אהה האא... אז. פיליפס ופאקטה על 150 אלף פאונד בשבוע שכר בסיס. זומה ואינגס על 125 אלף פאונד בשבוע שכר בסיס. אראולה ובואן על 120 אלף פאונד בשבוע. וורד פראוס על 115 שכר בסיס ואלברז על 100 אלף פאונד בשבוע. נראה לי שבווסטהאם משלמים סכומים כאלה, בטח כשאתה בן 26-27 וזה אמור להיות החוזה הגדול בקריירה שלך. מתקשה להאמין שהוא הסכים לחוזה של 5+1 על פחות מ115 אלף פאונד לשבוע.
מי זה פיליפס? קלוין? הוא מקבל משכורת מסיטי בכלל כי הוא היה מושאל. בואן, הכוכב הגדול, קיבל חוזה חדש לפני שנה על 120K (לפי הערכות) אז קילמן יקבל יותר מזה? אני בספק. אם אנחנו גם הולכים על מקורות המידע (שסביר שלא לגמרי מדוייקים) של שאר המשכורות, קילמן הרוויח בוולבס 50K לשבוע. קל להאמין שהוא יחתום על חוזה של 100K ואפילו פחות מזה. אבל אני אפילו אזרום עם משכורת של 125K לשבוע בשביל הפואנטה. על פני חוזה ל-5 שנים, ביחד עם 40 מיליון פאונד דמי העברה, אנחנו מדברים על 70 מיליון פאונד. דה-ליכט, שנגיד ויעלה 35 מיליון פאונד ובאמת יחתוך במשכורת שלו ויסכים "רק" ל-210K פאונד ביונייטד, על פני 5 שנים אנחנו מדברים על 85 מיליון פאונד. אז גם אם הולכים עם הערכות שמאוד עוזרות לטענה שמדובר באותן עלויות, אנחנו רואים שזה רחוק מלהיות נכון. זה עוד מלפני שלוקחים בחשבון עלויות נלוות כמו תשלומים לסוכן (שאני יכול להעריך שבמקרה של ההולנדי גדולים משמעותית) ולעובדה שווסטהאם מלכתחילה לא יכולים להחתים שחקן כמו דה-ליכט.
הוא חתם בסוף על חוזה ל7 שנים בווסטהאם. אני מאמין שהחוזה שלו צריך להיות דומה לשל וורד פראוס(בן 27, היה קפטן בוולבס, לפני שנה נאפולי, אז אלופת איטליה זרקה עליו הצעות, פמפום של הליגה כאיזה בלם ששווה משהו+ שמועות שהחוזה באיזור ה100+). כלומר 42 מליון פאונד מהחוזה פלוס 40 מליון פאונד דמי העברה במזומן. עסקה מטורפת. אשכרה באיזור הקאלפיורי(אגב, סגר על איזור ה80 אלף פאונד בשבוע בחוזה ל-5 שנים). וגם אם נצא מנקודת הנחה שדה ליכט וקאלפיורי לא רלוונטיים עבורם בכלל יש מספיק בלמים זולים אפילו מזה שאתגרו קבוצות גדולות והציגו פוטנציאל רציני שיעלו פחות(מדאנסו, מדינה לוקומי, טודיבו ועוד). אחלה לקבוצת האם שלו מהנון ליג שבעסקה המטורפת הזאת גירדה עכשיו 8 מליון פאונד. רק בליגה המטורפת הזאת פחיות עולות כמו כוכב בנבחרת איטליה.
הדיווח לגבי החוזה של קלאפיורי הוא בנטו, בניגוד לדיווחים באנגליה שתמיד מופיעים בברוטו. ב'אנגלית', קלאפיורי ירוויח 160K~ בשבוע.
זרמתי איתך. 3 מליון פאונד לשנה על חוזה של 5 שנים. נטו. בברוטו זה 6 על 5 שנים. 30+43 מליון, ברכותיי, קצת פחות ממה שעולה מאקס קילמן העלוב לווסטהאם על חוזה ל7 שנים שאותו יסיים בגיל 34. עסקת חלומות לארסנל. עכשיו לפני שאורן יקפוץ ש״כשרון בסדר גודל של קליפיורי לא יכול להיות רלוונטי לווסטהאם אז על מה אתה מקציף פה?״. ובכן, 1.יכולתי להגיד את זה על פאקטה וקודוס באותה מידה כשבשני המקרים ווסטהאם פעלה מהר וסגרה לפני שמועדוני עלית התעוררו. 2. הבלם זו העמדה הכי עמוקה בכדורגל בשנים האחרונות ובטח בקיץ הזה. אתה לא יורד מדה ליכט וקליפיורי לאשפה של הליגה במחיר מופרז אלא אם כן אתה עושה עסקים רע.
קיי צודק ב100%. חוץ מזה ווסטהאם לאט לאט מנסה להפוך ליונייטד או צלסי? כמות הפלופים שלהם בשנים האחרונות בסכומים גבוהים הולכת ומתארכת. סקאמקה,האלר,ולאסיץ',זומה. חבורה של פחים שעולים להם 30 מיליון ליש"ט ומעלה והם מוכרים בהפסד.
אורן קופץ ואומר שווסטהאם החתימו את קודוס ופאקטה כשלא היתה בהם התעניינות ממועדונים גדולים יותר (בזמנו). מועדוני על לא התעוררו? למה אלה היו שחקנים אלמונים? פאקטה כבר היה אחרי סיבוב (לא מוצלח) במילאן. קאלפיורי היום כבר מסוכם בארסנל לפי הדיווחים אז איזה אופציה יש פה לווסטהאם? אתה גם מדבר על חוזים ל-7 שנים בווסטהאם לעומת 5 שנים בארסנל בשביל לעזור לנקודה שלך, למה? אם ווסטהאם מתעקשים על 7 שנים אז ההתעקשות הזאת רלוונטית גם לקאלפיורי\דה-ליכט\מישלאיהיה. כמו כן, ההחתמות של פאקטה וקודוס מראות שהמועדון הזה בהחלט מנסה החתמות מעניינות מרחבי אירופה ולא "נעול" על רכש מהליגה. פאקטה גם ממש לא היה זול. אתה לא יורד מדה-ליכט וקלאפיורי לאשפה של הליגה? קילמן הוא האשפה של הליגה? מי קבע? אולי לא בא להם לשים סכומים גדולים על שחקן שגם ביובנטוס וגם בבאיירן העדיפו לוותר עליו? או על בלם מאוד נוטה לפציעות שעד לפני חודשיים אף אחד כמעט לא הכיר? אולי הם מעדיפים הימור "בטוח" על בלם שהוכיח שהוא ברמה טובה ומאוקלם בליגה וייתן תפוקה סולידית על פני חתול בשק? אולי המאפיינים שלו כשחקן יותר מתאימים למה שהם מחפשים? דה-ליכט שם נוצץ אבל נראה כמו ילד פלא שלא קרוב לעמוד בציפיות המוקדמות שהיו ממנו. קלאפיורי נראה מרשים אבל אולי הם מעדיפים בלם מאוד דומיננטי באוויר כמו קילמן? כזה עם גיליון פציעות נקי בניגוד לקאלפיורי שצובר המון פציעות?
גם קודוס וגם פאקטה קושרו למועדונים גדולים עוד לפני החלון בו נמכרו. פאקטה נכשל במילאן כמה שנים לפני והצליח מאוד בליון. עוד לפני שעבר כבר היה שחקן הרכב בברזיל. בדיוק, הם לא היו שחקנים אלמוניים בכלל(קודוס למשל היה סביבו המון עניין עוד במונדיאל האחרון). קאליפיורי היה מסוכם בארסנל בשבועות האחרונים. לפני זה קושר למועדונים גדולים באיטליה, לא משהו שיכול להוריד את ווסטהאם מעל הפרק כי כמו שגם אתה ציינת הם יודעים לשלם סכומים שאפילו במועדונים האלה לא ישכיבו. ווסטהאם היו נותנים לקליפיורי חוזה כמו שהשחקן רוצה. לא 7 ואם השחקן היה רוצה חוזה ל-3 שנים עם סעיף שחרור גם את זה היה מקבל. איך אני יודע? כי הם ממש לפני קיץ הביאו לקודוס בדיוק את החוזה במבנה שרצה אחרי שברייטון סירבה לעשות את זה. ואתה נתפס על קאליפיורי כאילו השוק דומה לשוק החלוצים של שנה שעברה. כלומר או קאליפיורי או בלם תחת מהליגה במחיר פרימיום. לא טענתי שהמועדון הזה ״נעול״ על רכש מהליגה. ציינתי שהם קנו פה לאקרדה במחיר שמשלמים על הטאלנטים הכי גדולים באירופה בעמדה הכי עמוסה בכשרון שיש באירופה. כן, קילמן מבחינתי זה בלם מנופח מאוד, מגושם עם הכדור, מגושם מול שטח עם משחק גובה. ביג דיל. כשחושבים על זה לעומק, את צ׳אלובה היו יכולים להשיג באיזה 15 מליון פחות(והוא גם מביא נסיון יפה בצ׳מפיונס), את מגווייר אפילו בפחות(אחרי עונה טובה בקבוצה גדולה יותר). אני אפילו לא בטוח שמורילו מגרד את המחירים האלה. אתה שוב נתפס על דה ליכט וקליפיורי כאילו טענתי שהיו חייבים ללכת על שניהם ולא נניח על אחד ממאתיים הבלמים הצעירים והמוכשרים האחרים שיש באירופה. הרי על כל אחד היית אומר משהו. היו מביאים את דיאמונדה היית אומר לי, הביאו בלם צעיר ששיחק רק בפורטוגל עם איזה קשקוש שהוא חלש בגובה(מה עם זה באמת? רלוונטי עדיין?). היו מביאים סקאלביני באותו מחיר היית אומר לי, נו הוא משחק ב-3 בלמים. על כל טאלנט היית אומר לי את זה כי מבחינתך קילמן מוכח(במה הוא מוכח?). אגב, מי לא הכיר את קאליפיורי לפני חודשיים? מהבלמים הכי מרשימים באיטליה כל השנה. כל העונה שלו היא אצבע בעין אחת גדולה לרומא.
גם אותו וגם את אומארי (שאמנם היה שם בהשאלה לפני, אבל זו חתיכת החתמה ובמחיר טוב). איפסוויץ׳ רשמית קבוצה מסקרנת, מאוד אפילו.
https://www.nytimes.com/athletic/5626378/2024/07/09/liam-delap-transfer-city-ipswich-southampton/ ליאם דלאפ מצטרף גם לאיפסוויץ'. בנו של רורי דלאפ ששיחק עם נמני בדרבי קאונטי/ההוא מסטוק סיטי עם הזריקות חוץ/עוזרו של רובי קין.