מכבי חיפה - עונת 2024/25. בכר חוזר לבנות שושלת חדשה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. alexshw Member

ב- 300 מיליון שקל אפילו ימצאו קונים

2. VAR Member

אני יודע שהוא תימני וזה מפריע לחלק גדול בקהל שלכם גם אם לא תודה בזה, אבל במהלך תקופתו (פחות מ5 שנים לדעתי) הייתה אליפות, 3 גביעי מדינה וההופעה היחידה בליגת האלופות. לאן הגעתם מאז שמכר, ראינו.

את הסגנון כמובן שאי אפשר לאהוב. אבל עם זה לא הולכים למכולת.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פתטי כל כך המשפט הראשון שכתבת, באמת. לא יודע מה לך ולשיח הזהויות הזה, והוא כל כך מנותק מהמציאות. אני מנחש שלא היית במשחק של הפועל ב20 שנה האחרונות (אם אי פעם היית בחיים שלך), אבל העיקר שאתה יודע איך נראה מנעד האנשים שנמצאים ביציעי הפועל, כמה מהם מזרחים ומה דעתם של אלו שלא מזרחים על מזרחים. ועוד האולטראס, ממובילי המחאה נגד טביב, רחוקים מלהיות אשכנזים קיבוצניקים.
    אלי טביב עשה את הצעד הקלאסי שלצערי לא מעט מושחתים ועבריינים שהם במקרה מזרחים עושים כדי להסיט את האש מהשחיתות שלהם - לרכב על השד העדתי. כמו שמאי גולן למשל עשתה ממש לא מזמן אחרי התחקיר עליה. אנשים כאלה עושים הכי הרבה נזק שיש למאבק המזרחי.

אתה בבירור מדבר על דברים שאין לך מושג בהם. קח קצת חומר קריאה:
    אלי טביב – ויקיפועל האנציקלופדיה המקוונת של הפועל תל אביב
    מחאת אוהדים נגד אלי טביב (2011/12) – ויקיפועל האנציקלופדיה המקוונת של הפועל תל אביב

oranfu ו-Sturridge אוהבים את זה.
  4. Sturridge Member

ואגב גם כשמגיע בעלים כספומט זה לא תמיד עובד כי הוא יכול להיות, סתם זורק, אמריקאי אהבל שחושב שזה פרנצ’ייז בבייסבול או ענף אמריקאי מטומטם אחר שכל מטרתו להחליף שחקנים ובחירות דראפט כמו קלפים בשביל כסף.

אל תשאלו איך אני יודע.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. VAR Member

גם אתה קצת הסתת את הדיון אל החלק הכי פחות חשוב במה שכתבתי.

אמרתי "מפריע לחלק גדול", לא יודע עד כמה הוא גדול ובכל מקרה לאף אחד מאיתנו אין דרך להוכיח או לסתור את זה either way. ולא, כמה רשומות בויקיפועל זו לא דרך לסתור את הטענות שלי.

יש לך משהו לומר על העובדות שציינתי?

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

סבבה, אז אני אגיד שקהל האוהדים של מכבי חיפה הוא בחלקו הגדול פדופילים, לא לי ולא לך יש דרך לסתור את זה either way.

איזה טענות העלית חוץ מרשימת מכולת של תארים שזכו בתקופת טביב? שאגב אפילו הרשימה הזאת לא מדויקת - בדאבל, בגביעים הראשונים ובהעפלה לליגת האלופות מוני הראל היה בעלים, אלי טביב היה מעורב מאחורי הקלעים אבל לא היה האיש החזק במערכת. הוא נכנס רשמי למועדון ב2010-11.

התארים בתקופת מוני הראל-טביב היו לא בגלל ניהול טוב, אלא בגלל:
    1. קומבינה חד פעמית שבה טביב, כשהתחיל להיות מעורב בקבוצה, לקח כסף מהקופה של הפועל תל אביב (12 מיליון שקל) וקנה איתו 3 שחקנים מכפר סבא, כשבצעד לא חוקי הוא לוקח את הכסף לכיס שלו במקום שילך לכפר סבא. הייתה כאן קומבינה כלכלית יותר מעסקה מקצועית, ובמקרה יצא ש3 שחקנים שהרגע ירדו ליגה, ושלשלם עליהם כל כך הרבה כסף היה מופרך לגמרי בזמנו, השתלבו בצורה מדהימה (דה סילבה, ידין, יבואה).

2. ההתחלה של העידן המוצלח הזה הייתה הרבה לפני שטביב הגיע, עם ההגעה של אלי גוטמן ב2007/08, שכבר שם הוא התחיל לבנות את הבסיס של המועדון שבסוף לקח תארים.

3. טביב נכנס למועדון באופן רשמי בדיוק אחרי שהעפלנו לליגת האלופות, ועד היום אף אחד לא יודע בדיוק מה קרה ל100 מיליון שקל שהתקבלו מההעפלה הזאת. הוא הוציא כסף מהמועדון על ידי החתמת מקורבים וקרובי משפחה לתפקידים בשכר מופרך, או על ידי כל מיני עסקאות הזויות עם מקורבים שלו (למשל, קנה 50% מהכרטיס של דמארי מעמוס לוזון תמורת 3 מיליון יורו). בתקופתו כל שבוע היית שומע על שחקנים שלא מקבלים משכורת, תביעות נגד המועדון ושלל סקנדלים בסגנון.
    כמובן שלצד גניבת ערימות של כסף מהמועדון וניהול עלוב, יש את העובדה החשובה שהוא תימני שבעצם היא הגורם האמיתי למחאה נגדו.

חוץ מלכתוב פה רשימות מכולת גנריות, יש לך הסבר מה הדברים הטובים שטביב עשה בהפועל תל אביב?
    כי אחרת אני גם אעלה טיעונים באותה רמה - אברהם גרנט מאמן ענק בקנה מידה בינלאומי כי הוא היה מרחק דו קרב פנדלים מלקחת ליגת האלופות

7. VAR Member

אתה לא צריך לשכנע אותי שמדובר בפסולת אנושית שכנראה גם היה מעורב בקומבינות על גבול הפליליות.

אבל בסוף, הכניסה שלו כשותף הייתה שובר שיוויון. אם אתה מאמין שכל מה שקרה בין השנים 2008-2012 היה קורה בלי שהיה רוכש 50% מהפועל אז אין לנו כנראה קרקע משותפת לדיון.

גוטמן הניח את היסודות? סבבה, אף אחד לא לוקח ממנו קרדיט על מה שעשה אצלכם. יש סיבה שבהפועל ת"א והפועל חיפה הוא זכה בתארים ובמכבי נתניה לא.

אם הייתם זוכים בעשור האחרון בעוד משהו או בכלל מאיימים על הצמרת (לא של הלאומית הכוונה) אז היה אפשר אולי לטעון שטביב היה גורם מעכב. בסוף אתה נשפט תמיד ביחס למשהו ולא לפי אמות מידה אבסולוטיות.

ושוב, זה שהוא חלאה זה עניין אחר. 8 מתוך 10 אנשים כנראה יגידו שכריסטיאנו הוא טיפוס בלתי נסבל ועדיין יכולים להודות שבשיאו, הוא היה שווה לקבוצות שלו תארים.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה זה יעקב שחר ויעקב שחר זה מכבי חיפה.
    אין למועדון הזה זהות אחרת מלבדו ו95% מההצלחה שלו בהיסטוריה רשומה על שם שחר.
    אנשים שאני בספק אם רכשו בחיים חולצה/מנוי/צעיף או סתם כרטיס למשחק יכולים לזלזל בהשקעה שלו לאורך השנים או לחילופין ברצפה הגבוהה שהעמיד, כשיעזוב מי יודע מי יגיע, יכול להיות שיגיע מישהו אחר שישקיע הרבה יותר אבל יהיה לו הרבה פחות אורך רוח לספוג כישלונות ולהמשיך להעמיד תקציב גבוה שנה אחר שנה ואז תחליפו בעלויות.

9. alexshw Member

טביב עזב את כפר סבא בדרך דומה שעזב אחר כך את הפועל ת"א. רק שאז הפועל ת"א הרוויחה למעשה חינם את דגלס, ידין ויבואה.
    הוא כן מבין בכדורגל, אבל השיקולים שלו מסריחים. בכל אופן הוא לא רלוונטי. הוא לא בלבל של אנשי עסקים שמסוגלים לרכוש את מכבי חיפה.

עצם התלות המשודרת בבכר גם מצביע על ניהול גרוע. מועדון כזה עשיר לא אמור להיאחז באדם אחד. גם אם יהיה המאמן הישראלי הטוב ביותר.

נערך לאחרונה ב: ‏30/1/25 ב- 17:05
  10. VAR Member

לא אמרתי שהוא בלבל של מכבי חיפה. ואם היה הבעלים של הקבוצה שלי הייתי רוצה שיעוף גם כן.

אבל הבעלים האחרים של הפועל בעידן המודרני, לא הוכיחו שהם בלבל שלו.

היה בכלל בעלים שהקהל שלהם לא העיף? קיים דבר כזה?

11. alexshw Member

הראשונים לדעתי.

12. VAR Member

כלומר, לא בעידן המודרני. תודה על חיזוק הטענה.

13. alexshw Member

לא רלוונטי לדיון של מכבי חיפה. גם מבחינה עסקית נטו כדאי למכור עכשיו.

14. VAR Member

לא השתתפתי בדיון המקורי. ששחר יעשה מה שהוא רוצה.