@yakov_y הקטע אצלי תמיד הוא באיזה סטנדרטים משתמשים בשביל לקבוע "הכי טוב בהיסטוריה"? כל שחקן שנמצא ברשימה תלוי גם במי היו חבריו לקבוצה. מה היה קורה אם ג'ורדן שיחק ללא פיפן? קובי ללא שאק? לברון ללא ווייד ובוש? מאד רוצה לשמוע למה אתה בוחר בציימברליין כשחקן הטוב בהיסטוריה? כששמים את כל השחקנים ברשימה אחת לא צריך לקחת בחשבון איך המשחק השתנה עם השנים? לא יודע, ברור לי למה רוצים לבחור ב"הכי טוב בהיסטוריה", אבל אני מעדיף כבר להגביל את זה לעשורים או דורות. היום אני יכול להנות באותה מידה מהאתלטיות של יאניס וחכמת המשחק של הג'וקר בלי לעשות השוואות מי יותר טוב? אני עוקב אחרי הנ.ב.א מאז סוף שנות השמונים. נהנתי מכושר הקליעה של בירד, מהדיוק המדהים של קליעת ה"סקייהוק" האימתנית של עבדול ג'אבר, מהמסירות של מג'יק, מהווינריות והכשרון הבלתי נגמר של ג'ורדן וקובי בראיינט. אהבתי את האלגנטיות במשחק של אולאג'ואן, האדמירל דיוויד רובינסון והמשחק של דאנקן. אהבתי פחות את הכח במשחק של שאקיל ולברון, אבל ברור שזה לא אומר שהם היו שחקנים גדולים (ולברון כמובן עוד לא פרש). אני מעריך שלכל אחד יש את השחקן המועדף שלו, אבל לדעתי מאד קשה לקבוע מי היה הכי טוב.
הופתעתי מהניצחון הקל של דנבר במשחק הראשון. אז ההיט בהחלט נלחמו בחזרה, אבל הנאגטס עם חלודה לא היו צריכים ככה לנצח, נכון? אני ממשיך להתרשם מג'וקיץ. ברצינות, הבחור נראה כל כך מגושם ולא אתלטי שזה מדהים, אבל יש לו ראיית משחק כל כך משובחת שזה נהדר. איכשהו אני יכול להבין למה אמביד נבחר לשחקן השנה בעונה הרגילה בגלל שהוא מצטיין בשני החלקים של המגרש, אבל מה שהג'וקר עושה בהתקפה זה דבר שלא ראינו הרבה זמן? לדעתי מאז תחילת הפלייאוף הוא נתן בכל משחק טריפל דאבל, לא? זה כמובן דבר שאפילו הכי גדולים לא עשו. זה פשוט תופעה הבחור הזה. המשחק השני יהיה מאד חשוב למיאמי. שוב, לא ציפיתי בסך הכל למשחק ראשון כזה חד צדדי. דנבר עוד לא הפסידה העונה בפלייאוף בבית וזה כמובן לא נתון שמעודד מבחינת ההיט כשיש יתרון ביתיות לקבוצה של ג'וקיץ. אחרי ניצחון ראשון של דנבר ההיט צריכים עכשיו לענות. יהיה מעניין לראות איזה פתרונות ספולסטרה ינסה למצוא. באטלר צריך כמובן להופיע, אבל ממה שהבנתי יש סיכוי שטיילר הרו יכול לשחק. בקיצור, it's go time בשביל מיאמי...
לא רואה איך אפשר לעצור שחקן כמו יוקיץ בחוקים של היום (touch/zone free rules) תריץ עליו דאבל הוא ימסור. אחד על אחד? הוא יקלע על השומר שלו הוא שהוא יעשה עליו פוסט-אפ. Drop in the paint? הוא קולע שלשה או או מריץ פיק אנד רול לשחרר מישהו אחר . אין שום דבר שההגנה באמת יכולה לעשות. קצת מזכיר לי את הדומיננטיות של שאק של תחילת שנות האלפיים.
יש הבדל עצום בין השומרים של בוסטון לשומרים של מיאמי בצבע, מיאמי הרבה יותר נוחה ליוקיץ'. קודי זלר ואדאביו היחידים שיכולים לעצור את יוקיץ' ואין מצב שהם יישחקו ביחד בחלק מן הזמן, כלומר רק אחד על המגרש למרות שהייתי מנסה לשחק עם שניהם אם זה לא עובד. עם כל הכבוד לזלר ואדאביו הם לא בטופ בליגה מבחינה הגנתית בעמדה 5 ובטח שלא בכללי. בבוסטון יש לך את רוברט וויליאמס המפלצתי שלבד היה עוצר את יוקיץ' על 50 אחוז יעילות, אל הורפורד שבגילו עוצר שנה אחר שנה את אמביד בפלייאוף ולוק קורנט שאני מחזיק ממנו ולא קיבל צ'אנס, שומר מעולה שעצר את אמביד בעונה הסדירה ומאוד חכם במשחק שלו. אני לוקח את קורנט על אדבאיו הגנתית בלי התלבטות בכלל, לא ראיתי את אדאביו מסתדר עם אמביד לדוגמא. אין לי ספק שבוסטון הייתה מנצחת בקלילות את יוקיץ' ודנבר אבל אני שמח שזה לא יקרה כבר. בדיון האירופאי הכי גדול אם יוקיץ' ייקח אמ וי פיי, לדבר על זה עכשיו או לחכות כי אין סבלנות כבר. עוד 19 יום דראפט, וומבניאמה יתקשה בעמדה 5 בליגה לדעתי, לא פיזי מספיק ולא עוצמתי בצבע אפילו שהוא חוסם אדיר, אולי עוד כמה שנים. שומר גארדים אדיר, נכון שהאחד על אחד שלו הגנתית לא מושלם אבל יחסית לגובה זה אדיר ובנוסף גם אם עוברים אותו הידיים הארוכות לא מאפשרות זריקה נוחה. גארדים אירופאיים מוכשרים מתקשים מולו, זה מדד טוב לילד בן 18.
קיבלנו סדרה...(לא ראיתי שנייה מהמשחק השני). מיאמי מנצחת במשחק השני והוכיחה שהיא על אמת. עכשיו נראה אם דנבר יכולה להחזיר תשובה. להפסיד בבית משחק אחד בפלייאוף זה לא סוף העולם, אבל עכשיו היא תצטרך להראות שגם היא מסוגלת לשנות את המומנטום. יהיה כיף במשחק השלישי!
מיאמי קבוצה הזויה, זאת קבוצת ההתקפה הכי חלשה העונה בליגה, מכל הליגה (!), אפילו יותר מהפיסטונס. אתה עובר על הסגל שלהם וזה די ברור לך למה, לאורי, אולידפו (איזה קריירה כואבת, מהכואבות ביותר שראיתי) וקווין לאב שכחו לפרוש, שחקני אחד על אחד אין להם, באטלר טוב אבל לא מהטובים בליגה בתחום הזה, הוא יותר שחקן שלוקח פוסט אפ, טיילור הירו זה אחד לאחד ג'ורדן פול לדעתי, אוברטייד עם אחד על אחד בינוני. סטרוס, וינסט ומרטין אלה חבורת אתלטיים וקלעים אבל סופר מוגבלים, סופר מוגבלים שבמקסימום יכולים להיות שחקני ספסל ולא חמישייה. קבוצה בלי קו קדמי גם, קו קדמי דליל בלי שומרים, קבוצה שנעשנת אך ורק על באטלר, אדבאיו וניצול הקלעים שלה (רובינסון). שלא יובן לא נכון, האמנתי בקיץ ובכל שלב של העונה שמיאמי פייבורטית לאליפות כי יש לה את הנוסחא שלי, 2 כוכבים לאליפות, האם הם יכולים להוביל לאליפות ? כנראה שהייתי נותן 5 אחוז. אני גם חשבתי שטייטום ובראון לבד יכולים לסחוב לאליפות, חשבתי שואן ואלניט וסיאקם עם החבורה שלצידם יכולה להפתיע ולגנוב אליפות. האם האמנתי במיאמי שתעבור את ההוקס ואת טורנטו בפלייאין ? לא, הלכתי עם ההוקס וטורנטו שלא רק יש להם כוכבים, גם הם קבוצת כדורסל. במקרה של מיאמי, יש כוכבים שיכולים להוביל לאליפות אבל... האם יש כאן מישהו שלוקח את קיילב מרטין לחמישייה של הקבוצה שלו ? האם קווין לאב נכנס לרוטצייה של קבוצת פלייאוף העונה ? לאן התחנה הבאה של קייל לאורי ? מי ייקח אותו ? הזייה... מיאמי פייבורטית אך ורק בגלל 2 כוכבים ואולי טיילור הירו שמפתיע בענק. אדאביו לא שחקן התקפה מבריק אבל יעיל ושומר טוב. באטלר... אין מילים, סוחב כמעט לבד כמו קוואי, נוביצקי.
משום מה התחלתי לצפות בכמה משחקים, אחרי הרבה מאוד זמן שלא צפיתי בכדורסל. משהו אחד שאני לא מבין, הליגה החליטה שאין כזה דבר צעדים?
מיאמי קבוצת התקפה בינונית אבל גם קבוצת ההגנה הטובה בליגה. וברגע שהכל מתחבר לה בהתקפה כמו ברבע הרביעי היא יכולה לנצח כל קבוצה.
כן, בדיוק. בעונה הסדירה אין דבר כזה צעדים בכלל, ובפלייאוף יש צעדים אם שחקן יילך עשרה צעדים ללא כדרור.
אני זוכר, זה הדומיננטיות של שאק בתחילת המילניום. בהתאמה לכדורסל של היום זה בגדול- בלתי ניתן לעצירה. זה מראש לא אמור להיות כוחות. לדנבר יש רוסטר מרשים הרבה יותר ממיאמי+ יוקיץ שהוא לא סתם השחקן הכי טוב בליגה כבר 3 שנים.