אבוי לבושה. הסיאטל סיהוקס בפלייאוף עם מאזן 7-9, הקבוצה הראשונה בהיסטוריה שנכנסת לפלייאוף עם מאזן שלילי. מעניין כמה קולות שקוראים לשינוי השיטה נשמע היום. תמונת הפלייאוף: AFC: בשבת אינדי מארחים את הג'טס בראשון הצ'יפס מארחים את בולטימור ניו אינגלנד ופיטסבורג ב-bye NFC: בשבת סיאטל מארחים את הסיינטס בראשון פילי מארחים את הפאק (משחק בין שתי הקבוצות הכי טובות ב-NFC לטעמי כבר בשלב הזה של הפלייאוף) אטלנטה ושיקגו ב-bye משחק גדול בפילי, שני משחקים משובחים ב-AFC, שיהיה לנו בכיף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
ברט פארב טוען שהפעם הוא פורש לתמיד... באמת. נשבע לכם. האמת שהפעם יש לי הרגשה שזו פרישה אמיתית. לא חושב שיהיה לו איזשהו טעם של עוד אחרי הדרך שבה הסתיימה העונה שלו. אני חייב להחמיא לגרין ביי פאקרס על הניצחון הקשה והחשוב מול שיקגו אתמול. ניצחון שהושג למרות משחק רע מאוד של האופנסיב ליין שלהם, שלא הצליחו להגן בכלל על ארון רודג'רס, מה שמנע מהפאק לייצר רצף מהלכים ראוי בחלק ההתקפי. זה היה ניצחון של הגנת גרין ביי, כפי שנצחונות במאני טיים של העונה צריכים להיות. משחק גדול במיוחד היה לאיש המשחק לטעמי, אריק וולדן. אריק מי אתם שואלים? גם אני שואל את אותה השאלה. אריק וולדן, שחקן שגרין ביי אספו מהרחוב באמצע העונה, פתח במשחק NFL בפעם השנייה בחייו בלבד ופשוט התפוצץ על המגרש. 11 תיקולים (הוביל את הקבוצה) מתוכם 2 סאקים מעמדת האאוטסייד ליינבקר. סיפור סינדרלה אדיר. גרין ביי השנה עושים דברים שלא ייאמנו עם שחקנים שאף אחד לא שמע עליהם, שמקבלים את ההזדמנות בלית ברירה בשל מכת הפציעות שפקדה את הקבוצה. שחקנים שאף אחד לא שמע עליהם עד העונה כמו וולדן, צ'ארלי פפרה והווארד גרין הם חלק אינטגרלי מהגנה שמדורגת במקום השני בליגה מבחינת scoring defense (אחרי פיטסבורג כמובן).
מייק ויק נראה עייף. ההגנות למדו לנטרל אותו בצורה יעילה יותר והוא פשוט חוטף מכות. המספרים שלו בנסיגה בחודש האחרון והוא מאבד כדורים בקצב של מעל אחד למשחק ב7 השבועות האחרונים. המומנטום עם גרין ביי שכבר ניצחה העונה פעם אחת את פילי. חבל שאחת משתי הקבוצות האלו תודח בעוד שSNOOZ FEST כמו שיקאגו מקבלת ביי. גרין ביי היא לא מאץ' אפ טוב לפילדלפיה (ההגנה של הפאק טופ 3 בליגה, פאס ראש פנטסטי עם קליי מאת'יוס החיה, סקונדרי אתלטי) ולדעתי רוג'רס סוף סוף ינצח משחק פלייאוף רציני. בAFC, הקולטס הרוויחו בענק. יש להם כל כך הרבה בעיות בהגנה, בהתקפה ובספיישל טימז וזו אולי האינדי החלשה ביותר בעידן מאנינג שהגיעה לפלייאוף ובעיני הם היו מפסידים לבולטימור אבל כעת הם מקבלים את הקבוצה השנייה הכי חלשה מאילו שנשארו עם הקורטרבאק הכי פחות מנוסה. ההגנה של הג'טס חיה על המוניטין של השנה שעברה והעונה היא לא כל כך מאיימת בעיני, הסקונדרי חשוף לחלוטין, הקבוצה לא מייצרת מספיק אינטרספשנס ומשחק הריצה בקאנטים. לסאנצ'ז יש סנטייה TO STEP UP כשזה משנה אבל מצטער, הוא לא מנצח את פייטון מאנינג באינדי. זה יהיה משחק צמוד כי הקולטס פשוט לא מסוגלים להביס קבוצות השנה (להוציא את הג'איינטס) אבל ההתקפה של הג'טס פשוט לא טובה מספיק בכדי לנצח את מאנינג בSHOOTOUT. במשחק השני, הבלוף של קנזס סיטי יחשף. לא ניצחו אף קבוצה חזקה כל השנה, נהנו מלו"ז מאוד נוח ובולטימור, קבוצה מאומנת היטב, עם הגנה טופ 3 בליגה, שחקנים מנוסים בכל עמדה חוץ מהQB וכזו ששחטה את הפאטס בפוקסבורו בשנה שעברה ולא מפחדת ממשחקי חוץ, תנצח בארוו הד בהפרש של טאץ' דאון אחד לפחות. התחזית שלי לסיבוב הבא: AFC - פאטריוטס נגד בולטימור, פיטסבורג נגד אינדי. NFC - אטלנטה נגד גרין ביי, שיקאגו נגד הסיינטס.
קנזס סיטי על אמת, אני אומר לכם. הג'טס לוקחים באינדי, ניו אורלינס ופילדלפיה יעלו ב-NFC. פלייאוף לא רע בכלל, להוציא את הזוהמה של סיאטל (איך ספגנולו נתן לזה לקרות?)
כי סיינט לואיס הייתה אופציה קוסמת יותר? ברבע הראשון החלטתי שאני אוהד את סיטאל במשחק הזה כי נזכרתי שהראמס הובסו בבית ע"י הסיינטס. סיאטל לפחות הובסו על ידיהם בחוץ, בבית עם הקהל הרועש אולי הם יהיו שווים משחק טיפה יותר צמוד.
כן, אני מעדיף קבוצה ששנה שעברה סיימה עם ניצחון אחד תשווה את מאזנה ל-8-8, מאשר שקבוצת 9-7 תארח משחק פלייאוף.
הקומיש פונה לאוהדים ומסביר את עמדות הליגה לקראת המו"מ שייערך בין הליגה לבין איגוד השחקנים בחודשים הקרובים. אני תומך ב-2 הנקודות העיקריות שהקומיש הציג: 1) אני בעד הארכת העונה ל-18 משחקים תוך קיצוץ במשחקי הפרי-סיזן 2) אני בעד (ונראה לי שכל מי שקשור לליגה, מהבעלים ועד השחקנים, מסכימים על זה) הגבלת המשכורות שמשולמות לרוקיז, שנהיו פשוט מגוחכות בשנים האחרונות ומהוות בראש ובראשונה פגיעה בשחקנים הותיקים בליגה, אלה שכבר הוכיחו את עצמם ב-NFL. כשיש תקרת שכר, וחלק ניכר מהמשכורות שהקבוצה משלמת הולך על פישרים שנבחרו בסיבוב הראשון ועוד לא עשו כלום ב-NFL, הנתח שנשאר לותיקים קטן יותר. קרוסלת המאמנים מסתובבת בימים אלה במהירות מסחררת. מאמנים כמו ג'ון פוקס ואריק מנג'יני כבר נשלחו לבתיהם, וייתכן שנשמע על שמות נוספים שאיבדו את עבודתם בימים הקרובים. אליאור מה דעתך על המינוי של ג'ון אלויי? ועל המועמדות של ג'ים הרבואו לעמדת המאמן?
סיינט לואיס היא קבוצת 7-9 בעצמה שפספסה את הפלייאוף כי... היא לא הצליחה לנצח קבוצת 7-9 אחרת. הדיוויז'ן הזה סטטיסטית הוא אחד מהטופ 3 הגרועים בכל הזמנים והאלופה שלו היא הגרועה ביותר אי פעם. שתי הקבוצות הללו מזוויעות באותה מידה וגם אם הראמס היו עולים מ8-8 זה לא היה משנה דבר.
אני חושב שהמינוי הוא סוג של גימיק שבולן היה חייב לעשות אחרי הפיאסקו עם מקדניאלס. הפרנצ'ייז ספג מכות בכל החזיתות - החל מעניינים מקצועיים על המגרש כמו חוסר הכישרון וטים טיבו שהיה ונותר סימן שאלה עצום דרך מכירת כרטיסים חלשה ועד בסיס אוהדים שכבר היה על הגדרות ואיבד אמון בכל המערכת. בולן היה חייב לעשות משהו כדי להפסיק את הדימום, ומה טוב יותר מאשר להביא את האיש שמזוהה עם הברונקוז יותר מכל דבר אחר בעולם?. הבן אדם ידוע כמנהיג כריזמטי עם יושרה מקצועית, ובשנים האחרונות גם כאיש עסקים מוצלח מאוד. בקיצור - ההפך הגמור ממקדניאלס. לכן זה די מובן למה בולן פנה לאלוויי. מה שעדיין לא כ"כ מובן זה ה-ROLE שיהיה לו בפרנצ'ייז. לא ברור האם הוא יהיה GM קלאסי ויריץ את האירגון או אולי דמות מאחורי הקלעים שתמשוך לפה שמות גדולים בפרי אייג'נסי. בכלל בשנים האחרונות היה המון שמועות שהוא יהיה האיש שירכוש את הפרנצ'ייז מפאט בולן עקב מצבו הבריאותי ולדעתי אם הקבוצה תצליח תחתיו בשנים הקרובות זה גם יקרה. בקשר להרבואו, לפי הפירסומים הוא המועמד המועדף על אלוויי אבל קשה לי לראות אותו מגיע ל-NFL בלי אנדרו לאק. עד אתמול בצהריים היו שמועות שאלוויי ינסה לשכנע אותו להגיע ולהציע לקרוליינה את טיבו+הבחירה השנייה בתמורה ללאק אבל בינתיים זה לא נראה כאילו הם פתוחים להצעות ואפשר להבין למה. אגב, בנוסף אלינו, גם מיאמי וסן פרנסיסקו מביעות בו עניין ועם יד על הלב לדעתי מדובר ב-2 אופציות הרבה יותר קוסמות (במיוחד סן פראן בשל המיקום הגיאוגרפי והסיכוי למכור את הפארם בשביל לאק) אם מוציאים מהמשוואה את ההיסטוריה של אלוויי בסטנפורד וכו'. אישית אני מוכן לתת ביצה כדי שיגיע ואיכשהו יעשה עם לאק תרגיל סטייל איליי מאנינג אבל זה הרבה מעבר ללונגשוט.
אם עוד היו איזשהם ספקות לגבי מה קרוליינה הולכת לעשות עם הבחירה הראשונה בדראפט הם הוסרו באופן די רשמי - לפי שני גורמים בכירים בקבוצה הם הולכים לבחור באנדרו לאק (במידה והוא ייצא לדראפט השנה כמובן). זו חתיכת סטירת לחי לג'ימי קלאוסן, בו הפנתרים השקיעו בחירת סיבוב שני בעונה שעברה ולא בדיוק נתנו לו את התנאים האופטימליים לשחק בהם העונה. אבל זו סטירת לחי שכנראה מתבקשת, כי לפי כל המומחים אנדרו לאק הוא המנייה הכי בטוחה שהיתה בראש הדראפט מאז פייטון מאנינג. ועל שחקן כזה אי אפשר לוותר, גם אם הבאת לך QB צעיר לקבוצה עונה קודם לכן. כפי שאליאור ציין בשמועות על דנבר, גם בברונקוס יהיו מוכנים לזרוק את כל פרויקט טיבו לפח אחרי שנה בלבד אם תינתן להם ההזדמנות להביא את לאק. מה יהיה עם הדראפט של הבילס, שזכו בבחירה השלישית overall? בגלל שניצחנו קצת יותר מדי השנה אנדרו לאק כבר לא יגיע אלינו. לקחת את אחד הקוורטרבקים האחרים בדראפט עם הבחירה השלישית יהיה reach די רציני. לכן הייתי רוצה לראות אותנו הולכים עם בחירה סולידית יותר של שחקן קו הגנה (או שחקן קו התקפה אם אחד מהם יצליח להתבלט בחודשים הקרובים). הדראפט הקרוב הולך להיות דראפט של שחקני הגנה, ובעיקר שחקני קו הגנה וקורנרים. יש עומק ואיכות נדירים בשתי העמדות האלה השנה. בסקנדרי אנחנו מסודרים, אבל לא יזיק לנו איזה שחקן קו הגנה דומיננטי שיבצר את הגנת הריצה הרעועה שלנו וייתן גם פאס ראש על הדרך. בסיבוב השני אולי אפשר להביא את אחד ה-QB's כפרויקט לטווח קצת יותר ארוך, ובינתיים לתת קרדיט בעונה הבאה לפיצפטריק שדי הרשים העונה בסה"כ.
Nigel Winterburn: אתה צריך לזכור, לא בטוח שלאק יכנס לדראפט הזה. אז יש לבילס מספיק זמן להיות גרועים בעונה הבאה. למרות שקשה לי להאמין שזה יקרה, נבנית שם קבוצה טובה.
http://sports.espn.go.com/ncf/news/story?id=5995754 הבחור רוצה לסיים את התואר, אבל לפי דעתי זה יותר מזה (לא לרצות לשחק בקרוליינה).
כנראה שזה שילוב של שני הדברים. אם כי גם בשנה הבאה (אלא אם כן המנייה שלו תיפול בעונה הקרובה, מה שגם כן יכול לקרות מכל מיני סיבות) הוא כנראה ייבחר ע"י הקבוצה הגרועה ביותר בליגה. להיות הבחירה הראשונה overall זה לא רק ללקק דבש. הרבה יותר נוח, אם ניקח לדוגמא את הדראפט של לפני שנתיים, להיות ה-QB השני/שלישי שנבחר בדראפט וליפול בקבוצה נורמלית (סטייל מארק סאנצ'ז שנפל לתוך קבוצה שהיתה כמעט מושלמת בכל העמדות למעט עמדת ה-Q מאשר להיות הבחירה הראשונה overall וליפול בקבוצה בעייתית עם הרבה חורים מעבר לעמדת ה-QB (סטייל מת'יו סטאפורד שהגיע לדטרויט נטולת קו ההתקפה, מה שכבר עלה לו בכמה פציעות). נראה לי שמה ששיחק את התפקיד העיקרי בהחלטה של לאק היה הרצון שלו להשלים את התואר שלו בארכיטקטורה. יש עוד אנשים בעולם הפוטבול שגם הדברים האלה חשובים להם. במיוחד כשמדובר באנשים שלומדים בסטנפורד. יש מקורות שטוענים שגם חוסר הבהירות לגבי מה שיקרה בליגה העונה הקרובה, כולל אפשרות של שביתת שחקנים, תרמו להחלטה של לאק. ההחלטה הזו כמובן משנה לגמרי את כל תמונת הדראפט. אפשר לזרוק את כל התחזיות שראינו עד עכשיו לפח. האם אחד מה-QBs האחרים מספיק טובים כדי להיבחר במקום הראשון ע"י קרוליינה? נכון לעכשיו כנראה שלא, אבל האם מישהו מהם יצליח להתבלט מעל היתר בחודשים הקרובים עד כדי טיפוס עד ראש הדראפט? יהיה מעניין לעקוב אחרי ההתפתחויות בנושא הדראפט השנה. אני כבר כמה עונות מרגיש שיש לנו קבוצה עם בסיס צעיר מצוין שאמורה רק ללכת ולהתקדם עם השנים. הבעיה היא שבכל פעם שאחד הצעירים המבטיחים שלנו מבשיל ומתקרב לסיום חוזה הרוקי שלו הוא עוזב את הקבוצה. גם השחקנים וגם ההנהלה שלנו אשמים בכך. וכך נוצר מצב שבו אנחנו מפתחים שחקנים היטב אבל מאבדים אותם ברגע שהם נהיים המוצר המוגמר, מה שגורם לנו להיות קבוצה בבנייה מתמדת שרחוקה באופן קבוע ממקום בפלייאוף. זה עלול לקרות בחודשים הקרובים עם פול פוזלאזני ודונטה וויטנר, שני ה-מנהיגים של ההגנה שלנו.
יש מקורות שטוענים שגם חוסר הבהירות לגבי מה שיקרה בליגה העונה הקרובה, כולל אפשרות של שביתת שחקנים, תרמו להחלטה של לאק. [/QUOTE] שמעתי על העניין הזה, אבל שללאק היה מידע פנימי בנוגע ללוקאאוט ולכן הוא לא רוצה להצטרף. הרי אם תהיה שביתה אז כל הרוקיס נדפקים לא? חוץ מזה, בקשר לתואר שהוא עושה, לפי מה שאני יודע אפשר לעשות אותו גם בNFL, לא?
ג'ים הרבו, מאמן סטנפורד סיכם עם ה49רס ! 5 מיליון לשנה... אישית, אני לא יודע כל כך איך להגיב למינוי הזה אבל הרבו עצמו לא עשה הרבה בקולג'ים. שיהיה בהצלחה בכל אופן. ביל סימונס ענק, עוד טור מדהים שלו http://sports.espn.go.com/espn/page2/story...ks&sportCat=nfl