המשחק היה חלש מאוד לטעמי, אבל אי אפשר להתעלם מהחוזק ההגנתי שיש ליובה העונה ובמיוחד בחודשים האחרונים. מאז ההפסד לסמפדוריה, אי שם באמצע נובמבר, יובה ספגה שער ליגה אחד ממרטין קסארס. 13 משחקי ליגה, שער חובה אחד. במשחקים האלה יובה פגשה את אינטר, נאפולי, רומא, פיורנטינה בחוץ וכמובן לאציו בחוץ היום. ב-7 המשחקים האחרונים הם בכלל לא סופגים ועומדים על מאזן שערים של 15-0. ומה עוד מדהים? שהמאזן ההגנתי של נאפולי זהה.
איפה בא ״החוזק ההגנתי״ של יובנטוס במשחקי המאני טיים בליגת האלופות? או שאני נופל על משחקים רעים שלהם, או שהקבוצה הזו פשוט גדולה על ליגה שלא נותנת לה מספיק תחרות. מקצועית, מנטלית, U NAME IT.
לקח זמן עד שההגנה התייצבה מעזיבת בונוצ'י. הזמן הזה היה עיקר שלב הבתים. תרשה לי לא להיות מושפע מהתוצאה במשחק נגד טוטנהאם ולהתייחס ליכולת - לדעתי יובה מנעה מטוטנהאם לפתח משחק התקפי מאיים וממשי. טוטנהאם אמנם ביצעה לחץ נהדר וישבה על יובנטוס, אבל לא הגיעה ליותר מדי מצבים.
Napoli: Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui; Allan, Jorginho, Zielinski; Callejon, Mertens, Insigne Roma: Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Under, Dzeko, Perotti האמשיק פותח על הספסל. נאפולי מגיעים לאחר התוצאה הנוראית שהגיע מהאולמפיקו ואולי תיתן לנו קצת רוח גבית. FORZA ROMA!!
זה באמת היה הישג גדול של יובנטוס, על-אף שאפשר לציין שהיא גם פגשה את ברצלונה של אנריקה שכבר הייתה מעבר לשיאה. בשלב הבתים העונה היא כבר קיבלה מאותה ברצלונה שלישייה קלה ביותר, אם כי שלב הבתים באמת לא צריך לעניין יותר מדי. אבל לי גם זכור 2 גמרים בליגת האלופות בו הקבוצה ספגה 7 שערים (!). היה גם את המפגש הגדול מול באיירן מינכן של גווארדיולה בו הקבוצה ספגה 6 שערים בסה״כ (!). מול טוטנהאם היא כבר ספגה פעמיים, לכו תדעו כמה, אם בכלל, היא תספוג גם בוומבלי (ולטעמי היא תספוג). ההגנה הזו - ברוב המקרים - הייתה גם ההגנה של נבחרת איטליה שאיכזבה ואפילו נדרסה גם היא לאורך השנים האחרונות לא מעט כשהגיע המאני-טיים; אני לא אומר שלא מדובר בהגנה מצוינת, כנראה הכי יציבה שהייתה בעשור האחרון, אבל גם היא לא נקייה מביקורת.
זאת אותה הגנה שעשתה יורו אדיר רק לא מזמן. וברור שהיא לא נקייה מטעויות, אנחנו בכל זאת מדברים על בני אנוש, אבל זאת עדיין ההגנה הכי טובה שיש בנמצא.