NBA 2024/25

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י yakov_y, ‏2/7/22.

1. די קאניו אגדה Member

מה א
    אצלנו הוא בטוח לא יצליח כי יש לנו 90000 גארדים שצעירים ממנו משמעותית,ולא רק זה רק אמש חתם פה בחזרה אולאדיפו שאני נשבע שאני לוקח את החציל המדמם במצבו הזה על פני כל גארד מהיורוליג.
    מיציץ יקבל פירורי דקות ויחזור לאירופה כמו רוב כוכבי היורוליג.

אני שוב פעם אומר יש שחקן אחד שיכול להצליח זה וזנקוב למרות שהוא לא שוס הגנתי יש לו סייז
    והוא לא צריך לכדרר בשביל לתפור סלים.
    חוץ מזה הבנאדם גם נע בצורה קטלנית מושיין בסקטבול 10/10.
    אני מאמין שהוא יכול לסיים עם 13-15 נקודות ואיזה 7-9 ריבאונדים למשחק ממוצע עונתי.

2. Roma מנהלים

זאת אשמתו של מיציץ' שאתם קבוצה שמפתחת צעירים ועמוסים בקו האחורי? אם הוא יקבל צ'אנס הוא יהיה טוב מאוד, חוץ משג"א וג'וש גידי שהם כוכבים בליגה הזאת הוא בקלות יכול השחקן הכי טוב בקו האחורי.
    אנחנו מדברים על ליגה ששמירה בעונה הסדירה זאת לא חובה. להפיק סתם מספרי פיקציה עונה סדירה צריך רק מוטיבציה ודקות משחק.

אולדיפו קודם כל שיתרכז בלשמור על כשירות, אין לו מקום בשום קבוצה עם שאיפות ביורוליג.

השוואה עקומה כי גבריאל דק הוא 3-4 בגובה 1.98 זה לא סייז של ה-NBA. הוא פורח ביורוליג בעמדת ה-FF ומשחק כדורסל איטי ומחושב שמתאים ליורוליג. כמובן שהוא אף פעם לא היה השחקן מספר 1 בעמדת הזאת או בקבוצתו ריאל מדריד. מכיר איזה מירוטיץ' אחד? דווקא אהבו אותו ב-NBA עד שהוא החליט לחזור הביתה.
    מיציץ' גארד 1.96 שיכול לשמור שמחשק לו עם קליעה טובה מכל הטווחים ויכולת מסירה אדירה. אם הוא יקבל את הצ'אנס הוא יכול להצליח, השאלה מה המטרה של הקבוצה שלכם.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/23
  3. די קאניו אגדה Member

מירוטיץ חור הגנתי ,אם היה כזה תותח כמו שאתה מתאר את ה15 מיליון דולר בעונה היה מקבל באחת מ30 קבוצות הליגה ולא בבארסה.
    אבל ברור שלוקח אותו על חשבון ברטאנס הבלוף (לא מבין איך פרסטי הביא אותו ,באמ

4. Roma מנהלים

הציעו לו חוזה והוא בחר לחזור לאירופה בחוזה הכי גבוה שנחתם, הגיע הזמן שתצמד לעובדות ופחות להזיות שאתה מריץ בראש.
    לא מעט שחקנים בליגה הזאת לא יודעים או מנסים לשמור, מירוטיץ' בחברה טובה. לא ראיתי שזה מנע מטריי יאנג לקבל חוזה מקסימום.

אם אתה לא מבין למה לקחתם את בארטנס אז אתה לא מבין איך הליגה עובדת. לצד תקרת שכר יש ריצפת שכר, אין לכם חוזים מנופחים והייתם צריכים חוזה גבוה כמו בארטנס להגיע לשם.

הסיבה שלארקין\ג'יימס בעבר או מיציץ' הגיע רק עכשיו ל-NBA כי הם לא רוצים להיות שחקן של 10 דקות בגארבג' טיים שהם יכולים להיות כוכבים ולהרוויח חוזה מובטח ביורוליג בניגוד לשוק הבשר ב-NBA. החלטה נבונה בעיני.
    מניח שמיציץ' קיבל הבטחה לצ'אנס רציני.

5. די קאניו אגדה Member

אנחנו מדברים על מייק גיימס שדוראנט והגנרל מנגר של פניקס מוצצים לו בזמן כתיבת שורות אלו כדאי שיחתום בקבוצה שלהם כי יש להם ספסל של הפועל חולון?
    זה כבר גדולה של שחקן ,אני מחר מזמין חולצה שלו (רק של איזה קבוצה אני מתלבט הוא עבר מאתיים ).

6. yakov_y YNWA

@Liverpool-Forever
    הגיע היום,
    ראיתי פילי' - ממפיס ובמשחק שלכם נשברתי אחרי רבע וקצת ונרדמתי, השלמתי פערים בתקציר.
    מה הרשמים שלך ?
    משחק אחד ועוד משחק אימון ועדיין קצת איכזב אותי צ'אט, זה שחקן עם ציפיות בשמיים.
    החסימות היו פסיכיות, גם אם אלה היו גארדים נמוכים ואתלטים.
    משחק ההתקפה לא הרשים אותי, ההטעיות סבירות, הכידרור טוב אבל משהו באחד על אחד לא אמין, מרגיש לי איטי קצת ולא אתלט.
    העלה קצת במשקל אבל לא רואים, עדיין יד קדמית של ילד בן 12.

יוסטון,
    בחרו רכז בבחירה מספר 4, יש להם את פורטר גוניור וכמובן הכוכב גיילן גרין בעמדה 2, עוד רכז בבחירה מספר 20.
    מביאים על הילדים המוכשרים האלה את ברוקס בחוזה לא ריאלי ואת ואן ולניט, רעיון רע.
    מה הציפיות שלהם ? נמאס להם מטנקינג אז הם משתגעים ?
    הם באמצע הדרך, עבדו מושלם, אספו בחירות דראפט, שמו לעצמם גול עצמי.
    היו צריכים לספוג חוזה גדול מקבוצה כלשהי (לא חסר כאלה) תמורת בחירת סיבוב ראשון כדי לעבור את תקרת השכר ולהשאיר עם הצעירים.

פורטלנד רצו לבזבז עוד עונה לפח אבל לילארד הציל אותם ובורח משם, מה שאומר שהם הולכים לטנקינג.
    מקווה שישיגו כמה שיותר נכסים בניגוד לוושינגטון שעושה בנייה מחדש עם 0 נכסים בערך.

7. Roma מנהלים

לגבי צ'אט והיד הקדמית, מה אתה מצפה? לוקח זמן להעלות במסת שריר והוא בגיל שהוא לא צריך להתפרע בשביל לא להכביד על העצמות. יש לו מבנה גוף בסגנון דוראנט, הוא לא הולך להיות יאניס. לא ראיתי שזה הפריע יותר מדי לדוראנט.
    יש פודקאסט והסבר שלם של אנשי מקצוע שעובדים ויקטור וומבי שמסבירים למה הוא לא מעלה במסת שריר בצורה מהירה.

לגבי יוסטון,
    ואן וליט מגיע לחנך קצת את צמד המתפרעים מהעונה הקודמת ששניהם יותר SG מאשר רכז טהור. הבחירה ה-20, קאם ויטמור, ממש לא רכז אלא SF.

אני לא בטוח שהבחירה שלהם מהסיבוב הנוכחי עוברת לOKC במסגרת הטרייד על ראסל ולכן אין משמעות לטנקינג שלהם (Oklahoma City Thunder - Future Draft Picks | Fanspo יש להם את הבחירה של ברוקלין.
    החוזה ברוקס עלול להיות שכיר, התקרה עולה ו-20 מיליון לעונה זה ה-15\12 בעבר. בלי קשר שצריך להגיע לרצפת השכר.

ליליארד לוחץ על מיאמי, כנראה שלא יצא מזה יותר מידי נכסים ובחירות. כמובן שהם יכולים להעביר אותו לאן שהם רוצים אבל כולנו יודעים שזה לא עובד ככה.

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי את צ'אט בכל המשחקים שלו בסאמר ליג הקודם ואתמול התרגשתי לראות אותו שוב חוזר לפרקט.
    ג'יילן וויליאמס גם שיחק אתמול ופשוט הראה שהוא 10 רמות מעל הסאמר ליג הזאת, אפשר להפסיק לשחק איתו. הוא בלתי עציר שם.
    לגבי צ'אט אם אתם רוצים סיכום מהעיניים שלי:
    1. הוא אדיר בתור HELPER, יכול להיות מטרייה בצבע. אוקלהומה ממש צריכה את זה, הגנת הצבע הייתה חלשה מאוד בעונה שעברה. הוא יעזור גם בריבאונד ההגנתי, לדעתי היינו מקום אחרון בליגה במטריקה הזאת.
    2. יש עוד הרבה מה לשפר בהגנה של 1:1, יתעללו בו לפעמים וזה בסדר, צריך לזכור שהוא רוקי.
    3. יש לו יד מצויינת לשלוש, יוכל לעזור לנו לרווח את המשחק.
    4. משחק הפוסט לא מלוטש ויש עוד עבודה לעשות.

צריך להבין מה הציפייה. הוא לא יהיה מפלצת צבע בהתקפה. אתה רוצה שהוא יהיה פקטור ענק בהגנה, שלא יאפשר ליריבות סלים קלים אחרי שהם עוברים שומר.
    בהתקפה אתה מצפה ממנו שיקלע זריקות חופשיות. מי שימשיכו להיות הדומיננטים עם הכדור הם SGA וג'יילן וויליאמס שמתפתח להיות מפלצת ולאט לאט מזכיר לי את הארדן הצעיר שהיה באוקלהומה.
    תוסיפו לזה את גידי שיש לו משחק מצוין בפיק אנד רול וסוף סוף יהיה לו גבוה לשחק איתו את זה.
    צ'אט יקבל המון זריקות חופשיות. אם יקבור אותן ויהיה מה שתיארתי שמצפים ממנו בהגנה - הצלחה מצויינת.

9. yakov_y YNWA

עוד 111 יום עד לתחילת העונה, דיכאון מטורף,
    מצד שני, כיף לראות את הכישרונות בליגת הקיץ, אני ממש מחכה לזה בלילות.

ממפיס נגד התאנדר,
    היה איזה 20 הפרש והתאנדר מחקו את הפער בכלום דקות,
    משחק מבולגן היה, בלי הגנות, משחק מהיר ואתלטי שרץ מסל לסל,
    מי שתפס לי את העין:
    1. ג'ייק לרביה - קלע 16 נק' ב-8 הדק' הראשונות של המשחק בערך, הייתי די בהלם אבל רואים שאין כאן כישרון יוצא דופן, שחקן קצת מוגבל, לא הכי אתלט ומשתמש רק ביד ימין גם אם צריך ללכת לשמאל.
    קלע טוב, היה נראה מעל הרמה כאילו זה ילד בוגרים מול ילדים מהנוער.

2. ג'ייקוב גיליארד - 175 ס"מ אז אי אפשר להתעלם.
    קיבל את הולמגארן באחד על אחד ולא הצליח להרים זריקה אבל כן חטף 7 כדורים, היה בולט, ניהל משחק טוב וקלע טוב.

3. קנת לופטון - אחד השחקנים הכי כבדים בליגה אז מקבל תשומת לב אבל אני רואה בו אחלה כדורסלן, לא פעם ראשונה שאני תופס משחק שלו אז די בטוח לגביו, לגמרי שחקן של 15 שנה בליגה.
    משחק לא טוב, קליעה לא משהו, גם מחצי מרחק, לא אגיד שהוא שחקן לא חכם פשוט הוא שחקן אגואיסט, המשקל כאן אישיו רציני, חייב להתחטב כי הוא לא מסוגל לשמור מחוץ לצבע והוא גם לא סנטר באמת, נמוך מידי עם כמה שהוא אגרסיבי.
    ברגע שאתה מקבל סנטר 198 ס"מ אתה מצפה ליתרונות ברורים ואת זה אין לו, יהיו סנטרים שייעצרו אותו בקלות, קליעה אמרתי כבר, הגנה בעייתי מאוד, חבל הפוטנציאל שם ומרגיש שרק הגוף הורס.

4. טרה מאן - יש טוב ויש רע, אין באמצע.
    טוב - כישרון כדורסל כמו שאמרתי בעבר, מסוג השחקנים שאתה קונה כרטיס, רכז אתלטי שקשה לעצור.
    רע - הוביל את התאנדר למשחק מבולגן, לא חיפש בכלל את צ'אט, לא שחקן חכם, הוא הכי לא רכז שיש, יש להיות אגואיסט אבל הוא עבר גבול.
    הוא רכז רק כי הוא 191 ס"מ במשקל נמוך, הוא לא באמת רואה משחק וחושב על עצמו.
    יש גם בעיה עם המשקל, הוא קטן מידי וזה משמעותי לדעתי, מבין שלא רוצים שהוא יאבד אתלטיות אבל חייב להתפתח.

ועדיין למרות הכל, מת עליו, מאמין שיהיה רכז ראשון בליגה הזאת יום אחד גם אם לא בקבוצת צמרת, סוג של טרי רוזייזר.

5. ג' וויליאמס - לא חושב שהוא באמת שווה דיון, לא ראיתי ולא רואה בו פוטנציאל, מרגיש לי שחקן שנולד גבוה ואתלט ובגלל זה הוא בליגה הזאת.
    כל אתלט על (!) צעיר בליגה הזאת משיג חוזה בקלות, ככה זה איתו לדעתי.

6. באטלר - לא הכרתי אותו, פעם 1 שרואה אותו ומאוד התרשמתי, מסתבר שהוא שנתון 2000 ולגמרי הייתי לוקח אותו לכל סגל בליגה כי הסיכון איתו לא קיים ואני ממשחק 1 בלבד ראיתי אחלה פוטנציאל, באמת רכז עם הכל.

7. צ'אט - סופר סופר מאכזב, ניתן תירוץ, לא קיבל את הכדור בכלל, שיחק עם שחקנים שלא הבינו שהוא העניין כאן ולא הם.
    טוב - הוא חוסם ממש טוב, ממש, אגרסיבי והולך לכל חסימה, הוא לגמרי משנה הכל מבחינה הגנתית והוא שומר בסדר גמור על גארדים.
    לראות שחקן כזה בגודל הזה מוריד כדור מריבאונד ורץ להתקפה ממש מרשים, אמרתי כבר שהכידרור שלו מאוד מרשים.

רע - יש הרבה, שחקן קצת לא חכם, מצופפים הגנתות נגדו ובמקום להוציא כדור הוא הולך ראש בקיר, איבד המון וכל איבוד היה טיפשי.
    האחד על אחד לא מרשים, אמרתי כבר שמהירות זאת בעיה אצלו, פחות דומיננטי, פחות מבקש את הכדור.
    הקליעה לא הייתה טובה במשחק הזה, שוב התקפית הוא איכזב אותי מכל בחינה, לא משחק פוסט אפ והמשחק מבחוץ לא מרשים.

נתן גם דאנק מטורף, אמרתי הוא חזר מהפציעה ולא פוחד, הולך חזק אבל צריך ליזום יותר, לא רק כשהכדור אצלו.

10. די קאניו אגדה Member

ליברפולפוראבר
    צאט לא מספיק פיזי,לחסום גארדים זה לא מספיק ,אני לא יודע אם הוא יכול לתת גוף למפלצות בליגה כרגע.
    אבל במצבנו אין לנו מה להתלונן כי אין לנו יותר מידי בעמדה הזו.

היום גראנט ויליאמס עבר למאבס בשביל פינאטס.
    אני שם ארגז של כסף על הפסד של בוסטון אם היא תעשה גמר נבא נגד כל קבוצת מערב באשר היא.
    חבורה של חולי נפש.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי מאן,
    הוא סוליסט מוגזם. לדעתי אין לו עתיד באוקלהומה. את הסאמר ליג הוא שורף כי הרמה נמוכה עבורו. יש לו יכולות, צריך לתת אותו בטרייד מבחינתי.
    ג'יילין וויליאמס - נבחר תחילת סיבוב 2. התחיל את העונה עם אחוזים מעולים ל3 ועם האסל בהגנה. אין לו הרבה מה לתת מעבר לזה. האחוזים ל3 נחלשו בהמשך העונה.
    לא להתבלבל עם ג'יילן וויליאמס שזה שחקן שמזכיר לי את הארדן וסיכוי גבוה שיהיה לכל הפחות אול סטאר.
    צ'אט - צריך להבין שהוא משחק עם ההרכב G-LEAGUE של אוקלהומה כרגע. צריך להפעיל אותו. תדמיינו את גידי/SGA/ג'יילן וויליאמס איתו בחמישייה.
    הוא יקבל המון מבטים חופשיים, הוא יקבל מסירות של פיק אנד רול. הוא יוכל להשפיע הגנתית על קבוצה שהייתה בתחתית הליגה בריבאונד הגנה ובהגנת צבע.
    הוא מושלם למה שחסר לקבוצה. רק שיהיה כשיר.
    כרגע בסאמר ליג הוא מנסה דברים, הוא לוקח את הכדור בדריבל מעמדת הרכז...אלה לא דברים שיקרו בעונה הרגילה.
    מחכה למשחק הבא שנראה גם את וואלאס וג'ונסון. המשחק לפנות בוקר היה משעמם, רק מאן ו-וויליאמס שחקני סגל.

12. yakov_y YNWA

ליגת הקיץ...
    האמת ממש מפתיעה אותי הרמה, מבין למה סקאוטים הולכים לשם.
    לי כצופה ממש כיף לראות את המשחקים, ממש מחכה לזה בניגוד לעבר ואני כל לילה צופה בכמה משחקים, הרמה גבוהה, רמה אתלטית פסיכית, יש כישרון מטורף ויש גם הגנות, כן כן, הגנות צפופות באיזורית, לוחצים גבוה, קצב משחק פסיכי מצד לצד ומלא בלוקים, מלא.

הקבוצה הבכירה שהולכת לזכות היא הפיסטונס, למה ?
    כי כמעט כל הצעירים המבטיחים משחקים שם, החמישייה הראשונה שלנו שם לא הגיונית מבחינת כישרון.
    בואו נדבר על הכישרון הכי גדול, על הכוכב הבא,
    ג'יידי אייבי, שוטינג גארד טהור, שינויי כיוון, טכניקה, ראיית משחק, אחד על אחד קטלני, וואו איזה שחקן.
    שימו לב לעמדה מספר 2 בדראפטאים האחרונים:
    2022 - אייבי, בדיקט מת'ורין (כישרון על, על), שיידון שארפ מפורטלנד (מדברים עליו ממש הרבה, אני פחות ראיתי), ג'יידן הארדי (שוטינג גארד ע פוטנציאל גבוה מאוד לדעתי).
    2021 - ג'יילן גרין (שחקן על), קאם תומאס (פוטנציאל שרק מחכה להתפוצץ), טרה מאן, היילנד מהקליפרס, סגס מאורלנדו, קוונטין גריימס מהניקס.

פיסטונס, ג'יימס וייסמן נראה מעל הרמה פה, תומפסון ודורן גם משחקים, גם שאר הכישרונות.
    יש את באדי ביהם שאין לו כלום אבל כלום חוץ מקליעה אבל לא רק קולע אדיר, טכניקה מושלמת וגם משחרר כדור מאוד מהר.

בקשר לויקטור וואנבימה,
    אגיד את זה בעדינות, זה היה משחק בכורה ממש ממש רע, ממש, משפיל, לא זוכר דבר כזה, נקווה שזה היה יום רע או הלם.

ג'ברי סמית' מיוסטון מראה דברים שלא הראה בליגה, ממש פלופ היה העונה אבל בליגה כאן הוא גדול.
    צ'אט וקנת לופטון כבר דיברתי.
    אייזיה ג'קסון מאינדיאניה אחלה סנטר, מעניין לאן תילך הקריירה שלו.
    2 הבחירות בדראפט של וושינגטון נראו רע אבל זה רק משחק ראשון.

13. yakov_y YNWA

תשמעו בדיחה,
    ג'יילן בראון ובוסטון כבר סיכמו על חוזה של 295 מיליון דולר ל-5 שנים אבל כרגע השיחות מתעכבות כי...
    ג'יילן בראון רוצה וטו על טריידים.

בויאן בוגדנוביץ' בדרך החוצה מהפיסטונס, דאלאס כנראה תיקח אותו, החתמה מעולה אבל קיירי ב-1, לוקה ב-2 ובויאן ב-3 זאת ההגנה הכי גרועה בעולם מבחינת קו אחורי, זה יהיה כואב בעיניים.

לילארד די בטוח נשאר בפורטלנד ויפתח איתם את העונה, כצפוי למיאמי אין נכסים לתת עליו.
    הארדן דוחף חזק לטרייד, בצדק, אין סיכוי להצליח עם אמביד, מצד שני מי ייתן להארדן בגילו להוביל קבוצה ?!

14. yakov_y YNWA

יש ממנו התלהבות גדולה מאוד בתקשורת שמסקרת את הפיסטונס.
    אין ספק שהוא מעל הרמה בליגת הקיץ, מרשים מאוד ועדיין אני מזהה דברים שאני לא אוהב,
    אני מצפה לשחקני התקפה, הרי בזה נמדדים סופרסטארים, לשם אתה מכוון, אני שקט עם קייד, אני שקט עם אייבי כי הם שחקני התקפה עם פוטנציאל פסיכי, טכניים, אתלטיים,
    האם אייבי יכול להוביל את המועדון כמספר 1 ? האם קייד יהיה כשיר ? האם יהיה לו ראש ? לא יודע אבל זה הימור טוב.

תומפסון נראה כוכב, פיזי ואתלט, שחקן הגנה קשוח, לגמרי שולט במשחק עם ביטחון אבל משחק ההתקפה שלו... כמו סקוטי בארנס, לא מוכשר, יותר נשען על פיזי.
    זריקה עם טכניקה רעה, על הקליעה ראיתי אותו מעט מאוד אז לא שופט, אחד על אחד לא הכי מרשים, גם קיבל שומר רע אז חגג עליו אז אני לוקח בחשבון.

שאר הסגל אני לא מכיר בכלל כמעט, יש פה ושם כאלה שבלטו, הבחירה ה-25 שלנו בדרפאט, מרכוס סאסר נראה מאוד מאוד רע בליגת הקיץ.

15. DRORIKO Member

נושא שאני רוצה להעלות פה לדיון. בכדורסל שאנחנו גדלנו עליו רצוי היה שתהיה מעל 1.90, ופה ושם גם היו כל מיני כריס פול כאלה שהיו מתחת לזה. לפי הכיוון שהכדורסל הולך אליו זה נראה שסף הכניסה יעלה מ-1.90 ל-2 מטר. אנחנו רואים יותר ויותר שחקנים שיכולים לשחק גם בצבע וגם בקו האחורי. יוקיץ', לברון, טייטום, יאניס, עכשיו גם וומבניאמה. בנבחרת ישראל הצעירה מתבלט מעל כולם דני וולף שהוא אותו טייפקסט. זה נראה שנגיע למצב שהקבוצות יגידו "יש לנו שחקנים שיכולים לשחק גם בפנים וגם בחוץ, מה אנחנו צריכים צוציקים 1.90 שיכולים לעשות רק אחד מהדברים?". מה דעתכם בעניין?