כבר דיברנו על זה (נראה לי אחרי המינוי של רקסי) שהיום להגדרות האלו יש הרבה פחות משמעות כי קבוצות משחקות בסביבות ה-80% מהזמן בניקל ודיים עם 4-6 דיפנסיב בק'ס. מה גם שהפרסונל ההגנתי שלכם דווקא כן מתאים יותר ל4-3 כי רקס לא הספיק לעשות יותר מדי שינויי פרסונל בשנתיים שהוא שם מאז השנה הכיפית תחת שוורץ. בקשר לשאר החדשות - לא זכור לי מאז שהתחלתי לעקוב (2008) HIRING CYCLE כל כך פאתטי כמו העונה. זה מרגיש לי כאילו כל הקבוצות (חוץ מדנבר, ולא שזה הופך את הבחירה שלהם למוצלחת בעיניי) אשכרה שלפו מהמותן את המינויים, כל אחת בהתאם לשריטה המפגרת של מקבל ההחלטות בה. נוצר מצב אבסורדי שבו מתאמים מוצלחים מקבוצות פלייאוף שעדיין משחקות נדפקו ונדפקים בגלל שאסור לקבוצות האומללות האלה להחתים אותם עד שהקבוצות שלהם יפסידו. כאילו, איך לעזאזל אירגון כמו הראמס אשכרה יכולים להצדיק את העובדה שהם אפילו לא ראיינו את קייל שאנהאן AKA מתאם ההתקפה הכי טוב בליגה ובעל ניסיון של 8 שנים כמתאם התקפי? נניח שהיו מראיינים ומגלים שהוא דושבג מפגר שלא מתאים. סבבה. מקובל. אבל לפחות תעשו הכל כדי לדעת שכיסיתם כל בסיס אפשרי והשגתם את כל המידע הדרוש על כל המועמדים לפני שרצתם כמו יצורים להחתים ילד בן 30 עם ניסיון של שנתיים כ"מתאם התקפי" בקבוצה שבה המאמן הראשי הוא המתאם ההתקפי בפועל. אני מניח שהם לפחות יכולים להתנחם בעובדה שהם סגרו את ווייד פיליפס ויש מצב שאם זה ייראה כמו בדנבר בשנתיים האחרונות והוא יהיה המאמן דה פאקטו זה יזרום וירכך את הנחיתה של מקוויי אבל עדיין, לא יודע איך אפשר להצדיק התנהלות כזאת. או למשל סן דייגו שסגרו לפני שעתיים את אנתוני לין. כל מה שהזינים האלה הדליפו מאז הפיטורים של מקוי זה כמה הם ***מרוצים*** מהתיפקוד של ההתקפה וומחפשים מאמן עם רקע הגנתי כדי שיעשה סדר בצד הזה של הפוטבול תוך כדי שמירה על כל צוות האימון ההתקפי הקיים. ראיינו את מאט פטרישה (DC פאטס) , מייק סמית (DC טמפה), טריל אוסטין (DC דטרויט), דייב טאוב (STC קנזס). איכשהו זה נגמר בפאקינג מתאם התקפי של בפאלו שבכלל לא התחיל את העונה כמתאם התקפי אלא כמאמן ראנינג בק'ס ואלמלא SCAPEGOATING של רקס אחרי שני מחזורים בכלל לא היינו שומעים עליו. אבל נניח לרגע שהוא איזה מתאם התקפי אדיר. אמרתם בעצמכם שאתם מרוצים מההתקפה. והאמת שגם אם לא הייתם אומרים זה לא משנה כי כל בן אדם עם זוג עיניים שצפה בכם ב-3 שנים האחרונות יודע שהתקפה הייתה הבעיה האחרונה שלכם. אז מה לעזאזל עשיתם פה בדיוק? ג'קסונוויל זו בדיחה שאני לא חושב שצריך בכלל להרחיב עליה את הדיבור (מספיק רק לקרוא ציוצים על הראש בראש שקופלין הולך עם מארון תוך פחות מ-48 שעות ששניהם בתפקיד) ובפאלו במינוי סתמי שאין לי בכלל מספיק דעה מוצקה עליו מרוב שהוא סתמי. על דנבר אין לי כוח לכתוב מרוב שהצעד הזה מפגר ובלתי נסלח כי זה יצריך עכשיו עוד 9 פיסקאות שב5 בבוקר אין לי זין אליהם אבל עוד יגיעו מתישהו מאוד בקרוב. אני כותב פה כבר חודש שאני #רשמיתאוהדפאטריוטס וזה נשמע ציני והכל אבל נשבע ביקר לי שאני כבר בערך שנתיים בתהליך שבו אני חושב לעצמי - למי לעזאזל מגיע בליגה הנכה הזאת יותר מלהם? נ.ב - הקטע הכי אירוני זה שהאירגון הכי לא מתפקד בליגה עם הבעלים הכי אפס ולא מתפקד בליגה נמצא כרגע בעמדה הטובה ביותר להנחית את המועמד הטוב והנורמלי ביותר, מה שאומר שהם הולכים לסיים עם ג'וש מקדניאלס במה שיהיה הדובדבן של הקצפת של ה-CYCLE. אני מוכן לתת את האשך הימני של נייג'ל ואת הקמיצה השמאלית של אלעד כדי שזה יקרה.
אתה צודק לחלוטין וזה עצוב. תוכל להסביר לי את הסיטואציה בדנבר מבחינה הגנתית כרגע? בוא נתחיל מלמה וייד פיליפס לא נשאר אלא עבר לאותה פוזיציה בדיוק בארגון הכי כושל בליגה? ומי הפלייקולר בהגנה כרגע? הקואורדינייטור וודס או ג׳וזף?
בעניין המעבר של הצ׳ארג׳רז, זו קריאה מעניינת: San Diego refused to be bullied by the NFL and billionaire owners | Les Carpenter | Sport | The Guardian
הוא לא נשאר כי דנבר לא רצו להשאיר אותו. לא יודע אם הסיבה כלכלית (בדרך כלל קבוצות שממנות מאמן עם רקע התקפי/הגנתי לא משלמות $$$ למתאם באותו צד אלא משקיעות בצד השני. להלן מייק מק'וי שכנראה יוכרז כמתאם ההתקפי החדש במהלך היום. הוא יהיה אחד המשתכרים הגבוהים בליגה) או מקצועית (כתבי החצר של אלוויי מברברים כבר כמה ימים שמזהים בוודס "כוכב עולה" ולא רוצים לקחת את הסיכון שיאבדו אותו אם לא ייתנו לו את הקידום. חרטה אם אתה שואל אותי אבל מי יודע). והאמת היא שלא ממש משנה לי הסיבה, היא מפגרת ובלתי מתקבלת על הדעת ודנבר תשלם עליה ביוקר. למה הוא הלך לראמס? אני יודע שהבן שלו עובד כמאמן TE's בוושינגטון אז יש מצב שהוא מחובר חזק למקוויי ושהוא בעצמו יגיע לאמן בראמס אז זה גם מגניב וגם נראה לי שהם ענו על הדרישות הכספיות שלו (אין לי מושג מה הן אבל הוא טופ 3 בוודאות). סך הכל זו אחלה משרה לדעתי בעיר זורמת ועם פרסונל לא רע בכלל לעבוד איתו. בבחירה בינם לבין וושינגטון (הקבוצה השנייה שהייתה חמה עליו לפי הדיווחים) אני חושב שהוא בחר נכון. ג'וזף אמר במסיבת עיתונאים שהוא מעדיף לא להיות הפלייקולר אז אני מניח שזה יהיה וודס. מה שאני עוד מניח שלא משנה מי מהם זה יהיה, הפלייקולינג ותכניות המשחק יהיו בכמה רמות מתחת לווייד ככה שזה לא באמת מעניין. דנבר חזרה רשמית להיות הקבוצה הבינונית שהיא הייתה לפני שפייטון מאנינג עשה לה טובה והיא תישאר כזאת עד שה(מיני) פייטון מאנינג הבא שוב יעשה לה טובה. שזה כנראה לא הולך לקרות בקרוב כי מהווייבים הסופר זחוחים שקיבלתי מאלוויי בשבוע וחצי האחרון אני מעריך שיש באיזור ה-0.3% למהלך על רומו/טיירוד/ריברס באוף סיזן.
מה נראה לך שהתוכנית לק״ב? להמשיך עם סימיאן ו/או לקוות שפקסטון לינץ׳ עושה קפיצת מדרגה? מחרפן אותי שלא מצאו את הדרך להשאיר אותו, בעיניי הוא שווה כל גרוש ממה שהוא דרש מבלי בכלל לדעת כמה הוא דרש. ההגנה איתו היא שקולת ערך לפרנצ׳ייז ק״ב, זו הגנה שמנצחת משחקים לבדה, שמביאה אליפויות.
יש איזו תחושה בדנבר שסימיאן היה איש של קוביאק ושאלוויי לא החזיק ומחזיק ממנו. הרבה אנשים פירשו את העובדה שסימיאן שיחק במשך כל 60 הדקות של המשחק האחרון כסוג של FUCK YOU של קוביאק לאלוויי אחרי שכל השבוע התכנית הייתה לתת לכל אחד מחצית (מה גם שלאור ההתפתחויות במשחק והעובדה שדנבר שחטה ושיחקה מול פאקינג קונור קוק לא באמת הייתה סיבה לחשוש שאם לינץ' יעלה אז הכל יתפרק). ועכשיו אותם כתבי חצר של אלוויי שאני מדבר עליהם פה כבר סוג של מכינים את הקרקע לפרידה מסימיאן באוף סיזן ומדווחים שהתכנית היא להביא "וטראן" (ברמת המארק סאנצ'ז, ראיין פיצפאטריק, ג'וש מקאון) שיגבה את לינץ'. הזייה שלא כתובה בכוכבים אם אתה שואל אותי אבל שוב, אלה הווייבים הזחוחים שקיבלתי מאלוויי ונראה לי שהוא חזק בקטע להוכיח שה-QB שהוא בחר בדראפט הוא האיש הנכון. לכן הצטננתי לחלוטין על תרחישי הרומו/טיירוד. בינתיים הם סגרו את מייק מקו'י כ-OC וביל מוסגרייב כ-QB COACH שזה כנראה צוות האימון ההתקפי הכי מפוצץ ויקר בליגה. סימן נוסף לכך שלא מתכוונים לעשות מהלך על QB באוף סיזן לדעתי. וברור שאתה צודק בקשר לפיליפס. הוא לקח את אותה הגנה שדל ריו האפסון לא עשה איתה כלום והפך אותה כבר בעונה הראשונה שלו בתפקיד להיסטורית ברמת הרייבנס 2000 וסיאטל 2013. אבל הפרידה ממנו אולי לא כל כך צריכה להפתיע אחרי שקוראים שאחרי שקוביאק מונה למאמן, האופציה הראשונה שהם בדקו למתאם ההגנה היה... ואנס ג'וזף. רק אחרי שסינסינטי סירבו לשחרר אותו הם "התפשרו" על ווייד פיליפס. מניח שהם שמחים שהם כבר לא צריכים להתפשר יותר. הולך להיות כיף לעקוב.
צוות אימון התקפי מרשים ביותר בדנבר... מפתיע אותי שמאסגרייב הסכים לעשות ״צעד אחורה״ ולהיות מאמן קוורטרבקים אחרי שנתיים מוצלחות כאופנסיב קואורדינייטור באוקלנד. NFL pushes back Pittsburgh Steelers-Kansas City Chiefs start time, cites weather forecast בעסה לנו בארץ הקודש. אני כבר התלהבתי בפני כל מלוח המשחקים החלומי שקיבלנו בוויקאנד הזה. Safety concerns אעלק... מריח לי יותר כמו rating concerns, רוצים לדחוף משחק טוב לפריים טיים.
עלק דפקו לך את התוכניות. זה קוס/נטה דפק הכול. קיצר, הימורים קלישיאתיים שלי ובדרך שלי כי את השטרודלים והמספרים אני לא מבין (עד כדי כך בור). אטלנטה-סיאטל: קצת קשה לי פה עם עם ההגנה החסרה של סיאטל ואיך היא תתמודד עם כל הכלים המסייעים של מאט ריאן והתרגילים המגוונים של שינאן, כי עם כל הכבוד מדובר במבחן אחר לגמרי מזה שהיה להם מול דטרויט וסטרטפורד. לא יודע, אני חושב שזה יהיה דיי צמוד כמו במשחק ביניהם בעונה הסדירה, ריאן (שוב) ייחנק בסוף וסיאטל ינצחו שוב עם כל המנטליות/קארמה המנצחת שיש להם בדק׳ האחרונות. ניו אינגלנד-יוסטון: 1. קל על גבול הקליל. דאלאס-גרין ביי: בגדול, זה נראה לי המשחק של המח׳. אני אלך עם המומנטום של ה-GOAT, בעיקר כי זה גם הסיפור הגדול של הפלייאוף בעיניי. זה כאילו לראות את ג׳ורדן של הפוטבול בלייב ואתה רוצה - אפילו כסתם אוהד מהצד - שהוא יוסיף עוד טבעת לרזומה כדי להשתיק כמה אוהדי פטס וחולי סטטסיטיקה למניהם. מהצד השני, יהיה מעניין לראות איך צמד הרוקיז של הקאובויס, פרסקוט את אליוט, יתפקד במשחק פלייאוף. קנזס-פיטסבורג: מתפתה להגיד אנדי ריד ALL IN, אבל יש לי בעיה מובנת עם הק״ב שלו. מהמעט שאני מצליח להבין יש לסטילרז בעיה בולטת בסקנדרי, אבל אני לא יודע אם סמית׳ יכול להעניש אותם על כך. מיאמי לא היוו קנה מידה למשהו, אבל אני אמשיך ללכת כאן עם הביג טרי של הסטילרז.
אתה מסתלבט? אם אתה רציני ולא סרקסטי: @ זה at. כלומר מי מארחת. האמריקאים נוטים לכתוב את האורחת קודם (מופיע הרבה גם בלוחות תוצאות בין אם במגרשים ובין אם בטלוויזיה) כי מבחינתם זה X משחקת אצל Y, בניגוד לשיטה האירופית לפיה Y מארחת את X. כלומר GB @ DALLAS מעיד שדאלאס היא המארחת. מספרים = פור. כשקבוצה היא האנדרדוג נותנים לה נקודות פור. בדיוק כמו בהימורי כדורסל. GB +5.5 @ DALLAS אומר שגרין ביי מתארחת בדאלאס ומתחילה עם 5.5 נק' פור. כלומר דאלאס צריכה לנצח ב-6 הפרש ומעלה כדי שתוכל לסמן 1. ניצחון בפחות מזה או ניצחון של GB וזה 2. בשבוע שעבר ראית רק פלוסים כי כל האורחות היו אנדרדוגיות. אם האורחת היא הפייבוריטית, אז רושמים לה מינוס נק' (כלומר פור למארחת). בכל אופן הנקודות מתווספות ומחוסרות ביחס לאורחת כדי שיהיה אפשר לשמור על הפורמט של TEAMA +/-X @ TEAMB. שוב פעם, אם היית סרקסטי ויצאתי אהבל מצטער מראש.
בכל אופן, היחסים שמצאתי נכון לעכשיו הולכים ככה: SEA +4.5 @ ATL HOU +15.5 @ NE GB +4.5 @ DAL PIT +1.5 @ KAN עכשיו תהמר שוב פעם כמו שצריך.
SEA +4.5 @ ATL - אטלנטה. 4 שנים אחרי אחד ממשחקי הפלייאוף היותר מגניבים שאני זוכר, בדיוק באותו המעמד בדיוק באותו האיצטדיון והפעם תוצאה שונה. זה המשחק שבו לסיאטל נגמר התחת וזה המשחק שבו ראיין האליל המושלם סותם פיות. HOU +15.5 @ NE - יוסטון. הפאטס ינצחו והמשחק יהיה חד-צדדי לכל אורכו, אבל יוסטון יצמצמו לתוצאה "סבירה" בגארבג' טיים וזה יגמר בפחות מ-15.5 הפרש. GB +4.5 @ DAL - מה זה לא. PIT +1.5 @ KAN - קנזס. במשחק רגיל זה היה הטלת מטבע, אבל זה לא משחק רגיל. זה קנזס שמגיעה לאחר שהרוויחה את הביי ולא מהמרים נגד אנדי ריד אחרי ביי.