פתח את העונה בצורה מצויינת, וואלאס. לא לוקח שום דבר מיותר בהתקפה, עושה הגנה טובה מאוד גם על שחקני התקפה חזקים. בכלל, בקבוצה אין שחקנים שהולכים ראש בקיר פרט לדורט שעונה שעברה היה זורק ל3 עם 20 שניות על השעון הרבה פעמים. זה הרבה לזכות המאמן שהוא לדעתי אנדר רייטד גדול.
דורט לדעתי הוא אחד מהקלפים המרכזיים בראש של פרסטי למהלך בטרייד. יש שני דברים שפרסטי ממש לא סובל בחיים האלה- לשלם כסף ולשלם כסף למישהו שלא שווה את הכסף הזה. דורט נוגע בשתי המשבצות. הוא הביא לו טאלנט על הפרצוף(שהתקפית הוא מנייה בטוחה יותר. וכן הוא פחות ״raw״ ויותר מוצר מבושל ומוכן שהיה על הלוח). להזכיר לך שהוא עשה טרייד אפ כדי לקחת את וואלאס והעמיס גם את החוזה של ברטאנס בשביל לשכנע את דאלאס. העניין בדורט זה שהוא שומר מצוין אבל מאוד לא יציב בקליעה ועם iq below the level שאתה מצפה לקבל בקונטנדרית. מהסוג הזה יש כמו זבל. לעומת זאת אם השגת סטופר מהסוג של אריזה/סמארט אתה יכול ללכת עד הסוף. וואלאס לדעתי קרוב יותר לשמות האלה בפוטנציאל שלו והוא כאמור חוסך לokc הרבה כסף. בקשר ללייקרס אני חושב שזה די בלתי נמנע מלראות אותנו מנסים ללכת על זאק לווין או אולי דרוזן. ביום רגיל אני נגד אבל זה כנראה הקלף הטוב ביותר שיש לנו בשרוול כרגע כדי להרוויח שחקן 3 ליד לברון ואיידי כשהשחקן השלישי הזה עדיין קרוב לפריים שלו(או אפילו לפני אם זה לווין) והתמורה צריכה להיות ויתור על דיאנג׳לו ראסל המזעזע+ איזה פרינס או ואנדרבילט עם בחירה. אני לא אתפלא אם דרוזן וויוצ׳ביץ׳ יהיו רלוונטים גם לקליפרס וג״ס בטרייד משולש עד לדד ליין. שניהם פחות או יותר משפרים אותם מאוד על החומר הקיים שלא יעבוד ולא יתחבר. כעקרון הבעיה הגדולה בלייקרס זה שדיאנג׳לו ראסל וריבס לא יעבוד בחיים ביחד וברור לגמרי שהפוטנציאל של ריבס הרבה יותר גבוה. כרגע ראסל קולע טוב ונותן סטט׳(עם כרגיל העלמויות בחצי השני) ואני מאמין שמנסים ל״השביח״ עד למקסימום לפני שידחפו אותו. זה כרגע גם עוצר את הקבוצה מליישם את התוכנית המקורית שלה לקיץ- ווד בסנטר ואיידי בפאוור פוורד כמו שאיידי רצה וכמו ששיחק ברוב עונת האליפות האחרונה.
לקח למונטי וויליאמס 15 משחקים כדי להחזיר את אייבי לחמישייה ולספסל את קיליאן הייז. שנים של טנקינג ואין שום דבר במועדון הזה, אפילו לא נכסים, אין לנו בחירות בכלל. כולי תקווה שיצטרף איזה צלע שלישית לקייד ואייבי, רק זה ייתן בי אופטמיות, אולי תומפסון. מועדון שלא ניצח משחק פלייאוף מ-2008 יאללה. הייתי שמח לראות את קווין פורטר גוניור למרות הבעיות. שקייד ישחק כ-3, אין כאן בעיה של סייז והמטרה לפתח אולסטארים לעתיד, לא לנצח או לשמור. אני עדיין בהלם ממחזור הדראפט הכושל הזה.
איזה בעיות? קוון פורטר jr בסך הכל מואשם כרגע שניסה לגמור את האקסית שלו. הייתי אומר שלוויל ביינום כרגע יש יותר סיכוים לחזור מפרישה, לנקות את השם שלו פלילית ולהחליף את קייד בחמישיה מתסריט הזיות שהוא חוזר לשחק ועובר בטרייד לדטרויט בזמן הקרוב. קריירה שמתה לנו מול העיניים. מונטי וויליאמס מנסה דברים, אין בזה בעיה. לקח לו זמן להתניע ולבדוק דברים גם בפיניקס ובסוף חלב מהחומר האנושי שם את המקסימום שהיה אפשר לחלוב. הבעיה היא לא במאמן אלא בפרסונל, בסוף אין לו באמת חומר גלם איכותי. את אייבי החזיר לחמישיה כבר נגד הרפטורס ואייבי היה זמין ב-11 משחקים מה15 ששיחקתם. אתמול יוקיץ מורחק אחרי 15 דקות(בעבירה טכנית מטורללת שאני בספק אם כוכב אחר, נניח מג״ס, בלי שמות, היה מקבל עליה יותר מטכנית פשוטה*). עדיין לא עזר לקבוצה העלובה שלך להתגבש ולהשיג נצחון ליגה דפוק. אתה ממש שונא את קייד אה....הבן אדם לא מסוגל לשמור על צל גם כשיש לו יתרון של ראש על רוב השחקנים בעמדה שלו אז אתה מציע לזרוק אותו לסמול פוורד ששם גם לא יהיה לו יתרון גובה, הוא גם יהיה איטי מ95 אחוז מהשחקנים על העמדה הזאת וגם יקלע באחוזים יותר מעפנים מה40 אחוז שהוא קולע כי זו העמדה עם הכי הרבה מפלצות הגנתיות בליגה. שלב אחד מתקדם יותר בשנאה זה להחליף אותו בעסקת שבויים עם חמאס. זה היה תהליך מהיר. מלספר לי שהוא על המסלול הבטוח להיות כוכב בליגה ושהוא ״מהכשרונות ההתקפיים הכי גדולים בליגה״ ללזרוק אותו לשחק 3. אני אגלה לך מה הפתרון? הפתרון זה להמשיך לשפץ לו את המספרים ולקוות שאפשר לסגור אותו על חוזה(כבר בקיץ הקרוב אחרי שיתעוררו מהחלום שאפשר לגייס מישהו נורמלי בשוק שיסכים להמר על הקריירה של עצמו לצידו) שהוא לא חוזה שואה ארמנית עם וטויים ואז לנסות להשיג הכי טוב שאפשר בשוק שזה כמובן קריצה לבחירות וחוזים רעים אחרים, כי אין ברירה כשבוחרים אוברייטדים ומשקיעים בהם את הנשמה.
אין ספק שנעשה ליוקיץ עוול, מרגיש שהשופט ניסה לגנוב את ההצגה. עד ההרחקה יוקיץ היה טוב כרגיל. אני מנסה להיזכר מתי ראיתי בהיסטוריות הכדורסל שחקן אגואיסט יותר ממייקל פורטר, אפילו בליגה הלאומית, אפילו בענף הכדורגל אני לא זוכר מקרה כזה. קליי תומפסון אגואיסט שלוקח זריקות קשות אבל הוא בלבל משל עצמו, טופ 5 קלעים בהיסטוריה, מייקל פורטר לא קלעי כזה גדול. לא הבנתי את הביקורת שלך כלפיי, אני מעדיף את קייד ב-1, העניין שאני נואש אחרי שנים לשחקן מלהיב והאופצייה היחידה היא פוינט גארד (קווין פורטר) שיצטרף לאיביי, במקרה כזה אין ברירה וצריך לשחק עם קייד ב-3. שוב אחזור על עצמי, המטרות: 1. מאזן הכי גרוע בליגה. 2. קייד ואייבי לפתח, בתקווה לעוד מישהו. לא מעניין אותי הגנה, תוצאות, מי שומר ומי לא, יש 2 מטרות וזה הכי חשוב. אני כן מסכים שאם יביאו לקייד חוזה מפוצץ זאת טעות, כרגע זה יכול לפגוע בנו. אין לנו אפילו נכסים לטרייד, בוגדנוביץ' לא שווה הרבה עם גילו, החוזה הכבד למרות שהוא קלעי פסיכי. מי ייקח את גו האריס עם החוזה ? אין נכסים להביא כישרון, צריך לחפש קשה ולקוות לטרייד על כישרון שעוד לא יצא כמו מודי או קמינגה מגולדן סטייט. מה דעתך על תומפסון ? אתלט על, חזק, פיזי, ריבאונדר אדיר, חוסם אדיר. יש סיבה להיות אופטימי ? אני עוד לא יודע אם הוא 3 או 4.
1. אין שום משמעות יותר ללסיים עם המאזן הכי גרוע בליגה יותר מהקבוצה שתסיים עם המאזן ה-3 הכי גרוע בליגה. וגם אז, 1-3 מקבלות 14 אחוז בלוטרי לבחירה ראשונה, 13.42 אחוז לבחירה במקום השני ו12.75 אחוז לבחירה שלישית. 2. דטרויט תסיים עם המאזן הגרוע בליגה, זה הדבר הראשון הכי בטוח בליגה הזאת ביום הראשון של באוקטובר. למה? כי אתה קודם כל שם את הכדור בידיים אצל שחקן התקפה לא מבושל שמאבד הכי הרבה כדורים בליגה מבין השחקנים שמשחקים וישחקו 25<minutes. having said that, אתה לא עושה מהלכים שאין בהם שום הגיון. למשל אם תשחק עם קייד 3 או 4 אתה לא תפסיד משחק אחד יותר שיכולת לנצח אבל אתה גם לא תרוויח מזה שום דבר בעתיד כי זה פשוט לא התפקיד שלו ולא תפקיד שהוא יוכל לעשות(בשונה נניח ממה שהספרס עושים עכשיו עם סוצ׳ן בpg כדי אולי לפגוע בעתיד בחמישייה הכי ארוכה, אתלטית ומהירה בליגה). צריך להבין, sf זו העמדה הכי חסרת רחמים בליגה. הכוכבים הגדולים ביותר משחקים עליה, השחקנים הכי אתלטים או הכי ״כבדים(185-215 פאונדס) ואתלטים יורדים לשחק בה(אצל לא מעט קבוצות pf טבעיים משחקים גם על העמדה הזאת). השומרים הכי קשוחים בליגה נמצאים בה. אתה צריך באמת אתלטיות יוצאת דופן כדי לעשות טרנפסורמציה מpg לעמדה הזאת. הארדן צעיר למשל יכול היה לעשות את זה, היה אתלט יוצא דופן וחזק מאוד. קייד? לא. וגם אז הארדן עשה את זה בליגה אחרת, ליגה ששיחקה פחות סמול בול ממה שמשחקים עכשיו. אתם תאריכו לו חוזה, לא רואה תסריט אחר. כבר השתמשתם בסעיף שהיה לו בחוזה רוקי ואתם תרצו לנצל את ה״ווליו״ שנוצר משיפוץ הסטט׳ שלו העונה הזאת כדי לייצר לו ווליו בשוק. הדבר הכי גרוע אם בפרונט אופיס יחשבו שאפשר לבנות סביבו, כי הרי בשביל זה הביאו את מונטי וויליאמס, שיפתח את העסק. תומפסון זה כנראה הנכס הכי טוב אצלכם כרגע(לא הכשרון הכי גדול). עושה לעצמו שם של שחקן הגנה משמעותי עם אופי קשוח. אני לא עף על הbb iq של שני האחים האלה וזה מה שיגביל את האפסייד שלהם. אולי יהיה מן מובלי כזה(יותר אתלטי) אולי יהיה פחות מזה. כרגע בדראפט הזה הגנתית הכי מרשימים אותי בסדר יורד: 1. וואלאס 2. קוליבאלי 3. דירק ליבלי 4. אוסר תומפסון מבחינת bb iq הוקינס של הפליקנס מרגיש לי ברמה אחרת מהשאר. נראה שחקן חכם ומוכן מאוד כבר עכשיו. אחריו, חאקווז של מיאמי. אבל זה שלב מאוד מוקדם להעריך באמת את כל הדראפט הזה. כתבתי כבר שהלוטרי בו חשודים מאוד אבל זה לא אומר שמאחורי הלוטרי לא מתגלים ממתקים. צריך לזכור שכמו בכל דראפט, בערך חצי מהקבוצות מחליטות באופן אוטומטי לשלוח את הבחירות שלהן לשחק בשלב הזה רק בg league שישתפשפו על יבש שליש/חצי עונה ורק אז מכניסות אותם לרוטציה. ככה למשל עוד נמנע מאתנו ממש להריח כמה שפינו של הלייקרס טוב או מוכן. גם קיים ווייטמור של יוסטון צריך להיות שחקן ששווה לוטרי גבוה בכמעט כל אחד מהדראפטים האחרונים, גם הוא מבושל כרגע בג׳י ליג(מאמין שיותר מטעמי שמירה על הברך). יהיה מעניין לראות את שניהם בהמשך, כמו גם שחקנים אחרים שלא קיבלו כרגע יותר מפירורים.
https://pbs.twimg.com/media/F_my4EFXYAADbQ7?format=Xxx&name=medium עכשיו אני קורא שהיא בת 15, ג׳וניור היי סקול. אוי ואבוי פרסטי.
שחקן חשוב אבל לא באמת פתח טוב את העונה ועם ההגנה שוואלאס נותן והקליעה של ג׳ו מהספסל, התלות בו הרבה פחות גדולה. אני הייתי יותר מודאג שלג׳יילן אין פציעה רצינית, לשחקן הזה אין תחליף.
עדיין מדובר בשלב של שמועה אינטרנטית. לכו תדעו ממתי זה בת כמה היא וכו' וכו' וכו'. לא נחמד אבל לא משמעותי בינתיים.
אורלנדו תופרים את דנבר ובוסטון תוך יממה. יש שם חתיכת קבוצה העונה. אני לא ציפיתי מבאנצ'רו וחבורת הנגרים שמשחקת שם להראות כך. באנצ'רו הזה שחקן אחו שרמוטה. מה אתה אומר קיי700? אולי איזה טרייד על קייד קנינגהאם יביא להם גמר נבא?
אורלנדו לא יתנו את סאגס על קייד. אין להם סיבה. יש להם שומרים טובים על כל עמדה, הם גם כנראה הקבוצה היחידה בליגה שהספסל שלהם מורכב משחקנים שמרגישים באותה הרמה של החמישייה הפותחת(ובטוח מורכב מלפחות ארבעה שחקנים אמינים שיעשו קריירה ארוכה ובטוחה בליגה). ביאנצ׳רו מהבחירות הראשונות היותר בטוחות שהיו על הלוח מday1 בעשור האחרון. אתלטי, תורם בשני הצדדים, מנהיג, צנוע, שחקן. בכלל סאגס אחת מההפתעות הטובות. שחקן אמין, שומר מצוין, תורם להם על 2 עמדות כשצריך. בקבוצה הזאת אין הרבה elite talent אבל יש מספיק שחקנים טובים+ לפני השיא עם מאמן מצוין. ממש לא מפתיע מה שהם עושים עם ההגנה הזאת. בפליאוף כמובן זה יהיה סיפור אחר.