ממש טיפשי מה שעושים מהפייסבוק. בסך הכל, אם אתה רוצה - תעשה, אם לא - תמחוק. אין פה שחור או לבן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx זה בסך הכל כיף, נשאר בקשר עם החברים, משחק במשחקים ...
תאמין לי שאין אנשים שנכנסים לפייסבוק רק כדי להיות "מאגניבים". זה קונספט שאין בן אדם שלא יתחבר אליו, חוץ מהמתייפייפים ש"לא מעוניינים לחשוף את חייהם לרבים", וגם זה לזה כמובן יש פתרון, פייסבוק מצומצם עם עשרות חברים בלבד. השאלה כמה אתה נמשך לזה. הרבה? אז אתה אוהב את זה, שיהיה לך בכיף. קצת? פעם ביומיומיים, מה רע בזה? אין פה עניין של כפיית פייסבוק או משהו כזה.
זהו שהיום כל פרסומת מובילה לפייסבוק, כל דבר שאתה רוצה לדעת נמצא את זה בפייסבוק ויש מצבים שאם לא תכנס לפייסבוק אתה כבר לא תדע מה קורה מסביבך או שפשוט תגיע לבית ספר ביום שרבי כשבכלל הלימודים בוטלו.
כמו שאמרתי - אפשר גם לפתוח במתכונת מצומצמת. אני אחד שהתנתק מזה וממש לא רצה, הייתי מתנגד מוחלט, ואז פתחתי פייסבוק ובאמת הייתי גייז שלא עשיתי את זה לפניי, אין לי תלונות. לא רואה כל רע בזה. זה שהעולם הפך להיות פייסבוקי, זה נכון, אבל המתנגדים עדיין יכולים לא לפתוח - או שפשוט "יכנעו" ויגלו שהם סתם יוצאים פארשים, כמו שקרה לי ולהרבה אחרים.
אתה אומר את זה כאילו השתלט עלייך דיבוק שגרם לך לא למחוק את זה כל פעם שניסית, שהיה לך דחף לא למחוק. בסה"כ זה שימש אותך לקשר בין החברים שלך, לא? אז למה למחוק? אפשר לחשוב שזה משתלט לך על החיים. קח בפרופורציה.
שמע, הפייסבוק זה גוזל זמן אחד גדול. בשביל קשר עם חברים יש ICQ ולא חסרים אתרים שמאפשרים אחסון של אלבומי תמונות. אני יותר מעדיף ככה.
מה גוזל זמן? זה קיצור דרך לכל הדברים שאתה עושה ביומיום. מעלה תמונות למקום אחד, דעות/מחשבות/משפטים למקום אחד, ווידאו למקום אחד, במקום אחד עוקב אחרי כ-ל החברים שלך, אחרי עדכונים של אתרי אינטנרט, מתעדכן בדברים שאתה אוהב. מה בדיוק החיסרון פה אני לא מבין..
החסרון פה זה בידיוק מה שכתבת למעלה, שיש שם הכל, בנוסף לכך גם משחקים וכו' וכו' שגוררים אותך לשבת מול המסך שעות על גבי שעות.
אתה מגזים לגמריי. אתה כנראה פיתחת לזה אובססיה מטורפת, שמשתלטת לך על החיים. "גוררים אותך לשבת על המסך שעות על גבי שעות" זה משפט של אובססיבי ואחד שלא יודע לשים גבולות. רוב האנשים לא "נגררים" אחרי דברים בפייסבוק. אני נכנס לבדוק עדכונים, נגיד עברו 10 שעות מהפעם האחרונה שבדקתי, רואה שיש דבריםם מעניינים, מגיב פה שם איזה סטטוס חדש כמה לייקים, וזהו. העניין לוקח בדיוק 5 דקות. ואתה גם אומר את זה כאילו מכריחים אותך לעשות את זה. אל תשכח שבסופו של דבר אתה יכול להפסיק מתי שבא לך. אתה חושב שאתה לא יכול להפסיק עם הפייסבוק? זאת כבר בעיה אחרת, ובאמת תשתדל לבדוק אותה או משהו כזה. כי זה יכול להתפתח למקומות לא נעימים.
עזוב, לא הבנת ובקצב הזה גם לא נראה לי שתבין. אני פשוט מעדיף בלי הפייסבוק וזהו. אם הייתי באמת מכור כמו שאתה מתאר את זה... לא הייתי חושב בכלל על למחוק. פשוט גם השעה + - שאני יושב על הפייסבוק ביום חשובה לי ואני מנסה לפנות לעצמי כמה שיותר זמן. זה הכל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני אבין אם תסביר לי כמו שצריך. בסה"כ אין שום חסרון בפייסבוק. אנשים פשוט מתאמצים להמציא ("זה מוחק את הפרטיות" "זה מוחק את חיי החברה" "זה ממכר") כדי לצאת לידי חובה ומעניין שדווקא אותם אנשים לא מפסיקים. בסה"כ מדובר באתר אינטרנט שמאפשר לך לתקשר עם חבריך בצורה הכי קלילה ומגניבה שיש. לא על סיגריות, הימורים, דברים שאשכרה פוגעים בך. אנשים מרצים לי למה לא כדאי להיות בפייסבוק. גיב מי א פאקינר ברייק. לא רוצים פייסבוק? לא צריך, אבל מה אתם מנסים לשכנע את כל העולם ואישתו שהפייסבוק זה השטן. ההודעה כמובן נועדה לפרוק תסכול, לא מכוונת אלייך ספציפית, למרות שכדאי שאתה תעשה חושבים - אם הפייסבוק חשוב שלך והוא כלי שמשמש אותך ואתה מוצא בו תועלת - אין שום סיבה למחוק אותו.
חוץ מכל מה שהזכרתי למעלה, התחלתי גם להבין שהדבר הזה טיפשי. למה לי לשתף את כל החברים שלי במה שאני עושה באותו הרגע? יש אנשים שכבר לא יכולים לצאת מהבית בלי להודיע על זה בפייסבוק. אולי אתה עוד לא נתקלת בתופעה כזאת אבל תאמין לי, יש ויש גם הרבה יותר גרועים. לא מעניין אותי מי נכנס עכשיו לשירותים, מי יוצא מהבית או מי הולך לישון ואני גם לא ממש מעוניין לדעת כמה כסף הרווחת בפוקר או כמה קרשים קיבלת במתנה לחווה. זו שטות אחת גדולה. אנשים היום גם מחוץ לפייסבוק התחילו לדבר בשפה הזו, "לייק!", "למה לא השארת קומנט?". עזוב אותך.