DNA שלכם או של הג'טס? איך בעונה כזאת הברונקוס עוד מסיימים עם המאזן הכי טוב בAFC? טירוף. להתראות טום קופלין, תודה על הכל אבל הגיע הזמן להגיד שלום. Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
שני דברים: הרגע הזה שאתה מגלה שרק 4 קבוצות שמו יותר נקודות העונה מהג'איינטס, ואנחנו עדיין עם בחירת טופ 10 בדראפט. #נראה לי שאני אתאבד עכשיו אני היחידי שמפחד מהקאובויס? בוא ניתן תרחיש אופטימי שטוני רומו חוזר מהפציעה כמו חדש והם לא בוחרים QB בבחירה השלישית אוברול. אם הם בוחרים באיזה RB (לא מצוי בפרוספקטים עדיין) או בפליימייקר הגנתי עם הבחירה הזאת, תחשבו לאיפה הם יכולים להגיע עונה הבאה. עם רומו, דז, האו-ליין הכי טוב בליגה, שון לי האנדרייטד, טיירון קרופורד, רנדי גרגורי וביירון ג'ונס עוד יתפתחו. ה-NFC EAST פחות או יותר חתום כבר מעכשיו.
איזה אירגון מחורבן. לא יודע מה היינו עושים אם לא היה כזה - כי אי אפשר להמציא כאלה דברים אוהרה כמעט נחנק מהדמעות כשהוא מדבר על קופלין בלשון עבר. ואז כמו אמריקאי טוב הוא גולש לקלישאות. כל מי שראה "אחים לנשק" (אני לא מייחס תכונות אנושיות למי שלא ראה) אמור להכיר את אחד המשפטים האחרונים בסידרה: ציטוט של נפוליאון לגבי זה שכל מי שדימם איתו תמיד יהיה אחיו. בקיצור, מפה לשם יצא לאוהרה שכל מי שהיה חלק מהאירגון ובכה עם קופלין בשלב כלשהו... הם מגדלים אותם להיות לוזרים
סופה של תקופה. אני אוהד את הקבוצה כמעט 10 שנים ואף פעם לא ראיתי את איליי מאנינג נסער. תמיד שומר על קור רוח, גם אחרי כל ההפסדים הקשים. ועכשיו ראיתי אותו מתראיין ובאמת נפתח לגבי מה שהוא מרגיש לגבי קופלין... מרגש. 12 שנה ביחד זה לא צחוק. haters gonna hate. אין מה לעשות, קנאה זה דבר מכוער. ואפשר לרדת עליו, להגיד שהוא גמר את הסוס ולהאשים אותו. וכל זה כנראה גם נכון. אבל אי אפשר לקחת ממנו את שתי האליפויות אולי הכי improbable בהיסטוריה כולה (אחת בתור קבוצה עם מאזן 9-7, ואחת מול הקבוצה הטובה בהיסטוריה של הליגה בערך). מאמן אולד סקול, קשוח, שיודע מה צריך בשביל לנצח ושהשחקנים תמיד רוחשים לו כבוד. אין הרבה כאלה. אודל עכשיו אמר שבהתחלה הוא לא הבין למה קופלין יורד עליו, ואז אומר שהוא עשה אותו יותר גבר. הגיע הזמן להגיד שלום, אין ספק. אומנם לא הכל היה באשמתו העונה - דבר ראשון זה הכישרון בסגל שפשוט לא היה מספיק. דבר שני זה הפציעות, כשלפי הסטטיסטיקה אין קבוצה שסבלה יותר מפציעות בשלושת העונות האחרונות. דבר אחרון זה פשוט פאשלות של שחקנים - קופלין לא הפיל את ה-INT מול בריידי חצי דקה לסוף. הוא לא הפיל את הכדור בדאון רביעי מול הפאלקונס. הוא לא קיבל FACEMASK חמש שניות לסוף מול ניו אורלינס. לא הכל באשמתו, אבל בסוף כל משחק הוא מספיק גבר כדי להגיד שהכל באחריות שלו, כי הוא המאמן הראשי. וכן, היו לו הרבה טעויות השנה ואחרי כמה שנים מאכזבות הגיע הזמן לשינוי. ואני רק אסיים בכמה משפטים עליו בתור בן אנוש - לקופלין יש את הjay fund, קרן שהוא הקים על שם שחקן שמת מלוקמיה בזמן שהוא אימן בבוסטון קולג', שכל מטרתה היא לאסוף כסף ולעזור למשפחות של ילדים חולי סרטן בכל מה שאפשר. מרגש לראות מה הוא והמשפחה שלו עשו בשביל המשפחות האילו, ואיך הוא גם עירב את הג'איינטס בכל העסק. עזר ליותר מ-4000 משפחות וגייס יותר מ-6 מיליון דולר. פשוט מדהים. לעד אעריך אותו, בתור אישיות פוטבול, אדם למופת, ומישהו שאחראי על כמה מהרגעים המאושרים בחיי. תודה על הכל, מכל הלב.
Black Monday מעפן ברמות. גם הרסו את היום עצמו עם הודעות מוקדמות וגם ירדו בווליום. לא כיף. הקולטס ירו לעצמם שוב ברגל. לא מבין את האירגון הזה. פאגאנו מוכיח כבר שנתיים שהוא לא מתאים - קדימה, קח חוזה לארבע שנים.. לא מפתיע בכלל שפאגאנו בתגובה אמר שזה היום המאושר בחיים שלו
היה מעפן כי כל האפסים שצריכים לחתום שלשום בלשכה השתחלו בדרך לא דרך לפלייאוף. מכיר איזה אחד, מייק מוסקה טומלין? או אחד, מייק מיידוף? או איזה אחד, ביל בליצ'ק הבא? אבל כשיש מזל בחיים אז לא צריך שום דבר אחר. שום דבר. נהיה כבר מתיש הטקס השנתי בכל הקליבלנדיות והטנסיות שלא מעניינות לאף אחד את הביצה. אני אוהב את פגאנו האדם. פגאנו המאמן הוא בוטום 5 בליגה ואני נדיב. אבל זאת לא הבדיחה האמיתית שיצאה מהמטה של הקולטס. הארכת החוזה לראיין גריגסון היא שיא השיאים. הבן אדם שבנה את אחד הסגלים הבינוניים ביותר ב-AFC סביב פרנצ'ייז QB הוא האשם העיקרי בכשלונות של הקבוצה בשנים האחרונות. דראפטים מחרידים וחוזים עוד יותר מחרידים לפרי אייגנט'ס בינוניים וזקנים. אין לפרנצ'ייז הזה שום עתיד איתו ואני לא אופתע בכלל אם בינואר 2017 המעוות הזה יתוקן. אירסיי חייב לעשות הכל איכשהו כדי להנחית את ג'ים הארבו ולאחד אותו עם לאק. הוא יכול להפוך את הקבוצה לפאוור האוס אמיתי ולא לפריטנדרית התמידית שהיא. דווקא בגלל שזה לדעתי הדרים סנאריו אני עוד איכשהו חושב שהארכת החוזה הזו לפגאנו היא סבירה, רק כי היא קונה זמן להארבו במישיגן כי לעזוב שם אחרי שנתיים-שלוש זה טיפה יותר ריאלי ומכובד מאשר אחרי שנה. אבל קל לי לומר את זה בתור אוהד נייטרלי בלי שום זיקה לפרנצ'ייז. אוהד אמיתי של הקולטס צריך לחפש איזה גשר לקפוץ ממנו. ואם הג'איינטס פיטרו את קופלין (כבוד) רק כדי להשאיר את ריס ולשים את מקאדו כמאמן ראשי אז הם לא עשו פה יותר מדי. אם הם לא ינחיתו דג שמן סטייל שון פייטון/צ'יפ/סייבן הם ימשיכו להישאר לא רלוונטיים בעתיד הנראה לעין.
עכשיו אתם מבינים למה התקשורת בארה"ב היא בדיחה עצובה? בגלל ציוצים כאלה. בריר הוא לא היחיד שמתייחס לצעד הזה כ"חכם" כמובן, בגלל השטויות נטולות הקונטקסט שהוא ציין. פשוט כל שנה הם הגיעו סיבוב אחד מאוחר יותר אז הכל איתם בסדר. שום דבר על היכולת או על פוקסים או על התבזויות מול קבוצה מאוד מסויימת שהם מן הסתם נאלצים וייאלצו לפגוש בכל פלייאוף. פשוט סיבוב אחד יותר בכל שנה. ואז 8-8 עם 5 QB's שונים אבל חס וחלילה לדבר על הדיוויז'ן המצחין ביותר בליגה בפער ניכר עם 6 מפגשים מול קבוצות מביכות שהניבו 50% מכמות הניצחונות הכוללת? מה פתאום. לא מתאים קונטקסט. צעד חכם. כשיפטרו את מייק מקארתי עוד שנה או שנתיים או 20 שנה ויציינו שהמאזן שלו כמאמן הוא איזה 750-234 וישאלו האם גרין ביי ישיגו מחליף הולם והאם הם לא משחקים באש והאם והאם והאם, התשובה תהיה לא. בדיוק כפי שהיא הייתה לא כשדנבר פיטרו בסוף העונה שעברה את ג'ון פוקס, הגאון "שהביא" 4 זכיות רצופות בדיוויז'ן ועונות עם מס' ניצחונות דו ספרתי והגעה לסופרבול. איכשהו קרה איזה פלא וגם בשנה שהוא לא שם הקבוצה הצליחה לסיים במקום הראשון ב-AFC עם יכולת הגנתית "טיפה" יותר משכנעת ועם 2 QB's שהיכולת הכוללת שלהם היא בסביבות ה-20 ומטה בליגה הזאת. פשוט קסם. (וקוביאק רחוק מלהיות איזה גאון בעיניי)
הסיטואציה היחידה בה היו מפטרים את טומלין היא אם היינו יורדים ליגה. או מסיימים אחרי הבראוונס מה שיבוא קודם. תכלס אני לא באמת מבין מה אתה רוצה מטומלין. עם כל השיט מסביב הוא שוב בסיבוב הראשון ואולי אפילו יהיה לו RB על רגל אחת בניגוד לעונה שעברה.. אף אחד לא החתים אותו כדי להיות איזה משיח ולהמציא את המשחק מחדש - תמיד עמדו מאחוריו שני גאונים. התפקיד שלו מסתכם בראיונות מלאי פאתוס שהחבר'ה עם המגבות משפריצים מהם ומדי פעם איזה נאום ציוני בחדר ההלבשה. אני חושב שהתקפית, לצד הביקורת, האיש שבא להריץ התקפת ריצה ומסירות קצרות התעורר על עצמו די מהר ועושה היום עבודה טובה לטעמי. האישיו ממשיך להיות ההגנה. אני חופר לך חצי עונה על זה שאנחנו מתחילים לממש את הפוטנציאל בפרונט-7, ככה שכן יש התקדמות. מצד שני, לא באמת עשינו צעדים שמשפרים אותנו בסקונדרי לא מבחינת פרסונל ולא מבחינת שיטה. השאלה אם אתה מפיל את זה על באטלר. אני חושב שהוא יקבל בצדק עוד צ'אנס ואולי סוף סוף ישקיעו בחירת סיבוב ראשונה בסקונדרי. ככה שאם חוזרים לטומלין, אתה יכול לבקר עד מחר את השטויות שלו עם ה2PointC, זה לא גרם לקבוצה להפסיד משחק עד היום וסטטיסטית הוא גם לא גרם נזק בגלל ההחלטות האלה. מה כבר נשאר לו לעשות? לזרוק פעם ב.. את הדגל האדום וגם זה אחרי התייעצות עם מי שיושב למעלה? הוא אולי חציל והשיט של ה- Call it as i fell it מפגר ברמות אבל אנחנו לא מפסידים בגללו. 7 בום והוא הול אוף פיימר
אני הייתי מפטר אותו אם הייתם מחמיצים את הפלייאוף על ההתבזות המטורפת לקבוצת המילואים של בולטימור. אחת ההזיות הגדולות שראיתי העונה. QB אפס שנזרק מ37 קבוצות והיה במערכת פחות משבוע אשכרה תפר אתכם כאילו אין מחר עם קאמר אייקן כרסיבר מס' 1. נראה לי שזה היה המשחק הטוב ביותר בקריירה שלו כולל תיכונים וחטיבת ביניים והליגה של מעונות ויצ"ו. בגדול תיארת את טומלין כעציץ שזה מה שאני מדבר עליו והבעיה שלי איתו ולא רק איתו אלא עם כל העציצים בליגה. ברגע שאתה לא מביא כמאמן שום ערך מוסף אז אני לא יודע איך אפשר להחזיק ממך. איך מודדים את זה בדיוק? איך אתה יכול לשפוט את העבודה שלו ברצינות? יש לו עילוי כמו ביג בן שהוא חייב להגיע איתו לפלייאוף ולהיות קונטנדר רציני לסופרבול. אחלה. אז למרות שעבורכם פלייאוף הוא כבר לא מקום של קבע בשנים האחרונות נניח שכבר הגעתם. כמאמן הוא חייב להביא איזשהו ערך מוסף כשכבר אין לו הגנת ברזל מפוצצת בהול אוף פיימרס שעוצרת קבוצות על 4 נק' למשחק או כשהיריבות הן טיפה יותר איכותיות מפלאקו בעונת רוקי או מארק סאנצ'ז בגמר חטיבה (על הפסדים לטים טיבו אני לא ארחיב אפילו את הדיבור). זה לא בדיוק קורה ב-5 שנים האחרונות. בסופו של דבר כשאני בוחן את טומלין אני רואה אנדראצ'יבר. ניו אינגלנד-דנבר-בולטימור-אינדי הצליחו יותר ואצל בולטימור ואינדי לא בדיוק עם רמת כישרון גדול יותר. בטח לא בעמדה החשובה ביותר על המגרש. אז כן, אני יודע שהסטנדרט המעוות בליגה הוא שקשה לפטר מאמנים שמגיעים לפלייאוף ואז מתבזים בו או כאלה שמשיגים עונות עם מס' דו ספרתי של ניצחונות רק בגלל ה-QB אבל זה לא אומר שאלה לא צעדים מתבקשים אם רוצים להציל ולנצל קריירה של עילוי שמי יודע מתי תהיה הפעם הבאה שתשיג חצי ממנו. מבחינתי ביג בן הוא עילוי ברמת הפייטון ובריידי ובושה שלא מזכירים אותם באותה נשימה. העונה אתם לדעתי הקבוצה השנייה בטיבה בבראקט ואם לא תגיעו לדנבר ותפסידו בכבוד, שלא לומר תנצחו (אני מהמר שתנצחו אגב) זה יהיה לדעתי כישלון. כמובן שאף אחד לא ידבר על זה במונחים של כישלון כי אתם #6 seed ולא בושה להפסיד במייל היי וכל בלבולי הביצים הרגילים אבל אתה יודע שעם ביג בן והקרקס המעופף ועוד בכושר כמו שהוא מציג העונה יש רק מטרה אחת. כל השאר אלה כיסויי התחת הרגילים. הסקנדרי מזעזע? TOUGH LUCK. תסתדרו. לכל קבוצה יש בעיה. לסינסי אין QB, לדנבר אין או יש QB עם זרוע מתה ו-OL מחריד, לפאטס יש בית חולים מאולתר מחוץ לפוקסבורו, לקנזס יש את אלכס סמית וליוסטון אין כלום. לכל אחת יש משהו. FIGURE IT OUT. בשביל זה משלמים לך מיליונים.