הקאובויז יכולים להחתים מחר את טום בריידי - עד שג'ייסון גארת לא עף מהקבוצה הם לא זוכים בשום דבר. אחד המאמנים המפגרים בליגה, וכעת כש5 האחרים פוטרו הוא מתחרה חזק למקום הראשון. גם לא יזיק אם ג'רי ג'ונס ישכור GM שיודע לבנות רוסטר או לבחור שחקנים בדראפט, אבל אין סיכוי שזה יקרה בזמן הקרוב. הNFL היא לא ליגה של כישרון. היא ליגה של אימון ומשמעת. הקאוביז אחת מהקבוצות הכי לא ממושמעות, צפויות ולא מאומנות בליגה. בייחד עם העובדה שהם קבוצה לא עמוקה (ה22 המתחילים שלהם אכן מאוד מוכשרים, אך הדרופ אצל השחקנים ה35-53 פשוט גדול מדי ולכן כלל שנה כשפציעות קורות הקבוצה נופלת מצוק. לכן הדיבורים של "דאלאס אנדר אצ'יברים הוא שגוי. הסגל שלהם ככלל לא עמוק לחלוטין), מקבלים cluster fuck אחד גדול ותרחיש ידוע מראש. בזמן שלאפסים כמו אלכס סמית' יש את הארבו שגורם לו להציג מספרים כמו של ג'ו מונטנה, העובדה שרומו - אחד מעשרת הQB הכי טובים בליגה בקלות - בכלל מצליח לשחק כמו שהוא משחק (הוא אמנם עושה טעוות בזמן הכי גרוע בעולם, אבל הוא זה שגם מביא את הקבוצה שלו בכדי בכלל להיות במצב שהטעויות האלו ישנו משהו) עם מאמן כמו גארת לצידו לאורך כל הקריירה זו תעודת זכות עבורו. יש סיבה שהקורטרבאקים הכי טובים בליגה הם בריידי, רוג'רס, פלאקו, איליי, בן ולאק. תסתכלו על הארגונים שלהם. על המאמנים. שימו את הדארלינג של התקשורת מאט ראיין, שמשחק בדום, אצל קבוצה מנוהלת היטב ויציבה, וגם בעיר בלי שום לחץ או ציפיות קבועות להצלחה (היסטורית, אטלנטה היא אחת מערי הספורט הכושלות בארה"ב) בקאובויז ואני רוצה לראות אותו. רומו עושה מה שהוא צריך לעשות בדאלאס וכמות הVENOM שגארת לא מקבל מהתקשורת פשוט מדהימה אותי. טוני רומו הוא הבעיה האחרונה של הדאלאס קאובויז.
אני לא רואה מישהו שיושב כרגע על אחד הספסלים בליגה מגיע והופך לסטארטר לגיטימי. אתה יכול לבוא ולטעון שהבעייה היא אצלי - אבל אפילו קבוצות עם הרבה יותר מרחב תימרון והרבה פחות מוניטין להפסיד לא רואות את זה, אז קשה לטעון נגד ג'רי ג'ונס (הרי כשהוא רואה את זה - כסף זה הדבר האחרון שעוצר אותו). הייתה קרוסלת קווטרבקים כל כך גדולה באוף סיזן הזה וזה עדיין השאיר את פלין לחכות למשיח (קארסון פאלמר) כדי לראות אם הוא מקבל ג'וב בקבוצה הכי גרועה ולא רלוונטית בליגה. כתבתי את הפוסט הקודם בגלל שאני כן חושב שיש לבויז פוטנציאל בסגל. אבל לחתוך את רומו אומר ללכת לבנייה מחדש כי אין להם דרך להשיג קווטרבק בשנתיים הקרובות והם לא ישלמו שנתיים לכולם כדי לחכות לאיזה ילד מהקולג' (מה גם שהשחקנים עצמם לא מפגרים ואף אחד לא יחתום איתם בעונה הבאה). רומו אולי לוזר אבל הוא עדיין עושה את העבודה מדי פעם. אני כן חושב שהוא האופציה הכי טובה שהייתה לג'רי ג'ונס.
dude, אתה תולה הכל בגארת והבעלים וכל מי שמאחורה ועם חלק מהדברים שאמרת אני מסכים, אני באמת לא יודע מה גארת עושה שם עדיין ואני חושב שלמשל לפטר את ראיין היה לא נכון, הוא אמנם לא היה להיט אבל הוא DC סביר ועדיף נניח על מה שיש לי בפטס (בהרבה), אבל לטעון שבגלל זה טוני רומו מסריח והוא הבעיה האחרונה שלהם זה קצת להסחף, רומו הוא מוכשר ולאף אחד אין טענה אחרת כי זה נכון אבל הוא פשוט מסריח כשצריך, צריך לדעת מתי לחתוך ועכשיו היה הזמן, אני לא יודע למה ג'רי ג'ונס לא עשה את זה אבל זה לא משנה, הבויס מפסידים פה בכל מקרה לדעתי. אגב, איפה פייטון?
1) לי זה לא ברור שרומו לא יגיע לשום מקום בקריירה. מי השקרן שמוכן לספר לנו שהוא צפה לומבארדי טרופי לג'ו פלאקו? או לאיליי מאנינג ב-2007? אנשים לא מבינים עד כמה השילוב של הגעה לפלייאוף+הצלחה בפלייאוף+טבעת אליפות הוא נדיר ומצריך המון המון מזל, גם לקבוצות מצויינות. על אחת כמה וכמה גן החיות ש-JJ מריץ. הדוגמה הטובה ביותר שעולה לי לראש (ואני בכוונה מקצין) - פייטון מאנינג. לבן אדם יש רקורד שלילי בפלייאוף (9-11) כש-8 מתוכם הם ONE AND DONE. בהנחה שבליצ'יט ושות' לא מתפרקים שם בחצי השני ב-2006 והוא לא משיג את הטבעת המיוחלת, האם גם לקולטס היו מייעצים לחתוך אותו בסוף העונה? שאלה רטורית. רומו הוא לא פייטון וכנראה לעולם לא יהיה אפילו חצי ממנו. מה הוא כן? טופ 10 QB בליגה. עם ידיים קשורות ורגליים כרותות. אין זריקה בספר שהוא לא מסוגל לבצע. אתה צריך להיות חולה נפש ברמות מקדניאלסיות כדי לוותר על דבר כזה בליגה שמפוצצת בסאנצ'זים וקאסלים. אוהדים שלא חוו על בשרם את החוויה הזאת לא מבינים באיזה גהינום מדובר אז קל להם לזלזל ב-QBS כמו רומו. כל מה שצריך לעשות זה פשוט להסתכל על ארגונים כמו קליבלנד, בולטימור והג'טס ב-10-15 שנה האחרונות ולהבין כמה קשה לגדל בליגה הזאת QB שמתקרב לחצי מהכישרון שרומו מביא לשולחן. 2) "QB צעיר ומוכשר" - סיסמא ריקה מתוכן. מי זה "ה-QB הצעיר והמוכשר" שמסתובב בליגה ושווה 8-10 ניצחונות באחד הבתים הכי תחרותיים בליגה? מאט פלין? זה שג'ו פילבין ה-OC שלו העדיף להעביר אוף סיזן שלם בסשן מציצות לאלכס סמית האפסון כדי שיחתום אצלו וכשזה לא יצא לפועל לקח את הצ'אנס בדראפט עם פרוייקט לא ברור ומאט מור? או זה ש-4 חודשים אחרי שחתם בקבוצה נזרק למעמקי הספסל בשביל רוקי שנבחר בסיבוב השלישי ושנה אחרי כבר מוצע לכל קבוצה שמוכנה לתת בתמורה קונדום משומש של אריתראי? ראיין "מאט קאסל 2.0 בלי העונה השקרית" מאלט? חוץ משם של בירה מסריחה וניל דאונ'ס מושלמים בבלו אאוטס מה עוד אנשים באמת יודעים עליו? האם הם גם מאמינים שלו היה מדובר בפרוספקט ששווה 4 אגורות בשוק הפשפשים הגאון מלוך נס באמת היה שם אותו על הבלוק? קולב? תותח העל שאיבד את העבודה לג'וש סקלטון? קאסל? האיש ש-80 אלף אוהדים בבית הריעו כשנפצע וירד מהמגרש באלונקה? או שאולי אלה עשרות ה-LUCK'S וה-RGIII'S שמתעתדים להגיע בחודש הבא לליגה? 3) הגיע הזמן שאנשים יקדישו את ה-3 דקות וחצי לקריאת BREAKDOWNS של חוזים ב-NFL. משוואה קצרה - 180 מיליון ל-7 שנים לג'סטין ורלאנדר ובאסטר פוזי ≠ 110 מיליון ל-6 שנים לטוני רומו וג'ו פלאקו. כלי התקשורת דוחפים את ההסברים עמוק בתוך הבלוגס ושאר יערות אפלים כדי לא לעצור את גל הטמטום שפוצח ברחבי העולם וגורם לאנשים לגחך על CAP GURUS שמבינים טיפה יותר מהם אבל זה לא אומר שלא צריך לעשות את זה. החוזה של רומו לצורך העניין שווה 65 מיליון ל-4 שנים. 55 מובטחים לגמרי, מה שאומר שאחרי השנה השלישית דאלאס יכולה לחתוך אותו עם מעט מאוד DEAD MONEY שייחשב נגדה בשנה שלאחר מכן. במידה ורוצים להמשיך? כמו במקרה של פלאקו - ריסטראקצ'ר (רק שבניגוד לבולטימור שתצטרך לעשות את זה אחרי 3 שנים, דאלאס מקבלת שנה רביעית ידידותית). מה ה-CAP HITS בשלוש שנים האלה? 2013 - 11.8M$ 2014 - 21.7M$ 2015 - 25.2M$ 2016 - 15.1M$ לפני שקורעים את הבגדים ושמים שקי עפר על הראש - ב-2014 ו-2015 ה-BASE SALARY שלו הן 13.5M$ ו-17M$ בהתאמה. את שתי המשכורות האלו דאלאס יכולה להוריד לכדי משכורת מינימום ופשוט לדחוף את כל ההפרש שייחשב כ-SIGNING BOUNS. כלומר - רומו יקבל את הסכומים האלה אבל ה-CAP HITS יהיו נמוכים משמעותית מהמספרים הנוכחיים, מה שלמעשה יפנה לא מעט מקום לקאובויז בתקרה המאוד צפופה שלה החל מהעונה הבאה. כמו במקרה פלאקו ובולטימור - זה חוזה ידידותי וטוב גם לשחקן וגם לקבוצה.
"1) לי זה לא ברור שרומו לא יגיע לשום מקום בקריירה. מי השקרן שמוכן לספר לנו שהוא צפה לומבארדי טרופי לג'ו פלאקו? או לאיליי מאנינג ב-2007? אנשים לא מבינים עד כמה השילוב של הגעה לפלייאוף+הצלחה בפלייאוף+טבעת אליפות הוא נדיר ומצריך המון המון מזל, גם לקבוצות מצויינות. על אחת כמה וכמה גן החיות ש-JJ מריץ. " בני כמה הם היו (יותר נכון איליי) כשהם זכו? בן כמה טוני רומו עכשיו? אף-אחד לא ביקש מטוני רומו לזכות באליפות כל עונה או אף אחד לא אמר שצריך להעיף אותו מדאלאס כי הוא לא זכה באליפות עד עכשיו אבל כמה ניצחונות יש לו בפלייאוף עד עכשיו? 1. לג'ו פלאקו היה יותר עוד לפני שזכה בסופרבול. talent wise? הוא לא נופל מהם אבל הגענו כבר למצב שלאף אכפת לא אחד מהטלנט כי אין שום דבר מאחורי זה. "הדוגמה הטובה ביותר שעולה לי לראש (ואני בכוונה מקצין) - פייטון מאנינג. לבן אדם יש רקורד שלילי בפלייאוף (9-11) כש-8 מתוכם הם ONE AND DONE. בהנחה שבליצ'יט ושות' לא מתפרקים שם בחצי השני ב-2006 והוא לא משיג את הטבעת המיוחלת, האם גם לקולטס היו מייעצים לחתוך אותו בסוף העונה? שאלה רטורית. רומו הוא לא פייטון וכנראה לעולם לא יהיה אפילו חצי ממנו. מה הוא כן? טופ 10 QB בליגה. עם ידיים קשורות ורגליים כרותות. אין זריקה בספר שהוא לא מסוגל לבצע. אתה צריך להיות חולה נפש ברמות מקדניאלסיות כדי לוותר על דבר כזה בליגה שמפוצצת בסאנצ'זים וקאסלים. אוהדים שלא חוו על בשרם את החוויה הזאת לא מבינים באיזה גהינום מדובר אז קל להם לזלזל ב-QBS כמו רומו. כל מה שצריך לעשות זה פשוט להסתכל על ארגונים כמו קליבלנד, בולטימור והג'טס ב-10-15 שנה האחרונות ולהבין כמה קשה לגדל בליגה הזאת QB שמתקרב לחצי מהכישרון שרומו מביא לשולחן." קודם כל, כמו שאמרת פייטון זה לא רומו ולפייטון היה יריב בחטיבה, אחד בשם בריידי ואין מה לעשות, גם זה צריך להיכנס לשקלול. "2) "QB צעיר ומוכשר" - סיסמא ריקה מתוכן. מי זה "ה-QB הצעיר והמוכשר" שמסתובב בליגה ושווה 8-10 ניצחונות באחד הבתים הכי תחרותיים בליגה? מאט פלין? זה שג'ו פילבין ה-OC שלו העדיף להעביר אוף סיזן שלם בסשן מציצות לאלכס סמית האפסון כדי שיחתום אצלו וכשזה לא יצא לפועל לקח את הצ'אנס בדראפט עם פרוייקט לא ברור ומאט מור? או זה ש-4 חודשים אחרי שחתם בקבוצה נזרק למעמקי הספסל בשביל רוקי שנבחר בסיבוב השלישי ושנה אחרי כבר מוצע לכל קבוצה שמוכנה לתת בתמורה קונדום משומש של אריתראי? ראיין "מאט קאסל 2.0 בלי העונה השקרית" מאלט? חוץ משם של בירה מסריחה וניל דאונ'ס מושלמים בבלו אאוטס מה עוד אנשים באמת יודעים עליו? האם הם גם מאמינים שלו היה מדובר בפרוספקט ששווה 4 אגורות בשוק הפשפשים הגאון מלוך נס באמת היה שם אותו על הבלוק? קולב? תותח העל שאיבד את העבודה לג'וש סקלטון? קאסל? האיש ש-80 אלף אוהדים בבית הריעו כשנפצע וירד מהמגרש באלונקה? או שאולי אלה עשרות ה-LUCK'S וה-RGIII'S שמתעתדים להגיע בחודש הבא לליגה?" עם כל מה שאתה אומר אני מסכים, אבל בוא נסתכל רגע על מה שהצ'יפס עשו - הם הביאו את אלכס סמית' בפעולה הכי מטומטמת שראיתי מפרנצ'ייז בשנים האחרונות, הניינרס אשכרה אנסו אותם בהסכמה. אבל למה זה מהלך כל כך גרוע? על פניו נראה שאלכס סמית' שווה משהו (דיברו איתי לא מזמן על הרייטינג שלו) פאק כל אחד יודע שאלכס סמית' שווה לתחת, אבל מה? בגלל מצב הQB בשוק זה נחשב בעיני כמה אנשים למהלך טוב. אני חושב שעדיף להביא מישהו צעיר עם פוטנציאל ולקוות שהוא לא יסריח כמו אלכס סמית', כי אלכס סמית' אנחנו יודעים שהוא מסריח וממנו אין תקווה, אז למה לא להביא מישהו צעיר? זה בדיוק מה שדאלאס לא עושים, אז אפשר לדבר על כמה שרומו מוכשר (וזה נכון) ובמצב הנוכחי אין QB טוב ממנו בחוץ (וזה נכון) אבל לאן כבר תגיע איתו אם לא הגעת עד עכשיו? אני מעדיף QB שיתברר כמסריח אבל לפחות תהיה תקווה מאשר אחד שאני יודע שיסריח את השועלים כל פעם שאני צריך אותו. אני אישית מחבב את הבויס כארגון ואני דווקא ישמח לראות את רומו מצליח אבל אני כבר לא רואה את זה קורה.
הגיל לא משנה. רומו בן 33 = איליי בן 25. לשניהם היה/יש חלון מסויים שהם צריכים לנצל. איליי ב-2007 היה הבדיחה הכי גדולה בליגה. מארק סאנצ'ז על ספידים. אם הוא לא מביא את הריצה המטורפת ההיא בינואר מי יודע אם הג'איינטס לא חותכים אותו תוך שנה-שנתיים. האם רומו נראה כמו סאנצ'ז על ספידים? הבן אדם מסר 60 TDS בשנתיים האחרונות. הכישרון שם. ובכמויות שלא מגיעות כל יום או כל יומיים לליגה הזאת. אנשים צריכים ללמוד להעריך את זה. אל תביא לי את אלכס סמית' הסמרטוט רצפה הזה כדוגמה. רומו זה לא שחקן שכל הקריירה שלו היה בדיחה ואז הגיע מאמן שבנה הגנת ברזל כדי להחביא אותו ורק ביקש ממנו לא להפסיד משחקים. רומו ניצח לקאובויז משחקים ש-QBS מה-TIER של סמית'/קאסל/קולב היו מפסידים ב-3 TDS. הניצחונות שלו לא שונים מניצחונות של רודג'רס, בריידי, פייטון. QB ששם את כל ההתקפה על הגב שלו, מוביל קאמבקים, גאון NO HUDDLE (רומו הוא טופ 3 מהבחינה הזאת אחרי בריידי ופייטון), מתקתק זריקות מטורפות, חלקן לפיסחים וגידמים (לורנט רובינסון עד היום מסרסר לרומו את אשתו). פרנצ'ייז QB קוראים לזה. אין הרבה כאלה. איפה זה ואיפה הקומפלישנס ל-4 וחצי יארד של אלכס סמית'. ההבדל היחיד (והוא חתיכת הבדל) הוא היציבות והתפקוד בקלאץ'. זאת בעיה ואפילו לא קטנה אבל על זה אתה לא חותך שחקן עם SKILL SET שיש מצב שתעביר עכשיו עשור וחצי במדבר עד שתצליח לשחזר. אתה מנסה לפתור את הבעיה הזאת על ידי אימון, פסיכולוגים, זואולוגים, פרוקטולוגים ועל ידי תקווה שדברים ייפלו לך כמו שצריך. לא סתם הבאתי את איליי 2007 כדוגמה - אם היו מספרים לאנשים באותה שנה שהאוטיסט הזה ינצח משחק פלייאוף, שלא לומר ארבעה, שלא לומר בחוץ, שלא לומר סופרבול הם כנראה היו מאשפזים את עצמם מרצון בשלוותא. בדיוק כפי שחלקם יעשו היום אם יאמרו להם את אותם דברים על רומו.
הגיל כן משנה, איליי היה במצב בו היה לו עוד הרבה מה ללמוד בליגה הזאת, רומו כבר לא במצב הזה, הוא אמנם לא על סף פרישה אבל הוא גם לא ילד. אני לא רואה את דאלאס עושים משהו בקרוב, לאו דווקא בגלל רומו אלא גם בגלל המאמן וכל מה שמסביב, אני פשוט חושב שרומו הוא חלק לא קטן מהבעיה, מן הסתם, אי-אפשר להתעלם מהחוסר יכולת שלו להביא את מה שצריך ולשמור על עקביות.
סבבה אליאור, העלת טיעונים באמת טובים ונכונים, בוא נשאל אותך שאלה קצת שונה: מה קובע את החוזה של שחקן ב-NFL? פוטנציאל? הישגים? אני לא חושב שרומו הרוויח את הכסף הזה. ממש לא. הוא QB טוב אבל הוא לא עשה שום דבר בקריירה, וכל ה-95.6 רייטינג בקריירה וכל ה"משחקים שהוא ניצח" יכולים לקפוץ לי. אבל בסדר, לדעתי הוא לא הבעיה העיקרית. הוא חלק ממנה. הדאלאס קאובויס בשנים האחרונות הם קבוצה בינונית ששואפת גבוה מאוד. הארגון הזה כושל בגלל שהוא מציב לעצמו מטרות ולא עושה את הצעדים הנכונים כדי להגיע אליהן. זה מתחיל ב-GM, בניהול הכספים ובבחירת השחקנים, וממשיך בצוות האימון. ג'ונס שגה בבניית הסגל ושגה בבחירת המאמן. אם הוא רוצה לראות עוד פעם מה זה גביע לומברדי מקרוב הוא יצטרך לתפוס ביצים ולתקן את הטעויות שלו, ועדיף שנה אחת קודם. במקום זה הוא משאיר גם את גארת וגם את רומו, ועל הדרך איכשהו הוא נשאר בלי קאפ כדי להחתים את מי שהוא יביא בסוף אפריל. הקבוצה הזאת רקובה, והחבר'ה שמה לא מסוגלים להבין את זה כי כל שנה היא מסיימת ניצחון או שניים ממקום בפלייאוף. אז הם בטוחים שהם קרובים וששינוי קטן בנוסחא יביא לתוצאות אחרות. כמו לפטר את רוב ריאן ולהיפטר משחקנים כמו פיליקס ג'ונס וג'רלד סנסבואה. אני לא יודע אם צריך פה ריבילד אבל כן צריך כאן שינוי. ג'ונס, גארת, רומו. something's gotta give. אולי זה יקרה בינואר הבא.
ברור שפוטנציאל. החוק מס' 1 בספר של GMS הוא לעולם לא להסתנוור ולשלם על סמך PAST PRODUCTION אלא רק על FUTURE. זה לא משנה שרומו לא הרוויח את החוזה הזה על המגרש*. הוא קיבל אותו בגלל שתי סיבות - 1) MARKET VALUE - אלה הסכומים שקבוצות היו זורקות עליו ואף מעבר ברגע שהיה הופך לשחקן חופשי בתום העונה הבאה. 2) כישרון ופוטנציאל. כמה משחקים של ג'מארקוס ראסל ומארק סאנצ'ז אתה צריך לראות כדי אשכרה להעריך את שתי המושגים האלה שלרומו יש בטונות? כל הדברים שאתה אומר על JJ נכונים. האיש זקוק דחוף ל-REALITY CHECK שבגיל 409 עם רגל בקבר כנראה כבר לא יגיע. אם הוא היה מכיר בעובדה שהוא דינוזאור שתקוע בשנות ה-90 וממנה GM אמיתי ומנוסה שמבין בפוטבול לצד CAP GURU שיודע לנהל חוזים כמו שצריך (דנבר עשו את זה ברגע שלוציפר גורש מהעיר) אולי היה אפשר לקחת את הארגון הזה ברצינות. אבל זה עדיין לא הופך את החוזה לרומו לצעד שגוי. הבעיות של הקבוצה מתחילות הרבה לפניו ומסתיימות הרבה אחריו; מאמן. OC. אופנסיב ליין. רסיברים. משחק ריצה אמין. הגנה נורמלית. ספיישל טימז הולם. כמעט בכל אחד מהאספקטים האלה דאלאס כרגע בטופ 5 מהסוף בליגה. הסיפתח שלך לפיתרון לא אמור לכלול העפה של TOP 10 QB. להפך. קודם כל אתה צריך לעשות הכל כדי שיישאר ואז לטפל בכל השאר. *בת'כלס מי כן הרוויח לפי הסטנדרטים האלה? רודג'רס, בריידי, פייטון, איליי, בריז וביג בן. זה אומר ש-QBS כמו ראיין, רומו, קאטלר וסטאפורד צריכים להסתפק בנזיד עדשים? כרגע הם ב-TIER 2-3 אחרי העלית אבל יש להם מספיק כישרון ופוטנציאל כדי להצדיק את החוזים שהם מקבלים.
אבל past production מעיד על פוטנציאל. כל השמות שהזכרת - רודג'רס, ביג בן, בריידי - אתה מסכים איתי שיש להם מספיק כישרון להגיע לסופרבול עוד פעם בקריירה שלהם? חוץ מזה שמגיע להם תגמול. ככה העולם עובד. עשית משהו טוב - קבל את מה שמגיע לך - ג'ו פלאקו למשל, החוזה שלו הוא שילוב בין מה שהוא עשה, ובין האמונה שהוא מסוגל לעשות זאת שוב. שמות כמו טוני רומו ומאט סטאפורד, שהם כן tier 2, אין ספק, לא עשו מספיק בקריירה כדי להצדיק חוזים ברמה של tier 1 זאת דעתי. (אני לא חושב שלסטאפורד יש חוזה כזה גבוה אבל אני מדבר כרגע על רומו) הוא העמיד מספרים יפים? יפה לו. הוא יכול וצריך להביא את זה לשולחן, אבל הוא גם צריך להביא את העובדה שהוא לא ניצח משחק אחד חשוב בקריירה שלו. זה חלק ממנו בדיוק כמו שהכשרון שלו הוא חלק ממנו. אבל כל הדיונים האלה באמת מיותרים כל עוד ה-front office של הקאובויס לא משתנה. אין לרומו סיכוי לדפוק השנה ריצה כי הקבוצה מסביבו לא עמוקה מספיק, דמארקו מורי ושון לי נפצעו שנה שעברה למשל ולא היה מי שיתייצב במקומם, זה יכול לקרות גם השנה, אין להם רסיברים חוץ מבראיינט ואוסטין, יש שאלות לגבי האוליין שלהם חוץ מטיירון סמית'. בקיצור, חייב מישהו חדש שינהל את הקבוצה הזאת. אני מקווה שרומו יקבל קבוצה הולמת מסביבו יום אחד כדי שנוכל לראות אם הוא באמת מסוגל לעשות את מה שהפוטנציאל שלו אומר.
ב-NFL דברים עובדים אחרת ממשרד הייטק אקראי ברמת גן; מייק וואלאס כבר 3 שנים מגיע לעבודה 4 פעמים בשנה ועדיין קיבל חוזה מטורף כולל 30 מיליון מובטחים. למה? כי ג'ף איירלנד מאמין בו ובפוטנציאל שלו להפוך לטופ רסיבר שהוא מעולם לא היה בסטילרז. אנקואן בולדין נתן לפני חודשיים רצף לפנתיאון שהסתיים בסופרבול שבעולם אידיאלי היה מזכה אותו בהארכת חוזה וסיום קריירה כמו שמגיע לו. על ווס וולקר והבליצ'יט טריטמנט אין בכלל צורך להרחיב את הדיבור... במקרה של רומו, העבר מעיד על פוטנציאל לא ממומש. כמו גם על יכולת וכישרון מעל הממוצע שמסתובב בליגה אבל שעדיין לא באו לידי ביטוי במאני טיים. זה לא אומר אוטומטית שהוא גם לא יתממש בעתיד. כבר כתבתי שהגעה לפלייאוף, הצלחה בו ואליפות תלויים בכל כך הרבה משתנים שאי אפשר לחרוץ גורלות של אנשים לכאן או לכאן. זה לא שחור ולבן. מארק סאנצ'ז הגיע שנתיים רצוף ל-AFCCG תוך שהוא מנצח אושיות כמו פייטון ובריידי בחוץ ומתפקד כמו תותח בקלאץ', זה עושה אותו פחות זבל ממה שהוא? למה שרומו לא ייהנה מצורת החשיבה ההפוכה? אתה צריך לשנות את הגישה בקשר לחוזים ב-NFL. כל חוזה נראה אחרת לגמרי, בנוי אחרת לגמרי וניתן ממניעים שונים לגמרי. במקרה הספציפי של רומו - הוא נהנה מכך שלבוס שלו קוראים ג'רי ג'ונס ומהעובדה שאין לקבוצה שלו אופציה להביא לו מחליף חצי הולם בעתיד הנראה לעין. כל עוד זה לא תוקע את הקאפ של דאלאס (במקרה הזה - להפך) לאנשים לא צריכה להיות בעיה עם זה אלא אם הם סוציאליסטים מצביעי חד"ש ו/או ההורים של APNER1. (רודג'רס), סטאפורד וראיין הבאים בתור. אמורים לקבל חוזים דומים מאוד לרומו (ראיין יעבור אותו לדעתי) בקרוב מאוד.
שלחנו את פלין לריידרס תמורת בחירת סיבוב חמישי בדראפט הבא ובחירה תלויית הישגים בדראפט שאחריו. מצד אחד הוא בק אפ מעולה שכנראה לא נצליח להחליף עם אחת מהבחירות האלה, אבל היתרון האמיתי בעיסקה הזאת הוא שנפטרנו מהשכר שלו וזה קריטי במיוחד עכשיו כשהשארית מתחת לקאפ עוברת לשנה הבאה. במיוחד אחרי החוזה של הארווין אנחנו נצטרך כל פני בשביל להאריך חוזים של שחקני מפתח שעומדים לסיים את חוזי הרוקי שלהם ובהחלט מגיע להם תגמול (תומאס, שרמן וצ'נסלור הראשונים שקופצים לי לראש). מקווה שפלין יקבל שם את ההזדמנות שלו, הוא הרוויח אותה ביושר ויהיה מעניין לראות כמה הוא באמת שווה. חבל שזה יהיה בבית הקברות הזה, אבל אני מחזיק לו אצבעות בכל מקרה.
ובצעד מתבקש הריידרס שלחו את המושיע בדימוס קרסון פאלמר לאריזונה יחד עם בחירת סיבוב שביעי עבור בחירת סיבוב שישי (המאוחרת מבין השתיים) של אריזונה העונה. הקרדינלס אמנם נשארו עם שכר יחסית גדול, אבל הם מקבלים אפגרייד מידי על הקרקס שהיה להם בעמדה הכי חשובה במגרש. יש להם צוות רסיברים מעולה, ואם אריאנס יצליח לשפר את האופנסיב ליין לדעתי יש פוטנציאל לשידוך מוצלח מאוד. הNFC ווסט יהיה מאוד תחרותי בשנה הבאה. מצחיק שלפני שנתיים זה היה הNFC Worst והיום זה הדיוויז'ן החזק בליגה.
קרסון פלמר אפגרייד? "מצחיק שלפני שנתיים זה היה הNFC Worst והיום זה הדיוויז'ן החזק בליגה." Thats the nfl baby.