ברמת הפלייאוף? התקפית אנחנו נראים ממש מוגבלים, מה ז"א? חונקים לשיי את הצורה, היתר לא מסוגלים לנצל את השטחים האלה. היינו אתמול מזעזעים התקפית, איך אפשר להגיד את זה אחרת? לג'יילן וויליאמס וצ'אט יש את כל השטחים שבעולם לעשות מה שמתחשק להם בגלל שכל הפוקוס הוא על לבלום את שיי. מה הם עשו אתמול בהתקפה? כמעט ושום דבר חיובי. אם לשיי יש שטחים ומאפשרים לו לשחק, הוא יסיים על 80%+ מהשדה עם 40 נקודות. הניצחון היה ענק והוא בא בזכות הגנה מעולה, גם של ג'יילן וויליאמס וצ'אט. התקפית יש בעיות. למה אתה מדבר על ג'ורדן? אני מדבר על זה שנכתב ששיי לא מתקרב לקרסוליים של קובי. תביא לשיי את הצוות של קובי, ונראה אם הוא מתקרב או לא. אני שואל שוב, קובי אי פעם הוביל קבוצה שלא עשתה שום דבר בפלייאוף? הוא קיבל מהלייקרס קבוצה של תותחים. אם הוא לא קיבל את הצוות המתאים, הוא ישב על הכורסא במאי-יוני. גאסול וביינום היו מעולים עם השילוב ביניהם. את שיי חותכים היום דק דק בתקשורת בגלל שהוא ירד ל46% מהשדה. איזה אחוזים קובי היה נותן מהשדה כשהוא היה הMVP של הפיינלס כשלצידו כלים מוכחים התקפית? צריך להגיד את האמת כמו שהיא. יש הבדל ענק בין עונה רגילה לפלייאוף. המשחק נראה שונה לגמרי, אינטנסיביות אחרת, הגנות אחרות, לחץ אחר. אוקלהומה נתנה עונה רגילה כמעט חסרת תקדים. עם המון פציעות היא הגיעה ל68 נצחונות, אני מאמין שעם פחות פציעות היה אפשר גם לאתגר את השיא של גולדן סטייט. מה זה אומר על הפלייאוף? תוציאו את קארוסו, אין שחקן אחד בסגל שניצח סדרה תחרותית. יש ניצחון על ניו אורלינס 4-0 עונה שעברה וה4-0 על ממפיס העונה. תצרפו לזה את ההפסד לדאלאס 4-2 וזה כל מה שיש לנו מבחינת ניסיון פלייאוף. להגיד לי שאין לזה חשיבות וכאילו שיי אמור להוביל פה בקלות קבוצה לפיינלס ולגביע זאת רמאות. יש פה קשיים של חוסר ניסיון, של ביצים רועדות. הקבוצה בדקות האחרונות לא משחקת כמו שהיא משחקת בעונה הרגילה. בסופו של דבר יש המון כישרון ואני מקווה שכל פעם יבוא אחד שלא רועד ויסחוב את כולם למעלה. אתמול זה לגמרי היו וויגינס ו-וואלאס שנתנו שלשות קריטיות וגמרו את היתרון של דנבר. הגנתית הקבוצה הייתה נהדרת כל המשחק. התקפית זה לא דומה בשום דבר למה שראינו בעונה הרגילה. אולי אני היחיד שיושב וצופה בכל ה82 משחקים, אז תקראו את מה שאני אומר לכם. זה לא דומה. אני לוקח את הדוגמא ההפוכה. בעונות שהיה לנו את דוראנט ו-ווסטברוק, היו המון משחקי עונה רגילה עם 0 אינטנסיביות שהפסדנו וידעתי שזה בגלל שהשחקנים האלה לא משקיעים את ה100% שלהם. בסוף הגיעו לפלייאוף ואחרי עונה רגילה די בינונית, אוקלהומה הזאת הייתה מכשול ענק לקבוצות חזקות של סאן אנטוניו. כי השחקנים האלה זרקו זין כל העונה אבל בפלייאוף הם הביאו את המשחקים הכי טובים שלהם. לשחקנים כמו צ'אט וג'יילן וויליאמס וגם לשיי יש עוד דרך לעשות כדי שהם יהיו מסוגלים לתת את מלוא הפוטנציאל שלהם גם בפלייאוף. רואים את זה בבירור. זה לא אומר שהם בינוניים, זה אומר שהם ילדים והם צריכים זמן ואו שזה יגיע עכשיו או שבהמשך או שלעולם לא. תסתכלו בבקשה על מה שג'יילן וויליאמס עושה בעונה הרגילה בתחילת רבע 4 כששיי תמיד נח, איך הוא משתלט על משחקים, ועל כמה שהוא רועד בפלייאוף. אולי זה מנטלי, אולי זה שריקות שהוא מקבל בעונה הרגילה ולא בפלייאוף, אולי זה הגנות חזקות יותר. תחליטו על נראטיב - מה שזה לא יהיה זה לא דומה לעונה הרגילה. אז הוא בינוני? לא. אבל הוא לא מוכח בפלייאוף. ואני כתבתי על זה לפני הפלייאוף, לפני שהתחיל משחק אחד. בסוף אני מאמין בקבוצה הזאת. אף אחד לא מכיר אותה כמוני. אני ראיתי כל דקת בוגרים שיש לג'יילן וויליאמס צ'אט וויגינס ג'ו דורט וכו' בכל הקריירה שלהם. כולל סאמר ליג. אני מאמין שהיא מסוגלת להביא אליפות. אני גם יודע שזה יצריך מכל אחד מהם משהו שהוא לא הראה עדיין אף פעם בקריירה - יכולת מאני טיים בפלייאוף. אולי הם ירימו אחד את השני, אולי תותחים כמו קארוסו יעזרו. נחכה ונראה. אתמול הייתי פסימי, היום יותר אופטימי. הגנתית אין לי ספק שיש לנו את זה. התקפית כרגע זה לא נראה מספיק טוב לאליפות.
קבוצה של תותחים?? אחי אתה מדבר פה עם שורד הלייקרס של הניינטיז, עד היום סדריק סבאלוס חוזר לי בסיוטים. קובי לגמרי שינה את המועדון.
אני לא אמרתי שקובי אפס... אמרתי שהוא אובר רייטד כי מדברים עליו כאילו הוא הפרצוף של הליגה אחרי ג'ורדן או שהוא טופ 5 בהיסטוריה וכו'. הוא היה שחקן מעולה. לא נכון לרדת על שיי בהקשר שלו, שיי שחקן יותר יעיל. שיי צריך להוכיח שהוא יכול לתרגם יכולת אדירה בעונה הרגילה ליכולת אדירה בפלייאוף - חובת ההוכחה עליו. זה משהו שקובי הוכיח כבר. שם נופל הפער ביניהם.
הדירוגים של הטופ 5 הם די מטופשים. כאילו לך תבחר בין קובי למג׳יק, שחקנים שונים בתקופות שונות, או בין קובי לדאנקן שהם תפקידים שונים. אבל האמריקאים חולים על החרא הזה.
שים לב מי מחזק אותך, הטיפש שהרצה לנו לפני שנתיים שאמביד סנטר טוב מיוקיץ׳. הוא כמובן ילד ואני בספק אם ראה רבע מהקריירה של קובי ואני בטוח שכמו שאמרת שאתה לא רואה אף קבוצה חוץ מאוקייסי או סיאטל לא באמת עקבת אחרי הקריירה של קובי. אבל. קובי היה טוב משיי כמעט בהכל. היה יותר אתלטי, היה שומר יותר טוב, היה מנהיג יותר רציני. אתה מדבר על המשחק של שיי אתמול אבל צר לי, שיי עדיין לא הגיע לפליאוף הזה כמו שרצוי ומצופה מmvp לתת. בינתיים פליאוף חלבי שלו כשבסדרה הראשונה הוא בכלל נסחב על ידי שאר הקבוצה שלו(ושיי עוד חודשיים בן 27, כן?). הבחירת זריקות של שיי טובה יותר אבל היום רוב הקבוצות משחקות סמול בול ואחרת ממה ששיחקו בתקופה שקובי היה בשיא. הכדור זז טוב יותר ורוב הקבוצה קולעת מה-3. בתקופה של קובי היו משחקים הרבה יותר iso מהיום. והוא לקח לדרגת אומנות את היכולת שלו לעשות סלים מכל מצב(למשל, מה שעשה אתמול שיי ברבע הרביעי עם הסיבוב מהפינה וזריקה בסוף שעון כשזה לא נכנס? זה היה מהלך שקובי היה עושה בלי סוף). לקובי היו שחקני התקפה טובים יותר לידו אבל אף פעם לא ראיתי עומק הגנתי וכמות שחקני 3&D איכותיים(שזה הרבה יותר רלוונטי לכדורסל של היום) כמו שיש היום ליד שיי. אתה פייבוריט לאליפות בגלל העומק הזה בערך מהיום השני לעונה הזאת. קובי בגיל 22 הוא נתן את אחד מהפליאפים הכי מדהימים שראיתי משחקן בן 22(וזה כבר אחרי שלקח אליפות ראשונה). הוא סחב שם את הלייקרס במשחקים ששאקיל הסתבך בבעית עבירות. הוא נתן שם הגנה ברמות הכי גבוהות שראיתי. בגיל 22. בעונה שקלע מעל ל35 נק׳ עם החזרה של פיל הוא הכניס קבוצה שהחמישיה שלה הייתה לאמאר אודום, סמוש פארקר, קוומי בראון, מיהם עם לוק וולטון ובראיין קוק מהספסל לפליאוף. חוץ מאודום שהפך בהמשך לשחקן טוב אף אחד מהרוסטר הזה לא עשה אפילו קריירת nba סבירה. זה הכי מפעל נגרות שראית שחקן במערב מכניס לפליאוף. איפה הוא בטופ 10? נתון לויכוח. מה שלא נתון לויכוח זה שהוא מחוץ לטופ 10, הוא שם בענק עם קריירה ענקית וארוכה. עאלק אוברייטד. מחזיקים לי פה בדיון הזה מכל איזה פול ג׳ורג׳ או ג׳יימס הארדן שבמעל לעשור וחצי של קריירה לא עשו פליאוף אחד נורמלי כשחקנים מובילים ומדברים איתי על קובי כאוברייטד, בידור. אגב, פאן פאקט על דאנקן שהוא כמובן שחקן ענק. כשחקן צעיר פופ רשם אותו כpf במשך שנים כדי שיהיה אפשרי להכניס אותו לאולסטארים כי שאק היה מנקנק אותו כמובן. מדהים שיש כל מיני ילדונים שמספרים לי שהוא היה גבוה גדול משאק.
נאמר זאת כך יונית. לא היה שחקן בהיסטוריה של הליגה ולא יהיה שחקן בהיסטוריה של הליגה שמהרגע שנכנס לליגה היו לידו חמישיה איכותית ועמוקה כמו שהיה ליד טים דאנקן מהיום הראשון שלו בליגה. שחקנים היסטוריים לידו מday 1. מהיום הראשון שלו בליגה לא היו לידו רק שחקני התקפה היסטוריים אלא גם שחקני הגנה היסטורייה על כמעט כל עמדה. אפשר להגיד שהספרס התכוננו שנה לפני שהוא הגיע כדי להכין לו את הקבוצה.