לסל לדאנק קל. וכל אלה אחוזים שכוללים בתוכם שלשות עם ובלי שמירה, כמובן שהאחוזים האלה עולים אם השלשה היא פנויה לגמרי. אז כל הכבוד ללילארד שמסוגל לקלוע ב39% מהטווחים האלה, עדיין יש סיבה לנוכחות של קלעים כאלה על המגרש. בסופו של דבר אם הוא החליט שהוא רוצה לזרוק אז הוא יזרוק, גם עם שמירה של 2 או 3 שחקנים.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא. אתה שולח אליו דאבל טים כבר בחצי כדי שישחרר כדור. בעיניי זו החלטה מתבקשת. אבל לא מתלונן על הסיום.

חשוב להדגיש: זו סיטואציה שהיא 100% של choose your poison. לא הייתה כאן החלטה שהייתה מובילה למקום טוב מבחינת אוקלהומה, אבל הדבר הכי גרוע - שוב, לפחות בעיניי - היה לאפשר לשחקן הכי רותח בפלייאוף לזרוק, בטח שהמושג ״טווח״ לא רלבנטי בשבילו.

אם לתת קצת קונטקסט לסטטיסטיקה שהבאת, בוא נתייחס גם למה שקרה במשחק עצמו:

קרי: 1-4 לשלוש.
    מקולום: 1-7 לשלוש.
    אמינו: 1-2 לשלוש.

לילארד לא כולל השלשה המנצחת: 9-17 לשלוש.

choose your poison.

8. VAR Member

קבוצה מאומנת כמו פורטלנד אמורה להיות מסוגלת למצוא את השחקן הפנוי לזריקה או לדאנק בלי יותר מידי בעיה. אתה צודק שזו בחירה של הרעל הכי פחות קטלני אבל להשאיר שחקנים כמו מקולום או קרי חופשיים לגמרי על ה3 לזריקה (ובמצב כזה הם לא היו צריכים שלשה בכלל, גם מיד ריינג' מנצח את המשחק) זה משהו שאף מאמן לא היה מעלה על הדעת, כולל פופוביץ' וכולל הגדולים ביותר. אלה אופציות מעולות. והאמת שלא נראה לי שמישהו העלה בדעתו שלילארד יעלה לשלשה מטווח כזה. בפעם הראשונה שראיתי את התקציר הייתי בטוח שהוא מוריד שעון ואז יתחיל לחדור לכיוון הסל ובנקודה כלשהי יעלה לpullup. ברגע שהוא מתקרב לקשת ואופציות המסירה נסגרות אז הגיוני יותר להביא עזרה, אבל אני מניח שגם שחקני אוקלהומה לא ממש העלו בדעתם שהוא אשכרה יעלה לשלשה שיותר קרובה לקו האמצע מאשר לקו ה3. שוב זה הכל חכמה בדיעבד.

yakov_y אוהב/ת את זה.
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם אוקלהומה חשבו שלילארד מקפיץ כדי להוריד שעון ורק בסוף הוא יחליט לחדור או להתקרב לזריקה נוחה יותר, אתה עדיין נותן לו להחליט איך לקבור אותך. בעיניי היה מתבקש לעשות דאבל טים כדי שהוא לא יחליט. שמישהו אחר יחליט. שמישהו אחר יקח אחריות.

זו ״חוכמה בדיעבד״ רק כי לא כתבתי את זה באייסוקר לפני הזריקה אולי, לא כי לא חשבתי כך קודם לכן (ויכול להיות שזה נשמע הכי מטומטם וכאילו מתחכם שיש, אבל זו האמת). בכל מקרה, נסכים לא להסכים. הייתי מסכים איתך על כל סיטואציה שהיא לא לילארד או קרי עם הכדור, אבל בסדר.

**

הסיטואציה עם שחקנים כמו לילארד וקרי היא מיוחדת בפני עצמה בגלל טווח הזריקה הלא מוגבל שלהם, אבל הבחירה של מאמנים ב-NBA לאורך שנים לתת לכוכב הגדול לגמור את המשחק תמיד הייתה תמוהה בעיניי (מובן יותר בהוצאות חוץ בחצי של היריבה ל-catch & shoot, לא שמתחילים התקפה רגילה מאחורי החצי), כאילו כולם מחכים לגראנד פינאלה בתסריט הוליוודי מצוץ. שוב, כאוהד שכאן בשביל ה-entertainment, אין לי בעיה. ההפך הוא הנכון. זה כיף אדיר לראות רגעים כמו סל הניצחון של לילארד (בטח עם כל הטראש שהיה מהצד השני), אבל מבחינת כדורסל נטו זה פשוט מטומטם.

10. סיונרה Member

לא בטוח שלילארד מכמה מטרים אחרי השלוש זה הסתברותית עדיף על מקולום או קרי פנויים מהרבה יותר קרוב..

11. VAR Member

מה שנאמר מעליי + לגבי הGod mode/Hot hand - זו תאוריה שאני אישית מאמין בה אבל יש אנשים חכמים ממני בהרבה שטוענים שזה בולשיט. מוזמן לקרוא על זה כאן

12. DRORIKO Member

שימי פאקינג ריגר

yakov_y אוהב/ת את זה.
  13. JR-Riquelme Member

הדקות האחרונות של לו וויליאמס אומרות למה לילארד לקח את הזריקה הזאת מהחצי יום לפני כן... אני מדבר בעיקר על 2 הזריקות שהכריעו את המשחק אחרי השלשה והעבירה שהביאה לו רוח גבית מטורפת. אין דבר יותר חשוב מהמומנטום וכמובן הביטחון של השחקן והשקט שלו באותו רגע והאמונה שלו שהוא יעשה את זה(כמובן כל עוד יש לאותו שחקן את היכולות לבצע ברמה הכי גבוהה).
    לילארד באותו יום לדעתי עדיף על זריקה פנויה של כל שחקן אחר. מקולום באותו משחק 1-7 מהשלוש... זה לא פוזשן רגיל זו זריקה של סדרה. מאמין שאם מקולום היה עם 47 נקודות באותו משחק הוא היה מכריע את המשחק לטוב ולרע.

14. Sweetness Justin Fields

בוא רק לא נמעיט שם בחשיבותו של מקולום בניצחון הזה הוא עם 2 סלים סופר חשובים בקלאץ'. היה לו לו שם את ה tear drop משמאל שעשה את זה 113-109 ועוד ג'אמפ סופר קשה על ג'ורג' שהשווה את התוצאה ל 113-113

15. yakov_y YNWA

ממתי במהלך אחרון עושים דאבל טים ? לא זוכר מתי קבוצה כלשהי עשתה את זה.
    לפעמים זה יעבוד ולפעמים לא, זאת לא נוסחא מנצחת, אני הייתי מעדיף לעשות עבירה ולקבל כדור אחרון, בטח כשיש לך סופרסטאר כמו פול ג׳ורג׳ שקבוצה כמו פורטלנד לא יכולה לעצור אותו.
    לא רוצים לשלוח את לילארד לקו ? עושים דאבל אפ עליו ואז עבירה על השחקן שמקבל את הכדור אבל יש הרבה קלעים טובים בפורטלנד אז לא רלוונטי כל כך על מי העבירה.

זאת הייתה זריקה רעה שבחיים לילארד לא היה לוקח בפיגור נקודה, לא רואה את לילארד (לא מוריד ממנו חלילה, סופרסטאר עצום) מגיע למצב זריקה נוח מול פול ג׳ורג׳ במהלך אחרון.

-----

ריברס מוציא 200 אחוז מהסגל שלו, עוד הפסיד בטרייד את האריס ובובאן במהלך העונה.
    דווקא בגיל 32 וויליאמס בשיא הקריירה, מוזר, אם היה במזרח כבר היה אולסטאר.
    בנוגע למונטרז הארל, מפלצת הגנתית, אני חולה עליו, רק שיישפר את הקליעה.

מצב נושא:
הנושא נעול.