לגבי דני, אני כבר מתחיל לאבד תקוות לגביו. אמנם רבע שני נהדר, אבל רבע ראשון ושלישי קטסטרופה. בדיוק כמו בוושינגטון גם בפורטלנד זה נראה שהוא די מתאים לרמה של קבוצה וזה לא דבר טוב.
ממה יש לאבד תקווה? קבוצה חדשה, מריצים תרגילים אחרים, נותנים לו יותר את הכדור ביד והוא עוד לא איפס את הידית. ביג דיל. שבועיים ראשונים של כדורסל. הוא נראה הרבה יותר טוב בשני משחקים האחרונים וככל שההתקפות ירוצו עוד יותר דרכו הוא ישפר גם את הקליעה. מאוד אוהב את הפוטניאל ההגנתי בפורטלנד. קאמרה לדעתי אחת מהמתנות החבויות בליגה לעמדת הווינגסייד. מזכיר לי אריזה צעיר. חכם, אתלטי בצורה מטורפת, נראה שיש לו ידית אמינה מאוד מהפינה בקאץ אנד שוט. גרנט אומנם נלחם על האפשרות להיות צלע שלישית במקום רציני אבל הממתק שקבוצות צריכות לקרוץ אליו זה קאמרה. גם בסנטר נראה שהנוכחות של קלינגן גורמת לאייטון להזכר קצת בסנטר ההגנתי מפיניקס. המון פוטנציאל יש שם, הרבה יותר כייף לראות אותם מוושינגטון. לתת 44 נקודות ברבע השני מול okc הזאת...יש מצב שזה הרבע הכי טוב שנתנה קבוצה נגדם השנה. אוקלהומה זה different animal, אשכרה יותר משליש משחק קארוסו בסנטר והקבוצה רצה כמו מטורפת. באיזה 3 דקות ברבע השלישי פתחו 20 הפרש. כמה פוטנציאל. מאוד אוהב שהוא התחיל לספור במשחק הזה את ג׳ונס כבר מהרבע הראשון. אין מה לחכות יותר מדי, פוטנציאל גדול מאוד לתת גוף טוב בהגנה ב-3-4 וקליעה טובה. מקווה מאוד שאף אחד לא יחשוב אפילו ללכת על יאניס ולפרק את החבילה לא כל שכן, ג׳ימי באטלר שהוא כבר עבר קבורת חמור.
לא מאמין שיעשו טרייד, בונים פה משהו באופן מאוד ברור והדרגתי. דורט ברבע 3 = מדהים. שיי - להפסיק לזרוק ל3 כמו טמבל.
אגב, אני לא מתלהב כמוך מדילון ג'ונס. אני חושב שכרגע פשוט כשהרטנשטיין, ג'יילין וויליאמס וקנריץ' וויליאמס פצועים, אנחנו רואים דקות לשחקנים כמו ג'ונס, מיצ'ל ודיינג. ג'ונס ומיצ'ל רוקים, מיצ'ל נראה מעניין לפעמים, משחק קודם הוא היה טוב הגנתית והתקפית. דיינג השתפר אבל עדיין אני מעדיף אחרים על פניו. אני מרוצה מאיך שוואלאס וצ'אט נראים העונה, הם נראים משופרים. וואלאס יכול לסיים דרייבים ולא רק לתת הגנה ושלשות. צ'אט היום לא היה קיים התקפית אבל ב4 המשחקים הראשונים הוא נראה כמו השחקן ההתקפי הכי טוב שלנו. יותר אגרסיבי בסיום מהלכים ולקח על עצמו מהלכים מהKEY שהעזיבה של גידי קצת הותירו אותם בואקום. עכשיו הם מתחלקים בין יותר שיי/ג'יילן וויליאמס/צ'אט. קארוסו - ראיתי כבר שאנשים משווים מספרים לאלה של גידי בשיקאגו. זה ברור שהמספרים של גידי ייראו יותר טוב, הוא לוקח הרבה מההתקפה של שיקאגו עליו והוא שחקן טוב. הבעיה איתו הייתה בהתאמה שלו לאוקלהומה, ההגנה שלו הייתה הכי גרועה בסגל של העונה שעברה והאחוזים שלו לשלשות גרועים מאוד - צריך להבין שהוא השחקן שתמיד הכי פנוי בהתקפה לזרוק שלשות, האחוזים לא טובים בפני עצמם אדרבע כשמבינים שהוא השחקן הכי פנוי. קארוסו התחיל עם מספרים עלובים מהבחינה היבשה ומיד גרר את ההשוואה אבל כבר ב5 המשחקים רואים שהוא, בניגוד לגידי, מתאים לאוקלהומה. הוא נהדר הגנתית, הוא מניע את הכדור, לא כופה על עצמו זריקות. נקודה לשיפור - אחוזים לשלוש לדעתי הוא החטיא את כולן עד היום, מקווה שזה ישתפר. שיי - יש איזה ניסיון איתו לזרוק המון שלשות, משחק קודם זה היה מגוחך. הוא זורק המון שלשות בתחילת שעון. אני לא אוהב את זה. אני מקווה שזה ייפסק. לא מספיק שזה דבילי מבחינת ניהול משחק, זה גם לא באמת נכנס באחוזים סבירים. בגדול הקבוצה ניראת טוב מאוד הגנתית, היום קצת פחות נגד פורטלנד. התקפית יש הרבה מה לשפר - זה עדיין לא ברמה שזה היה בעונה שעברה. מסוקרן מאוד איך זה ייראה כשהרטנשטיין יחזור עוד חודש.
לא ראיתי שום דבר מלהיב בגידי בשיקגו. הקבוצה שם תפורה עליו. ההגנה לא חשובה, אין ציפיות, קבוצה בינונית במזרח שתאבק שם על פליי אין ודוחה את הבנייה מחדש שלה כבר שנתיים. לאף אחד לא צריך להיות אכפת שם מהגנה. ריבס לעניים. קארוסו כבר עכשיו תורם הרבה יותר לקבוצה. קודם כל, וואלאס מקבל יותר דקות עם חמישיה ראשונה(וההגנה של וואלאס- elite) ודבר שני קארוסו בהמון דקות מרכז את החמישיה השנייה ומוריד לחץ משיי או ג׳יי דאב לעשות את זה. בהגנה קארוסו בכל מקום וגם אם הכדורים לא נכנסים לו בכל משחק הוא עדיין בקושי עושה טעויות. לא סתם המדדים ההגנתיים כל כך טובים גם ביום שצ׳אט מהרבע הראשון מסובך בעבירות ולא רלוונטי.. אשכרה שיחקו אתמול את רוב המשחק בלי גבוה ומי הרגיש את זה בכלל. ראיתם כמה ריבאונד התקפה הקבוצה הזאת לקחה רק ברבע השלישי? מה שאני אוהב בדילון ג׳ונס זה את הגיוון במשחק איתו. מרגיש סטרץ׳ טוב שהוא גם לא בוק עם הכדור. מסוגל להוריד כדור לפארקט והקליעה שלו מעניינת מאוד. ברור שהוא משחק בגלל החיסורים כרגע, אבל זו הזדמנות שאני שמח שהוא מקבל ולדעתי יוכל לקחת ולהיות חלק חשוב ברוטציה.
בול. מסכים. מה אתה חושב על שיי וניסוי השלשות הזה? יירגע בהמשך? ישתפר באחוזים? מנסים פה להכניס את הפיצ'ר הזה בכוח למשחק שלו. בסוף כשהוא לוקח את הכדור למיד רנג' הוא מספר 1 בליגה בזה. אם יפתח קליעה לשלוש זה מצוין, אבל למה בכוח? מגעיל לצפיה וגם לא יעיל עד עכשיו. מקווה שהניסוי מתקרב לסיום.
כל עוד זה לא פוגע במשחק הגנה אין לי בעיה עם זה. אם יפתח איזה קליעה עם סטפ בק זה יקפיץ את הרמה שלו עוד צעט קדימה. בסוף בפליאוף בסדרות קשות אתה רוצה שהכוכב שלך יהיה מסוגל להוריד שלשות כמו שלוקה וקיירי עושים בעיניים עצומות עם צליעה על הרגל. אתה לא יכול לבנות כל הזמן רק על הכניסות שלו לטבעת. יש המון קלעי 3 טובים בקבוצה הסאת, אבל בסוף אתה צריך שהכוכב שלך יהיה קלעי אמין משם, זו הליגה.
רואה את המשחק של בוסטון, 6 דק' לסיום המחצית ולאמלו בול עם נקודות ראשונות במשחק, דקה לסיום המחצית הוא כבר עם 15 נק' וכל סל עם טכניקה יפה. איזה שחקן... טרה מאן... אל תשכחו מי הראשון שדיבר עליו. טייטום עם 17 נק' ב-19 דק' אבל 1-7 מהשלוש ו-3 איב' על אסיסט אחד, מבחינתי זה אומר הכל על האוברטייד הזה. רבע שלישי נפתח בתוצאה 17-2 לשארלוט. דקה לסיום המחצית היה 68-47 לבוסטון, שיא הפרש. 5 דק' לתוך הרבע השלישי, ריצת 20-2 של שארלוט.
למה יום שני ברצף כבר שבוסטון משחקת מול השארלוט האלה עוד פעם, זה רגיל? גם קונוסים זה קשה לפעמים לנצח במיוחד שמביאים לך אותם פעמיים ברצף
מה מיוחד בטרה מאן? שהוא גאנר שמשחק מהר, חודר מלא לסל ויזרוק ללא הכרה בשארלוט? ממש נובל לפיצוח האטום מגיע פה למי שעלה על זה. שחקן שלא מתאים לקבוצות רציניות, בטח לא עכשיו. מבולגן, בלי הגנה שמקבל רשות לעשות מה שבא לו כשיש חוזה חדש שמחכה בקצה. אני לא אתפלא אם בסגנון משחק שלו יפגוש את החדר טיפולים לכמה חודשים טובים לפני שיהפוך למפלצת. טוב מאוד שבאוקייסי פינו אותו מהסגל.
ראיתי אתמול את פורטלנד-פיניקס, או ליתר דיוק רק את 3 הרבעים הראשונים והלכתי לישון כי חשבתי שזה גמור. היה 20 ומשהו הפרש לסאנס. הפסדתי קאמבק נאה של פורטלנד שעדיין לא עזר לה והסאנס ניצחו. מההתרשמות שלי מפורטלנד יש שם קצת יותר איכות מבוושינגטון אבל היא עדיין לא שווה פליי אין גם אם היתה משחקת במזרח. אגב אני נזכר בעונה הראשונה של דני שעידו גור אמר שיש לו את התקרה של קליי תומפסון. קליי כבר בעונה הרביעית לקח אליפות כשהוא אחד השחקנים הטובים בליגה, דני כבר בעונה החמישית ובוא נגיד בעדינות שקליי תומפסון הוא לא. הפרובינציאליות יכולה להרוג גם שדרים מוערכים כמו גור.
שמעתי את עידו גור באיזה פוד שאח שלי שלח לי בקיץ כשהוא אומר שהשנה הוא חושב שדני הולך להיות אולסטאר ושחקן של 20+ נקודות. לא הבנתם כבר שזה ההכי חסר מושג שמסקר nba בארץ? תתנו לו לדבר על פאף דידי תוך כדי המשחק אבל. יש בפורטלנדד הרבה יותר כשרון מוושינגון. אני חולה על קאמרה. הכשרון הכי אמין שם לקבוצה גדולה. גם גרנט יכול לעזור לקבוצות יותר טובות. גם על הספסל שלהם מסתתרים כמה שחקנים מעניינים. צ׳ונסי מאכזב מאוד. השחקן הכי נדנדה בליגה ביחס להייפ הלא נורמלי שהוא מקבל- וומבי. חיפפתי אותו מהפנטאזי שלי כבר. פשוט בלתי נסבל.
https://x.com/WqslrSy/status/1853039563519799468 ביל הדביל מכה שנית. מה שכן לזכותו יאמר שכשהוא יודע את מקומו בתור מספר 3 בהיררכיה הוא יותר נסבל מאשר כשהוא מספר 1 ותוקע את כ-ל ההתקפות
מי שבינתיים מחבר את הקבוצה הזאת בפיניקס זה טאיוס ג׳ונס. נראה פשוט מצוין שם, בקושי מאבד, אמין בקליעה. לא יודע למה דנבר לא הלכה עליו חזק במקום ראסל. יוקיץ׳ בכל משחק יצטרך לתת טריפל דאבל מטורף ביעילות שלו כדי שהקבוצה שלו תתקרב לנצחון, זה ההכי בזבוז כשרון בשיא שמסתובב עכשיו בליגה. חבל מאוד.